Vapaa Kielivalinta  
  Palaute | Jäseneksi | Vetoomus |  
 

Tiedote 5.4.2013

Ruotsi vapaaehtoiseksi -kampanja aloittaa katutoiminnan

Vapaa Kielivalinta ry järjestää katutoimintaa Tampereen keskustorilla lauantaina 6.4. klo 12:30 alkaen. Tarkoituksena on tukea Ruotsi vapaaehtoiseksi -kampanjaa keräämällä kannatusilmoituksia kansalaisaloitteeseen ja kertomalla vapaaehtoisen ruotsin eduista. Tietoa kampanjasta löytyy sivulta:

http://ruotsivapaaehtoiseksi.fi

Yhdistys esittää, että pakollisen kouluruotsin tilalle pitäisi voida valita tunteja toisesta oppiaineesta, esimerkiksi toisesta vapaaehtoisesta kielestä. Vapaaehtoinen ruotsi tulisi nähdä mahdollisuutena suomalaisille parantaa yläasteen ja lukion opetusta. Monilla oppilailla on tarvetta esimerkiksi äidinkielen ja matematiikan lisäopetukselle. Toisaalta vapaa kohta tuntijaossa mahdollistaa uusien oppiaineiden kokeilemista. Jokainen pakollinen kieli on pois muiden kielen oppimisesta, koska oppilaiden aika ja kyky oppia kieliä on rajallinen.

- Monesti kielikeskustelussa ei ymmärretä sitä, että pakollinen ruotsi on pois muiden kielten oppimisesta. Suomalaisilla olisi tarvetta opetella Euroopan ja maailman valtakieliä enemmän, toteaa Vapaa Kielivalinta ry:n puheenjohtaja Ilmari Rostila.

Vapaa kielivalinta ry pyrkii edistämään suomalaisten monipuolista kielten osaamista ja valinnan vapautta, sekä herättämään aihepiiriä koskevaa reipasta, avointa ja moniarvoista keskustelua.

LISÄTIETOJA:

Ilmari Rostila
Vapaa Kielivalinta ry:n puheenjohtaja
http://ruotsivapaaehtoiseksi.fi aloitteen vireillepanija
+358405229301

Heikki Orsila
Vapaa kielivalinta ry:n hallituksen jäsen
http://ruotsivapaaehtoiseksi.fi aloitteen edustaja
+358407325989
 
     
   
Etusivu