Vapaa Kielivalinta  
  Palaute | Jäseneksi | Vetoomus |  
 

Tiedote 9.10.2012

Ruotsi vapaaehtoiseksi -bussikampanja alkaa Tampereella

Vapaa Kielivalinta ry aloittaa bussikampanjan Tampereella lisätäkseen tietoutta vapaaehtoisen kouluruotsin eduista. Kampanjan pääteemana on pakollisen kouluruotsin aiheuttama hyvinvointitappio Suomelle. Mainokset ovat näkyvillä Tampereen busseissa kahden viikon ajan 29.10.-11.11.

Yhdistys esittää, että pakollisen kouluruotsin tilalle pitäisi voida valita lisätunteja toisesta oppiaineesta tai valita kokonaan uusi oppiaine, esimerkiksi toinen vapaaehtoinen kieli. Vapaaehtoinen ruotsi tulisi nähdä mahdollisuutena suomalaisille parantaa yläasteen ja lukion opetusta. Monilla oppilailla on tarvetta äidinkielen tai matematiikan lisäopetukselle.

- Pitkällä aikavälillä uudistus voisi parantaa suomalaisen yhteiskunnan menestymistä sitä kautta, että oppitunnit käytetään hyödyllisemmin. Pakollisesta ruotsista luovutaan ennemmin tai myöhemmin, koska sitä ei koeta riittävän hyödylliseksi tai mielekkääksi. Hallituksen päätös aikaistaa ruotsin kielen opetus alkamaan kuudennella luokalla on järjetön tästä näkökulmasta. Vapaaehtoinen ruotsi tarjoaa loistavan tilaisuuden kehittää suomalaista opetusta, toteaa bussikampanjan tiedottaja Heikki Orsila.

Yhdistyksen puheenjohtaja Ilmari Rostila ehdottaa, että uusi oppiaine voisi olla mikä tahansa mitä opetusta kehittävät tahot,
vanhemmat ja nuoret kokevat tarvitsevansa. Valinnaisuus lisäisi opiskelun kokemista hyödylliseksi. Esimerkiksi saksa ja ranska ovat toki hyödyllisempiä kieliä kuin ruotsi.

Vapaa kielivalinta ry pyrkii edistämään suomalaisten monipuolista kielten osaamista ja valinnan vapautta, sekä herättämään aihepiiriä koskevaa reipasta, avointa ja moniarvoista keskustelua.

Kampanjan mainos on saatavilla osoitteessa:
http://www.vapaakielivalinta.fi/bussikampanja/mainos-painoversio-v2.pdf

LISÄTIETOA:

Heikki Orsila
Vapaa kielivalinta ry:n tiedottaja
+358407325989

Ilmari Rostila
Vapaa kielivalinta ry:n puheenjohtaja
+358405229301
 
     
   
Etusivu