Vapaa Kielivalinta  
  Palaute | Jäseneksi | Vetoomus |  
 

Tiedote 25.7.2013

Kansalaisaloite vapaaehtoisesta ruotsista kerännyt 42000 allekirjoitusta

Kansalaisaloite vapaaehtoisesta ruotsista on kerännyt noin 42000 allekirjoitusta. Kansalaisaloitteen voi allekirjoittaa sähköisesti kansalaisaloite.fi -palvelussa:

     https://www.kansalaisaloite.fi/fi/aloite/131

- Kansalaisaloitteemme on herättänyt paljon keskustelua, mutta keskustelussa on paljolti jäänyt yksi ryhmä huomioimatta. Pakollinen ruotsi syrjii käytännössä eniten ammattikouluun meneviä koululaisia. Heistä hyvin harva tarvitsee tai osaa ruotsia, mutta silti he joutuvat käyttämään yläasteajastaan huomattavan osan ruotsiin. Heidän tulisi voida käyttää aikansa tärkeämpien oppiaineiden parissa, toteaa Vapaa Kielivalinta ry:n varapuheenjohtaja Heikki Orsila.

Suomalainen kielitaito on Eurobarometrien mukaan selvästi jäljessä Ruotsia ja Norjaa. Vapaa Kielivalinta ry:n tavoitteena on parantaa suomalaista koulujärjestelmää vastaamaan paremmin ihmisten tarpeita.

- Paperilla allekirjoituksia on kerätty noin 16000. Allekirjoituksia tulee niin paljon kuin ehtii kerätä, mutta se vaatii paljon työtä. Kansalaisaloitteemme päättyy noin 40 päivän päästä, ja meillä on vielä 10000 allekirjoitusta keräämättä. Henkilökohtaisesti uskon, että kovalla loppukirillä saamme 50000 allekirjoitusta kasaan, jatkaa Orsila.

Vapaa Kielivalinta ry pyrkii edistämään suomalaisten monipuolista kielten osaamista ja valinnan vapautta, seka herättämään aihepiiriä koskevaa avointa ja moniarvoista keskustelua.

LISÄTIETOA:

Heikki Orsila
Vapaa kielivalinta ry:n varapuheenjohtaja
http://ruotsivapaaehtoiseksi.fi kansalaisaloitteen edustaja
+358407325989

Ilmari Rostila
Vapaa kielivalinta ry:n puheenjohtaja
http://ruotsivapaaehtoiseksi.fi kansalaisaloitteen vireillepanija
+358405229301
 
     
   
Etusivu