Vapaa Kielivalinta  
  Palaute | Jäseneksi | Vetoomus |  
 

LEHDISTÖTIEDOTE 11.8.2013

Kansalaisaloite ruotsin kielen vapaaehtoisen opiskelun puolesta on tänään ylittänyt edellytetyn 50 000 allekirjoituksen rajan ja etenee siten eduskunnan käsiteltäväksi. Aloitteen käynnistivät maaliskuun alussa Vapaa Kielivalinta ry, Suomalaisuuden Liitto, Perussuomalaiset nuoret ja Kokoomuksen nuorten liitto.

“Tämä aloite ja sen eteminen eduskunnassa tulee herättämään valtavan kiinnostuksen kansalaisten keskuudessa”, toteaa Vapaa kielivalinta ry:n puheenjohtaja, professori Ilmari Rostila. “Vaatimus nykyistä joustavammasta kielipolitiikasta vetoaa päättäjien järkeen, mutta kyllä tässä asiassa on paljon myös esimerkiksi vapausoikeuksia koskevia tunteita mukana.”

“Uskon että aloite otetaan vakavasti eduskunnassa ja sillä on mahdollisuudet menestyä”, kertoo Suomalaisuuden Liiton puheenjohtaja, europarlamentaarikko Sampo Terho. “Noin puolet nykyisistä kansanedustajista on esimerkiksi vuoden 2011 vaalikonevastauksissaan ilmoittanut vastustavansa pakkoruotsia. Kansanedustajat myös tietävät, että mielipidetiedustelujen mukaan noin kaksi kolmasosaa suomalaisista toivoo ruotsin vapaaehtoisuutta, joten vaalilupauksesta on syytä pitää kiinni.”

“Olemme iloisia, että kansaa paljon puhuttanut aloite menee eduskunnan käsittelyyn”, kommentoi PS-nuorten hallituksen jäsen Samuli Voutila. “Tämä on voitto demokratialle ja kielivapaudelle. Toivomme hartaasti että päättäjät uskaltavat tehdä rohkean valinnan tulevaisuudelle ja lopettaa nuorten valinnanvapautta ja kansainvälisiä menestysmahdollisuuksia rajoittavan pakkoruotsin.”

Aloitteen laatijat uskovat allekirjoitusten määrän nousevan viimeisten viikkojen aikana vielä paljon. Tuhansia paperisia kannatusilmoituksia on vielä kerääjillä ympäri maata ja siten laskematta.

Lisätietoja:

Ilmari Rostila, p. 040 522 9301
Sampo Terho, p. 050 538 1674
 
     
   
Etusivu