Pakkoruotsittajat eivät suostu jättämään suomalaisia rauhaan

Tämä alue on avoin kaikille rekisteröityneille käyttäjille. Muille alueille voivat kirjoittaa vain yhdistyksen jäsenet.
Viesti
Julkaisija
Uusi kielipolitiikka
Viestit: 1949
Liittynyt: 08.12.2017 17:48
Paikkakunta: Global
Viesti:

Pakkoruotsittajat eivät suostu jättämään suomalaisia rauhaan

#1 Lukematon viesti Kirjoittaja Uusi kielipolitiikka » 17.01.2023 19:35

https://www.sttinfo.fi/tiedote/svenska- ... d=69962562
Koulutusjärjestelmämme ei onnistu vastaamaan kielitaitoisen työvoiman kysyntään, ja ruotsinopettajat ovat turhautuneita ilmeisiin puutteisiin. Svenska nu -verkosto esittää määrätietoisia panostuksia toisen kotimaisen kielen opetukseen, jotta Suomi voi lunastaa potentiaalinsa kaksikielisenä maana.

Panostetaan ruotsinopetukseen peruskoulussa

Peruskoulun keskipitkän ruotsin oppimäärä (B1-ruotsi) luo pohjan suomenkielisen väestön ruotsin kielen taidolle. Marinin hallitus päätti lisätä yhden vuosiviikkotunnin peruskoulun kieliohjelmaan ja opetussuunnitelman uudistustyö on käynnistetty. Svenska nu edellyttää, että tuleva hallitus sitoutuu toimeenpanemaan päätöksen yhden vuosiviikkotunnin lisäämisestä ruotsin opetukseen vuosiluokille 7-9 ja turvaa riittävän rahoituksen tarkoitusta varten.

Ruotsin kielen opetusta lisättävä ammattikoulussa

Ammattikoulutuksen toisen kotimaisen kielen opinnot eivät anna riittäviä valmiuksia opiskella kieltä korkea-asteella vaan ainoastaan muodollisen pätevyyden siihen. Kieliopintojen alkeiden kertaaminen korkea-asteella venyttää opintoja. Svenska nu esittää, että suomen- ja ruotsinkielisiä ammatillisia perustutkintoja yhdenmukaistetaan siten, että pakollisen toisen kotimaisen kielen opintojen määrä on vähintään kaksi osaamispistettä.

Pakollinen ylioppilasruotsi

Marinin hallituksen ohjelmaan sisältyi kirjaus, että toinen kotimainen kieli palautetaan pakolliseksi oppiaineeksi ylioppilaskirjoituksissa. Uudistus parantaisi ruotsin kielen statusta ja kannustaisi oppilaita panostamaan ruotsin kieleen peruskoulussa. Svenska nu toteaa, että toisen kotimaisen kielen opinnot ovat keskeinen osa suomalaisten koulunkäyntiä ja siksi olisi luonnollista, että oppiaine sisältyisi jokaisen ylioppilastutkintoon.

Lisätietoja: Mikael Hiltunen, projektipäällikkö. Svenska nu -verkosto, mikael.hiltunen(at)hanaholmen.fi, p. 040 620 6006

Svenska nu

Svenska nu -verkosto motivoi ja inspiroi suomenkielisiä nuoria puhumaan ruotsia. Verkosto tarjoaa eläviä kohtaamisia naapurimaamme Ruotsin, ruotsinkielisen Suomen sekä ruotsin kielen kanssa kouluympäristössä. Nostamme esille kulttuurielämysten merkityksen kielen oppimiselle ja pedagogiikalle.

Svenska nu toimii kaksikielisen Suomen puolesta ja ottaa kantaa ruotsin kielen opetukseen liittyviin kysymyksiin. Hanasaaren ruotsalais-suomalainen kulttuurikeskus koordinoi Svenska nu -verkostoa.
Svenska nu järjesti infotilaisuuden 17.1. Turussa. Osallistujista mainittakoon Svenska nu -verkoston valtuuskunnan puheenjohtaja, pormestari Minna Arve (Kokoomus)

pjl69
Viestit: 563
Liittynyt: 17.03.2017 14:39

Re: Pakkoruotsittajat eivät suostu jättämään suomalaisia rauhaan

#2 Lukematon viesti Kirjoittaja pjl69 » 17.01.2023 19:46

Kuinkahan kauan tätä ruuvin kiristystä suomalaiset katsovat kunnes saavat tarpeekseen, äänestävät jaloillaan koko koulutusputkesta ja jäävät vain yhteiskunnan eläteiksi.

SJONS
Viestit: 632
Liittynyt: 22.11.2017 12:24

Re: Pakkoruotsittajat eivät suostu jättämään suomalaisia rauhaan

#3 Lukematon viesti Kirjoittaja SJONS » 18.01.2023 15:42

Muutama päivä sitten Hbl kirjoitti, että ruotsi ei ole merkittävä työntekijöiden rekrytoinnissa. Tärkeimmät kielet ovat natiivitasoinen suomen kielen taito ja englanti.

Hillevi Henanen
Viestit: 2142
Liittynyt: 14.10.2013 20:18

Re: Pakkoruotsittajat eivät suostu jättämään suomalaisia rauhaan

#4 Lukematon viesti Kirjoittaja Hillevi Henanen » 19.01.2023 00:55

Uusi kielipolitiikka kirjoitti: 17.01.2023 19:35 Svenska nu -verkosto esittää määrätietoisia panostuksia toisen kotimaisen kielen opetukseen, jotta Suomi voi lunastaa potentiaalinsa kaksikielisenä maana.
Miten Suomi voi lunastaa potentiaalinsa KAKSIKIELISENÄ MAANA?
Manner-Suomen 18 maakunnasta yksi pieni Pohjanmaa eli 3,2% sen väestöstä yltää EU:n määrittelemään kaksikielisyyden raja-arvoon 20%. Seuraavaksi suurin on Keski-Pohjanmaa 9% ja viimeiset 14 maakuntaa hipovat nollaa alle 1%:ssa.
Vaikka esim. suomenkielisten kuntien alueen ruotsinkielisten määrä näillä tempuilla kymmenkertaistettaisiin, oltaisiin vasta 4,5%:ssa.

Millä sitten yritetään tätä totaalisen naurettavaa tilannetta korjata?
No pannaan parin koulun nuoret puhumaan keskenään ruotsia ja hommataan svenska yle paikalle.

Oli niin vitsikkään säälittävä juttu, että ajattelin ilahduttaa teitä muitakin. Finska yleltä taitaa olla turha tätä hakea.
Ammattikouluissa varmaan pidetään peukkuja sille, että svenskanu saisi tahtonsa läpi.
https://svenska.yle.fi/a/7-10026702

Turkulaiset lukiolaiset harjoittelevat ruotsia yhteistyössä - mutta ruotsin opetusta tarvitaan lisää

Katedralskolanin ja Puolalabackensin lukion turkulaiset ovat tavanneet koulun ulkopuolella puhuakseen keskenään ruotsia ja suomea. Ruotsin kielen taito on heikentynyt maassa, ja Svenska Nu -verkosto haluaa muuttaa sen.

Ruotsalainen Nu-verkosto motivoi suomenkielisiä oppimaan ruotsia.

Konkreettinen esimerkki tästä on projekti "Tullaanko me ystäviksi?" joka on jatkunut Turussa pari vuotta.

Suomenkielisen Puolalabackens-lukion ja ruotsinkielisen Katedralskolan-lukion opiskelijat ovat kohdanneet harjoittelemaan heikompaa kieltä.

- Olemme puhuneet heidän kanssaan ruotsia ja suomea. Vietimme myös ruotsalaisuuden päivää yhdessä. Hauskaa oli, sanoo Puolalabackenin lukion lukiolainen Aino Valtonen.

Erik Kiljander opiskelee myös Puolalabackenin lukiossa ja on arvostanut ruotsin kielen käyttöä myös tunnin ulkopuolella.

– Rehellisesti sanottuna se tuntuu aika hauskalta. Koulussa on kyse oikein puhumisesta, mutta oikeiden ihmisten kanssa se, että heidät ymmärretään. Virheillä ei ole väliä, sanoo Erik Kiljander.
Tuomiokirkkokoulu Turussa

Puolalabacken lukiossa opiskelevan Ella Päiviön mukaan ensimmäiset tapaamiset Katedraalskolan opiskelijoiden kanssa olivat jännittäviä, mutta helpotti.

- En usko, että olen hyvä puhumaan ruotsia, mutta se on tärkeää. Ja puhumalla oppii, Ella Päiviö sanoo.

Casper Rönnlöf on yksi Katedralskolanin hankkeeseen osallistuneista opiskelijoista. Suurimman osan ajasta Rönnlöf ja toisen lukion opiskelijat puhuvat yhdessä ruotsia, mutta hänellä on myös ollut mahdollisuus harjoitella suomen kieltä.

- On varmaan ollut vähän hermoja raastavaa puhua suomea. Mutta mielestäni tuntemattomien kanssa on helpompi puhua kuin esimerkiksi opettajalle tai luokan edessä, Casper Rönnlöf sanoo.

"Meidän pitäisi saada enemmän ruotsia ammattikouluissa"

Projekti "Tullaanko meistä ystäviä?" on Svenska Nun ja ruotsalaisen kansankoulun ystävien yhteistyö. Projektin ansiosta opiskelijat voivat tavata oppituntien ulkopuolella ja sitten puhua vapaammin.

Esimerkiksi opiskelijat ovat käyneet yhdessä museoissa Turussa ja vierailleet toistensa lukioissa.

Puolalabackenin lukion ruotsin kielen lehtori Arto Heiskasen mukaan yhteistyö on rikastuttavaa myös opettajan näkökulmasta.

- On hauskaa saada vieraita ja vierailla. Opiskelijoillamme on myös mahdollisuus viettää kokonainen päivä Katedralskolanissa ja nähdä, miten heillä menee, ja heidän oppilaansa tulevat meille, Arto Heiskanen kertoo.

Heiskanen iloitsee siitä, että monet Puolalabacken lukion ylioppilaita kirjoittavat ruotsia opiskelijakirjoituksiinsa, mutta opettajana hän on huomannut ruotsin kielen taidon huonontuneen.

Hallitus päätti viime vuonna, että ruotsin kielen opetusta tulisi antaa peruskoulussa yksi tunti viikossa lisää, koska ruotsin kielen taito on heikentynyt. Mutta seuraavan hallituksen tehtävänä on panna päätös täytäntöön.

Ruotsalainen Nu-verkosto haluaa myös, että ammatilliseen koulutukseen osallistuvien panostetaan enemmän ruotsiksi.

- Nuorten ammatillisen koulun päätyttyä tieto ei riitä. Ammatillisissa oppilaitoksissa pitäisi olla enemmän ruotsin kieltä, ja sitä seuraavan hallituksen pitäisi miettiä, Turun pormestari ja Svenska Nun puheenjohtaja Minna Arve sanoo.

pjl69
Viestit: 563
Liittynyt: 17.03.2017 14:39

Re: Pakkoruotsittajat eivät suostu jättämään suomalaisia rauhaan

#5 Lukematon viesti Kirjoittaja pjl69 » 19.01.2023 01:00

Ainoa tapa lunastaa Suomen potentiaali kaksikielisenä maana on se, että suomenkieliset alkaisivat puhua keskenään ruotsiksi. Mutta miksi ihmeessä? Vain siksikö kun pakkoruotsijärjestelmän vartijat niin haluavat ja määräävät? Miten tämä istuu moderniin vapaaseen demokratiaan?

Hillevi Henanen
Viestit: 2142
Liittynyt: 14.10.2013 20:18

Re: Pakkoruotsittajat eivät suostu jättämään suomalaisia rauhaan

#6 Lukematon viesti Kirjoittaja Hillevi Henanen » 19.01.2023 01:06

Juttu on julkaistu kymmeneltä keskiviikkona eikä vielä 15 tuntia myöhemmin yhtään kannustavaa eikä muutakaan kommenttia vaan puhdas nolla, ja se ei ole tavallista svenska ylellä.

Hillevi Henanen
Viestit: 2142
Liittynyt: 14.10.2013 20:18

Re: Pakkoruotsittajat eivät suostu jättämään suomalaisia rauhaan

#7 Lukematon viesti Kirjoittaja Hillevi Henanen » 19.01.2023 09:22

Ainoa tapa lunastaa Suomen potentiaali kaksikielisenä maana on se, että suomenkieliset alkaisivat puhua keskenään ruotsiksi.
Naurattaa tämän sinun kommenttisi mahdottomuus vielä seuraavanakin päivänä! :lol:

Uusi kielipolitiikka
Viestit: 1949
Liittynyt: 08.12.2017 17:48
Paikkakunta: Global
Viesti:

Re: Pakkoruotsittajat eivät suostu jättämään suomalaisia rauhaan

#8 Lukematon viesti Kirjoittaja Uusi kielipolitiikka » 20.01.2023 17:38

Folktinget haluaa nähdä ruotsalaisten aseman vahvistuvan seuraavalla hallituskaudella

Folketing

Folkting on asettanut vuoden 2023 hallitusneuvotteluille

19 tavoitetta ruotsin kielen vahvistamiseksi
tulevalla hallituskaudella.Ennen tulevia hallitusneuvotteluja Folktinget ehdottaa, että kansallisen kielistrategian tavoitteet ja toimenpiteet toteutetaan ja toteutetaan sekä korkeakoulututkintovaatimuksen omaavien julkisten työntekijöiden kielitaitoa koskeva lainsäädäntö tarkistetaan siten, että molemmat kansalliset kielet ovat tasavertaisesti kohdeltu.

- Hyvin käytännöllisellä tasolla kansanedustaja ehdottaa kielen ymmärtämisen ja osallistumisen vahvistamista käyttämällä suomenruotsa- ja ruotsi-suomi simultaanitulkkausta valtiopäivien täysistunnossa ja myös muissa demokraattisesti valituissa elimissä tapauksissa, joissa kokoukset eivät käytännössä ole kaksikielisiä. , sanoo kansanparlamentin puhemies Sandra Bergqvist.

Opetuksessa Folktinget haluaa nähdä kouluruotsin vahvistumisen.

- Olisi äärimmäisen tärkeää, että toinen alkuperäiskieli otettaisiin uudelleen pakolliseksi aineeksi ylioppilastutkinnassa, sanoo kansanedustajan sihteeri Christina Gestrin.


Folktingin tehtävänä on valvoa, että kielioikeudet toteutuvat käsiteltäessä asioita tuomioistuimissa ja muissa viranomaisissa. Kansan eduskunnan hallitusohjelman tavoitteessa on myös oikeuslaitokselle ja ministeriöille suunnattuja toimenpiteitä.

- Tarvitaan vahvempaa sosiaali- ja terveysministeriön kansallista valvontaa kielellisten oikeuksien turvaamiseksi. Ehdotamme, että ministeriöön perustetaan yksikkö, joka vastaa ruotsinkielisen sosiaali- ja terveydenhuollon johtamisesta, suunnittelusta ja seurannasta kielellisten oikeuksien toteutumisen varmistamiseksi, sanoo Folktingin sihteeri Christina Gestrin.

Folkting ehdottaa myös, että Tuomioistuinvirasto perustaa kieliasiantuntijan viran, jonka tehtävänä on valvoa ja aktiivisesti edistää kielellisten oikeuksien toteutumista oikeuslaitoksessa.

– Tutkimukset ovat osoittaneet, että oikeuslaitos ei aina pysty tarjoamaan lain takaamia palveluja ruotsinkielisille suomalaisille. Kaksikielisyyden vahvistamiseksi käräjäoikeudessa tarvitaan selkeämpää kielisuunnittelua. Perustamalla kielisuunnittelupalvelun Ruotsin tuomioistuinvirastoon asia saa näkyvyyttä ja painoarvoa, mikä parantaa kielitilannetta, toteaa Folketingin puhemies Sandra Bergqvist.

Jaa tämä artikkeli
https://demokraatti.fi/folktinget-vill- ... ngsperiod/

Uusi kielipolitiikka
Viestit: 1949
Liittynyt: 08.12.2017 17:48
Paikkakunta: Global
Viesti:

Re: Pakkoruotsittajat eivät suostu jättämään suomalaisia rauhaan

#9 Lukematon viesti Kirjoittaja Uusi kielipolitiikka » 20.01.2023 17:45

Folketing tekee tärkeää työtä. Pelkkä periaatteellinen hyvä tahto ja juhlapuheet eivät riitä ruotsin kielen turvaamiseen Suomessa. Toivottavasti kaikki Folktingetissä mukana olevat puolueet tukevat ehdotuksia myös käytännössä. Perussuomalaiset ovat ainoa puolue, joka ei ole mukana.
HBL 20.1.2023 S. Ginman

Tässä näkyy harvinaisen selvästi, miten RKP pitää kaikki muut puolueet kielipoliittisessa kuristusotteessaan nimenomaan Folktingetin kautta.

Todellisuudessa RKP määrää,muut vikisevät ..

Folktingetin kautta RKP kanavoi ja käyttää valtaansa tehokkaasti ja näennäisen "demokraattisesti.. "

Hillevi Henanen
Viestit: 2142
Liittynyt: 14.10.2013 20:18

Re: Pakkoruotsittajat eivät suostu jättämään suomalaisia rauhaan

#10 Lukematon viesti Kirjoittaja Hillevi Henanen » 20.01.2023 19:07

Nyt ruotsinkielisten kunnallisvaalien äänillä valitaan jo kaksi asiaa. Toisaalta valitaan kunnallisia virkamiehiä kuten muutkin kansalaiset ja toisaalta näillä äänillä valitaan vapaasti soveltaen tämä folktinget. Folktingetin valintaanhan ei muilla kieliryhmillä liene sanomista.
Tämä on helppo tie lisätä surujen vaikutusvaltaa, ja kun muuten väki vähenee, niin lisätään vain kerrointa.
Kolmas kierros voisi olla, että he saisivat valita suomenkielisten kuntien päättäjät jne jne. Nyt on vähän hankalaa heillä, kun ei ole muuta konstia kuin raha.
Viimeksi muokannut Hillevi Henanen, 21.01.2023 22:20. Yhteensä muokattu 2 kertaa.

Hillevi Henanen
Viestit: 2142
Liittynyt: 14.10.2013 20:18

Re: Pakkoruotsittajat eivät suostu jättämään suomalaisia rauhaan

#11 Lukematon viesti Kirjoittaja Hillevi Henanen » 21.01.2023 04:29

Yhteiskunnan tuella RKP on saanut nostaa eduskunnan selkään omia etujaan valvomaan 7,5 eduskuntavaalien ulkopuolelta valittua sopivaksi katsomaansa henkilöä yhtä (1) laillisilla eduskuntavaaleilla valittua kansanedustajaa kohti eli yhteensä 75 henkilöä. Sama käytäntö voimaan muillekin, niin rupeaa asiat etenemään!

Samassa suhteessa mm. demarien edunvalvojia tulisi eduskunnan selässä istua 300 ja persujen ja kokoomuksen 285 edunvalvojaa/puolue jne. 200 hengen eduskunnalla olisi siis niskassaan 1500 hengen painostusrymät valvomassa kukin omia etujaan. Eikö se olisi jo reilua?

Vain taivas olisi rajana siihen mitä etuisuuksia omalle ryhmälle/velvoitteita muille ryhmille kullakin porukalla olisi Oikeus vaatia.

NRR
Viestit: 9469
Liittynyt: 10.02.2013 15:38

Re: Pakkoruotsittajat eivät suostu jättämään suomalaisia rauhaan

#12 Lukematon viesti Kirjoittaja NRR » 21.01.2023 09:57

Kiitos!

Nyt tuli selkeää tekstiä.

SJONS
Viestit: 632
Liittynyt: 22.11.2017 12:24

Re: Pakkoruotsittajat eivät suostu jättämään suomalaisia rauhaan

#13 Lukematon viesti Kirjoittaja SJONS » 21.01.2023 15:49

Eivätkö suomenkieliset kansanedustajat todellakaan saa minkäänlaista ryhtiliikettä aikaiseksi?

Tämä koko karuselli on luotu vasta sen jälkeen, kun peruskoulu-uudistuksen myötä kaikki velvoitettiin opiskelemaan toista kansalliskieltä.

Hillevi Henanen
Viestit: 2142
Liittynyt: 14.10.2013 20:18

Re: Pakkoruotsittajat eivät suostu jättämään suomalaisia rauhaan

#14 Lukematon viesti Kirjoittaja Hillevi Henanen » 21.01.2023 19:29

Pitäähän se varmistaa, että ei tämä myllynkiviruotsi muiden kieliryhmien kaulassa pääse kevenemään surujen määrän huvetessa.

Hillevi Henanen
Viestit: 2142
Liittynyt: 14.10.2013 20:18

Re: Pakkoruotsittajat eivät suostu jättämään suomalaisia rauhaan

#15 Lukematon viesti Kirjoittaja Hillevi Henanen » 22.01.2023 14:17

https://folktinget.fi/sv/start/article- ... ingsperiod

Folktinget vill se att svenskans ställning stärks under nästa regeringsperiod
(Folktinget haluaa nähdä ruotsin aseman vahvistuvan seuraavan hallituskauden aikana)

Kääntäjä vie jo vähän lähemmäs totuutta
Folktinget haluaa nähdä ruotsalaisten aseman vahvistuvan seuraavalla hallituskaudella

Kun sitten kurkkaan folktingetin sivuston Suomeksi-linkin taakse, totean, että siellä ei enää teeskennellä. Naamiot on riisuttu.
Teksti kuuluu : Folktinget vaatii lisää ruotsin kielen oppitunteja luokille 7–9


Miksi tätä samaa ei kysytä muiden puolueiden edunvalvojilta, joita siis tasapuolisuuden vuoksi pitäisi olla eduskunnan palkkalistoilla 1425 kpl.

Nykysysteemillä rikkain puolue pystyy kustantamaan itse+kusettamaan valtiolta 7,5 edunvalvojaa jokaiselle yleisillä vaaleilla valitulle kansanedustajalleen.
Miten Folktinget valitaan?

Folktingetin edustajat valitaan kunnallisvaalien yhteydessä. Edustajanpaikkojen jakautuminen määräytyy ruotsinkielisten ehdokkaiden kunnallisvaaleissa saamien äänten perusteella. Folktingetin ehdokkaita ei siis voi äänestää suoraan.

Ruotsinkieliset ehdokkaat ovat väestötietojärjestelmään äidinkielekseen ruotsin ilmoittaneita kunnallisvaaliehdokkaita. Kaikki heille annetut äänet lasketaan automaattisesti mukaan. Puolueet voivat vaatia ruotsinkielisiksi ehdokkaiksi luettaviksi muitakin kunnallisvaalien ehdokkaita. Heidän on täytynyt toimia ruotsin kielen edistämiseksi Suomessa, jotta heidät voitaisiin laskea mukaan. Lisäksi heidän on pitänyt toimia ruotsinkielisissä poliittisissa järjestöissä ja merkitä ruotsinkielinen titteli tai ammattinimike kunnallisvaalien viralliseen ehdokaslistojen yhdistelmään.

Folktingetin 75 edustajasta 68 valitaan kunnallisvaalien äänestystuloksen perusteella. 7 edustajaa valitaan Ahvenanmaan maakuntapäivien edustajista. 68 paikkaa on jaettu 63 tavalliseen vaalipiiripaikkaan ja 5 tasauspaikkaan. Vaalipiiripaikat jaetaan Helsingin, Uudenmaan, Turunmaan, Vaasan ja muun Suomen vaalipiirien kesken suoraan suhteessa kunkin vaalipiirin ruotsinkieliseen väestömäärään. 5 tasauspaikkaa on jaettu puolueiden kesken sen mukaan, kuinka suuri niiden osuus on kaikkien vaalipiirien 68 paikasta.
Ketkä sitten saavat tätä kiusaa äänestää Suomen eduskunnan niskaan huohottamaan?
Ruotsinkielisen alueen ruotsinkieliset tietty. Ruotsinkielinen alue 5% maan pinta-alasta, ja siellä ruotsinkielisiä 13,1%, eli Suomen kansasta noin reilulla sadalla tuhannella 4,4:stä miljoonasta oli viime vaaleissa mahdollisuus vaikuttaa folktingetin valintaan pelkällä olemassaolollaan. Tällaisia hämärähommia vain lisää! RKP:tä äänesti viime kunnallisvaaleissa 121494.

https://yle.fi/a/3-5677999
Mikähän siinä on, että RKP:n silmäätekevät eivät enää ole ollekaan innokkaita keskustelemaan menestyksekkäästi lanseeratusta Hurriksi-kampanjasta vaikka arvoisa folktingetkin sen palkitsi ja peräti 8000 uudesta hurrista.

Jos nämä uusiohurrit todella olisivat levinneet kaksikielisiin kuntiin, olisi se rahallisestikin ollut kova juttu, eli reilut kaksi miljoonaa lisää liksaa joka vuosi hurriporukalle kaksikielisyydestä. Niin arvokkaita ovet todella hurrit!!!!
Kaksikielisyyslahjus on siis kaksiosainen.
Ensimmäinen osa eli 20€/nokka joka maksetaan suruille kaikista alueen asukkaista (Haju- ja meluhaitoista?) voidaan kai unohtaa, koska kai he jossain tällä alueella ovat asuneet tähänkin asti.

Sitten tulee varsinainen summa ruotsinkielisyydestä.
Ensimmäinen luku kaavassa on kaksikielisyyden perushinta tälle vuodelle.
Sitten päästään asiaan. 288.46*8000*0.93 antaisi tänä vuonna vitsinikkareiden palkitun työn tuloksena 2,15 miljoonaa, ja sitten aina vähän enemmän joka vuosi.
Voiko tämän selvempää petosta olla? Tai tietty voisi, jos sen olisi tehneet jonkun muun kieliryhmän vitsiniekat.
Viimeksi muokannut Hillevi Henanen, 22.01.2023 23:45. Yhteensä muokattu 1 kertaa.

Vastaa Viestiin