Vapaa Kielivalinta  
  Palaute | Jäseneksi | Vetoomus |  
 

Tiedote 28.5.2013

Kansalaisaloite valinnaisen ruotsin puolesta keräsi 24000 nimeä

Kansalaisaloite valinnaisen ruotsin puolesta on kerännyt 24000 nimeä. Samalla kansalaisaloite nousi kolmannelle sijalle ohittaen kansalaisaloitteen kannabiksen laillistamisesta. Kampanjan puoliväli saavutetaan 4.6., jolloin noin puolet tarvittavista kannatuksista on saatu kerättyä.

Noin 21000 nimeä on kerätty verkossa. Suomalaisuuden Liiton ja Vapaa Kielivalinta ry:n jäsenet sekä muut aktiivit ovat keränneet noin 3000 nimeä paperilla ympäri Suomea. Nimiä on kerätty ainakin Oulussa, Tampereella, Lahdessä, Espoossa ja Helsingissä. Myös kirjastoihin on toimitettu allekirjoitettavia kannatuslomakkeita Avoin ministeriö yhdistyksen kautta.

- Suomalaisten kielitaito Euroopassa on aina yhden kielen jäljessä ruotsalaisia, koska ruotsalaiset antavat koululaisilleen valinnan vapauden kielissä. Tämä on merkittävä etu ruotsalaisille. Miksi emme tekisi samoin Suomessa? Selvä enemmistö suomalaisista on kannattanut valinnaista ruotsia jo 20 vuoden ajan. Kansalaisaloite mahdollistaa asian viemisen eduskuntaan, koska poliittiset ratkaisut eivät ole toimineet, toteaa Vapaa Kielivalinta ry:n varapuheenjohtaja Heikki Orsila.

Vapaa Kielivalinta ry pyrkii edistämään suomalaisten monipuolista kielten osaamista ja valinnan vapautta, sekä herättämään aihepiiriä koskevaa reipasta, avointa ja moniarvoista keskustelua.

LISÄTIETOJA:

Heikki Orsila
Vapaa Kielivalinta ry:n varapuheenjohtaja
http://ruotsivapaaehtoiseksi.fi aloitteen edustaja
+358407325989

Ilmari Rostila
Vapaa Kielivalinta ry:n puheenjohtaja
http://ruotsivapaaehtoiseksi.fi aloitteen vireillepanija
+358405229301
 
     
   
Etusivu