RKP:n funktio europarlamentissa

Keskustele virkojen kielitaitovaatimuksista, eri kielten asemasta Suomessa ja palvelujen saamisesta eri kielillä.
Viesti
Julkaisija
Eero Nevalainen
Viestit: 1388
Liittynyt: 17.11.2008 23:14
Paikkakunta: Nurmijärvi
Viesti:

RKP:n funktio europarlamentissa

#1 Lukematon viesti Kirjoittaja Eero Nevalainen » 07.06.2009 21:08

Wallin: "RKP:n tehtävänä on ylläpitää suomikuvaa"

Onhan se kiva tietää että edes joku on eurokelpoinen kun ne kaikki muut on niin saatanan juntteja...

TK
Viestit: 2520
Liittynyt: 19.11.2008 01:26

#2 Lukematon viesti Kirjoittaja TK » 10.06.2009 01:42

Ketkä/mitkä tahot haluavat RKP:n EU:hun ylläpitämään Suomi-kuvaa?

RKP:n EU-paikan saanti oli todellinen taktikoinnin ja masinoinnin tulos: räätälöity mielipidemittaus julkistettiin näyttävästi mediassa vaalien loppusuoralla, voi vain kuvitella, miten pienten ruotsinkielisten kuntien äänestäjiä "autettiin" pääsemään äänestyspaikoille jne.

Mitenkään ihan tavallisen politikoinnin tuloksena RKP:n EU-paikka ei irronnut.

Pro et contra
Viestit: 140
Liittynyt: 20.11.2008 11:25
Paikkakunta: Tampere

Syynä suomenkielisten passiivisuus

#3 Lukematon viesti Kirjoittaja Pro et contra » 10.06.2009 12:00

Syynä RKP:n ennusteiden vastaiseen EU-parlamenttipaikkaan on tosiaan suomenkielisten välinpitämättömyys vaaleissa. Kovin montaa pykälää enemmän ei äänestysprosentin olisi tarvinnut olla RKP:n ulkopuolelle jäämiseen.

Kotimaan kielipolitiikkaan EU-parlamentilla ei ole vaikutusta, mutta vaaleilla oli myös yleispoliittista merkitystä

stenroth
Viestit: 16
Liittynyt: 18.11.2008 20:37
Paikkakunta: Espoo

#4 Lukematon viesti Kirjoittaja stenroth » 10.06.2009 12:45

Rkp:n tärkein itselleen asettama tehtävä EU:ssa on tällä hetkellä mielestäni maahanmuuton voimakas lisääminen EU-maihin ja erityisesti Suomeen.

Mediassa rkp ratsastaa hyviksenä, humanitaarisen avun antajana, monikulttuurisuuden tukijana,maapallon toisella puolella asuvaa heikkoa ja huonosti kohdeltua ihmistä ymmärtäväisenä ja auttavana kätenä.

Todellisuudessa maahanmuuttajien tärkein funktio on rkp:lle äänestysmassan haaliminen, jonka tarkoitus on auttaa kuolevaa puoluetta pysymään hengissä.

Rkp ei ole lainkaan kiinnostunut huomioimaan maahanmuuton ongelmia, kommentoimaan ongelmia eikä myöntämään ongelmien olemassaoloa. Tökkivät rasismileimaisimella jos joku uskaltaakin kritisoida.

Rkp:n kannatusmäärät ovat olleet äänimäärällisesti laskussa vaaleista toiseen ja rkp on suunnitellut säilyttävänsä poliittisen asemansa keinolla millä hyvänsä. Tällä kertaa maahanmuuttajien avulla. Wallinin "Suomikuvan parannus" oli hätäinen koristelause koska eihän rkp halua leimata itseään entistä enempää kiistellyn maahanmuuton kannattajaksi.

Hallittua, hillittyä työperäistä maahanmuuttoa pystyttäisiin Suomessa toteuttamaan, mutta rkp pilaa maahanmuuttajiin suhtautumista "kaikki tänne heti"-politiikallaan. Rkp voi kierolla politiikallaan toki tarjota ulkomaalaiselle turvallisemman maan, mutta ajaa samalla maahanmuuttajia vastenmielisempään statukseen ja kielteisemmän suhtautumisen uhreiksi.

Rkp:n maahanmuuttopolitiikka ei siis ole optimaalisen hyvää maahanmuuttajalle, eikä varsinkaan suomalaiselle.

Niin ja miksi rkp kuvittelee saavansa äänen maahanmuuttajalta?
-Koska maahanmuuttajille tehdään selväksi minkä puolueen avulla he maahan pääsivät ja minkä puolueen avulla voivat jäädä maahan ja minkä puolueen silmissä he ovat vain uhreja kun muut katsovat kielteisesti. Rkp:n haave on myös opettaa maahanmuuttajille ruotsin kieli perusteenaan suomen kielen vaikea oppiminen.

TK
Viestit: 2520
Liittynyt: 19.11.2008 01:26

#5 Lukematon viesti Kirjoittaja TK » 16.06.2009 22:01

RKP:n toiminta on vähän joka suhteessa kieroa ja epäisänmaallista.

Mitä tulee suomen kielen vaikeuteen, niin olisi kysyttävä, että onko suomi sittenkään kovin vaikea kieli. Puhekielen oppii helposti ja sillä pärjää tavallisessa elämässä. Ei niitä kaikkia sijamuotoja ja päätteitä välttämättä niin kovin hyvin tarvitse hallita. Suomen kieli on joustava kieli: voi sanoa monella eri tavalla saman asian, monella tavalla asia on sanottu oikein.

Sees
Viestit: 2029
Liittynyt: 10.06.2009 05:43

#6 Lukematon viesti Kirjoittaja Sees » 02.07.2009 18:31

stenroth:

"Niin ja miksi rkp kuvittelee saavansa äänen maahanmuuttajalta?
-Koska maahanmuuttajille tehdään selväksi minkä puolueen avulla he maahan pääsivät ja minkä puolueen avulla voivat jäädä maahan ja minkä puolueen silmissä he ovat vain uhreja kun muut katsovat kielteisesti. Rkp:n haave on myös opettaa maahanmuuttajille ruotsin kieli perusteenaan suomen kielen vaikea oppiminen."

Tämä kyllä selittäisi monta asiaa. Ok.

Vastaa Viestiin