Huikea avautuminen: ruotsinkielisten etuoikeudet on saavutettu alistamalla ja rasismilla ja ne ovat sortavia rakenteita

Tämä alue on avoin kaikille rekisteröityneille käyttäjille. Muille alueille voivat kirjoittaa vain yhdistyksen jäsenet.
Viesti
Julkaisija
NRR
Viestit: 9805
Liittynyt: 10.02.2013 15:38

Huikea avautuminen: ruotsinkielisten etuoikeudet on saavutettu alistamalla ja rasismilla ja ne ovat sortavia rakenteita

#1 Lukematon viesti Kirjoittaja NRR » 01.12.2023 22:35

Minulla ihan rehellisesti menee kuppi nurin jokaisen RKP:n hyvesignalointimökellyksen ja tärkeäksi tekeytymisen yhteydessä. Nyt tulee aitoa tajunnanvirtaa.

Puolue brändää itseään jonain ”vastuunkantaja”puolueena, kun on ollut hallitusvastuussa vuosikymmenet. Tämä ei ole oikea syy, vaan pelkkä savuverho.

Oikea syy on sen sijaan se, että RKP:n on pakko olla hallituksessa, koska puolueella on tasan yksi agenda: ruotsinkielisten etuoikeuksien vaaliminen. Jos RKP olisi pois muutaman kauden ajan, tämä ainoa agenda romutettaisiin satavarmasti. Siksi RKP ei myöskään mistään hallituksesta ole lähdössä, koska käsi on tyhjä ja kyse on bluffista.

Se taas johtuu puhtaasti siitä, että mitään aitoa syytä vaalia ruotsinkielisten etuoikeuksia ei yksinkertaisesti ole. Hallinnolliset kulut kaksikielisyydestä ja pakkoruotsiin hukatut tunnit jokaisen kohdalla ovat aivan turhia kustannuksia, jotka paitsi ovat rahassa mitattuna miljardiluokkaa, myös estävät kilpailukyvyn kannalta olennaisten kielten opiskelun tai ainakin aidon valinnanvapauden. Siis väestönosan takia, jonka suuruus on noin 5%.

Nämä etuoikeudet on saavutettu alistamalla ja rasismilla ja ne ovat niitä aidosti sortavia rakenteita yhteiskunnassamme. Savupirtissä asuneille likaisille suomalaisille naurettiin Tukholmassa, mutta näiden tekemän työn hedelmät kelpasivat. Samoin rintamalla Ruotsin puolesta kuoleminen.

Ruotsinkielisten säätiöt rahoittavat tiedettä ja taidetta ja ruotsinkielisille on omat koulunsa (joihin on helpompi päästä kuin suomenkielisiin vastaaviin). Tämä osaltaan ylläpitää sitä, että suomalaisessa yhteiskunnassa ruotsinkieliset pääsevät korkeampiin asemiin.

Kiitokseksi puolue on myös jakanut pitkään Freudenthal-mitalia, joka on tunnetun rotuopin harrastajan mukaan nimetty. Sellaisen ihmisen, joka piti suomalaisia alempiarvoisina, autettavina ja tyhminä villeinä.

Joten ensi kerran kun pistät huomiolle tienviittojen olevan ruotsiksi tai suomenkielisiltä vaadittavan ruotsin taidon, muista mitä se on vaatinut. On todella irvokasta, että tälläiset etuoikeudet sekoitetaan perusoikeuksiksi. Kyse on puhtaasti positiivisesta syrjinnästä.
Twitterissä nimimerkki Mika Merano
Noin 11 000 seuraajaa

NRR
Viestit: 9805
Liittynyt: 10.02.2013 15:38

Re: Huikea avautuminen: ruotsinkielisten etuoikeudet on saavutettu alistamalla ja rasismilla ja ne ovat sortavia rakente

#2 Lukematon viesti Kirjoittaja NRR » 01.12.2023 23:20

Kommentteja
Kaikista pahin asia ruotsalaisten rasismista suomalaisia kohtaan on se, että se on niin normalisoitua ja hyväksyttyä, eikä siitä puhuta paljoa.
Suomenruotsalaiset veronkiertosäätiöt omistavat huomattavan osan Carunasta. En ole sosialisti, mutta sähköverkko pitää ottaa takaisin Suomen valtion omistukseen. Suomalaisten kuppauksen on loputtava.
Eikös lastensairaalan taustallakin häärää suomenruotsalaiset säätiöt?
Taisi omistus mennä säätiölle vaikka rahoitus tulikin ihan muualta. Tätä pitäisi oikeasti kaivella ja tuoda julki.
Hienosti kirjoitettu. Kaksikielisyyden poistamisella rahoitettaisiin helposti terveydenhuoltojärjestelmä sekä muita kansalaisille elintärkeitä palveluja. Mutta mutta mikä estää.
Suomenruotsalaiset veronkiertosäätiöt omistavat paljon Sanoma Oy:tä. Hesari käytännössä RKP:n suomenkielinen äänenkannattaja. YLE samoin virallisen kaksikielisyyden nimissä RKP:n masinoima.
rkp ulos=>
-ahvenanmaan tasausmaksu noin -200 miljoonaa
-asevelvollisuuden palautus
-kaksikielisyyden purku hallinnossa
-tasapuoliset pääsykokeet kaikille
-+muut edut.

Hillevi Henanen
Viestit: 2527
Liittynyt: 14.10.2013 20:18

Re: Huikea avautuminen: ruotsinkielisten etuoikeudet on saavutettu alistamalla ja rasismilla ja ne ovat sortavia rakente

#3 Lukematon viesti Kirjoittaja Hillevi Henanen » 02.12.2023 11:42

Rupesi kiinnostamaan tämä Mika Merano.

https://www.youtube.com/watch?v=48btr90TUbo

Ajassa 3.50 hän mainitsi nämä meidän suomenruotsalaisten etuoikeudet, ja palaute oli ollut vaikuttava.

Katsoin kuitenkin koko reilun tunnin pätkän kun oli niin mielenkiintoista.

Hillevi Henanen
Viestit: 2527
Liittynyt: 14.10.2013 20:18

Re: Huikea avautuminen: ruotsinkielisten etuoikeudet on saavutettu alistamalla ja rasismilla ja ne ovat sortavia rakente

#4 Lukematon viesti Kirjoittaja Hillevi Henanen » 02.12.2023 13:45

Tuo youtubepätkä on ilmeisesti vanhempi kuin tämä kirjoitus.

Videon mukaan hänet yllätti se voima millä hänen kommentointiinsa "kaksikielissyyden" olemuksesta vastattiin, ja hänen tilanteen tulkintansa on varsin realistinen.
Hän on selvästikin tottunut muissa yhteyksissä jo sontaa lapioimaan ja tunnistaa hajun.

Vaikka kuinka jo ihan julkisestikin maksetaan kellokkaiden äänistä ja muuten vaiennetaan kansaa "lakien" voimalla, niin kaikkeen eivät vauhdilla kutistuvan "moraalisen enemmistön" resurssit riitä.

Vastaa Viestiin