Vapaa Kielivalinta  
  Palaute | Jäseneksi | Vetoomus |  
 

Tiedote 7.3.2013

Kansalaisaloite valinnaisesta ruotsista pinkaisi nousuun

ruotsivapaaehtoiseksi.fi keräsi ensimmäisenä kolmena päivänä yhteensä 4149 allekirjoitusta kansalaisaloitteelleen! Ilmoitus nousi kolmessa päivässä kahdeksannelle sijalle 40 aloitteen joukossa. Eduskunta ottaa kansalaisaloitteen käsittelyyn, mikäli sille kerätään 50 tuhatta allekirjoitusta puolen vuoden aikana. Aloitteen voi allekirjoittaa osoitteessa:

     https://www.kansalaisaloite.fi/fi/aloite/131

Maailman valtakielten osaamisen heikko taso haittaa Suomen kansainvälistä kilpailukykyä. Kansainvälinen kanssakäyminen edellyttää hyvän englannin osaamisen lisäksi myös muiden maailmankielien osaamista. Ruotsin kielen pakollisuus ja yksilöiden oppimiskyvyn rajallisuus johtavat käytännössä vieraiden kielien taitamisen ohuuteen ja valintamahdollisuuksien kapeutumiseen. Lisäksi, niiden lasten tai nuorten, jotka hyötyisivät englannin tai äidinkielen lisätunneista, olisi tarkoituksenmukaisempaa opiskella vain yhtä vierasta kieltä.

- Aloitteen suosio antaa merkin siitä, että asialle on tilausta. Pakollinen ruotsi on suoraan pois muista kielistä ja oppiaineista, joiden hyödyllisyys vaihtelee alue- ja yksilökohtaisesti. Tästä syystä pakollinen ruotsi on hyvinvointitappio suomalaiselle yhteiskunnalle, eikä sitä pidä enää jatkaa, toteaa ruotsivapaaehtoiseksi.fi aloitteen edustaja Heikki Orsila.

ruotsivapaaehtoiseksi.fi sivuston tavoitteena on tehdä ruotsin kielen opiskelusta vapaaehtoista kaikilla oppiasteilla.

LISÄTIETOJA:

Heikki Orsila
Vapaa Kielivalinta ry:n hallituksen jäsen
+358407325989

Ilmari Rostila
Vapaa Kielivalinta ry:n puheenjohtaja
+358405229301
 
     
   
Etusivu