Vapaa Kielivalinta  
  Palaute | Jäseneksi | Vetoomus |  
 

Tiedote 22.4.2014

Ruotsi vapaaehtoiseksi -kansalaisaloite viedään torstaina eduskuntaan

Vapaa Kielivalinta ry toimittaa kansalaisaloitteen vapaaehtoisesta ruotsista eduskuntaan. Aloite luovutetaan eduskunnan puhemies Eero Heinäluomalle torstaina 24.4. Yhdistys järjestää tiedotustilaisuuden eduskunnan kansalaisinfossa klo 12:15 ennen aloitteen jättämistä.

Aloitetta koskeviin kysymyksiin vastaavat Vapaa Kielivalinta ry:n puheenjohtaja Ilmari Rostila, Suomalaisuuden Liiton puheenjohtaja, europarlamentaarikko Sampo Terho, yrittäjä Henri Heikkinen, rehtori Arto Juntunen, Perussuomalaisten Nuorten Helsingin piirin puheenjohtaja Jarmo Keto, tyyliblogaaja Maria Morri ja kansalaisaloiteaktiivi Anne Soinila.

Vapaa Kielivalinta ry:n tavoitteena on parantaa Suomen koulujärjestelmää lisäämällä tarvepohjaista sekä kiinnostukseen perustuvaa kielten opiskelua. Nykyinen kielilainsäädäntö ohittaa suomenkielisen väestön tarpeet ja edun. Suomen kieliosaaminen on puutteellista Euroopan ja maailman valtakielien osalta.

- Ruotsin pakollisuus on pois muiden kielten opiskelusta ja se ei ole edes hyödyllinen useimmille opiskelijoille. Suomi on pitkällä aikavälillä kärsinyt huonosta kielitaidosta, ja kärsii jatkossakin mikäli kielivalinnaisuutta ei lisätä, toteaa Vapaa Kielivalinta ry:n puheenjohtaja Ilmari Rostila.

LISÄTIETOA:

Ilmari Rostila
Vapaa Kielivalinta ry:n puheenjohtaja
+358405229301

Heikki Orsila
Vapaa Kielivalinta ry:n varapuheenjohtaja
+358407325989
 
     
   
Etusivu