Pakkoruotsin kannattajan perustelut

Tämä alue on avoin kaikille rekisteröityneille käyttäjille. Muille alueille voivat kirjoittaa vain yhdistyksen jäsenet.
Viesti
Julkaisija
NRR
Viestit: 8754
Liittynyt: 10.02.2013 15:38

Pakkoruotsin kannattajan perustelut

#1 Lukematon viesti Kirjoittaja NRR » 01.07.2020 09:44

Mitä sellaista tarjoaa pakkollinen ruotsi, mitä ei jopa paremmin tarjoaisi itse valittu B1-kieli?

Kosketuksen maamme vuosisatoja kestäneeseen yhteiseloon Ruotsin kanssa.

Ruotsissa ei ole pakkosuomea tuon kosketuksen vahvistamiseksi. Mistä siis oikeastaan on kysymys?

Siitä, että Ruotsin historiaa ei ole kirjoitettu tai taidetta luotu suomeksi, mutta Suomen historia on kirjoitettu ja iso osa taiteestakin on synnytetty ruotsiksi. Maamme-laulua myöden.

Oli aika, jolloin korkeakulttuurin tekemiseen kulki täällä tie vain kielenvaihdon kautta. Sitäkö meidän tulisi pakkoruotsilla kunnioittaa?

Tarkoitatko, ettei korkeakulttuuria ole saanut tehdä suomeksi?

Nimike korkeakulttuuri viittaa tässä koulutuksen kautta avautuvaan kulttuuriin ja sen luomiseen.

Pakkoruotsin puolustaja poistui keskustelusta. Paikalle saspui toinen.

Kaltaisillesi sivistyksenvastustajille on turha edes puhua. Et koskaan oppinut mitään, ja nyt olet katkera ja syytöksiä täynnä. Hauskaa iltaa sinne, luolasi perukoille.

Käytöstavat, kuomaseni, käytöstavat. Hyvää jatkoa ja kiitos ajatuksista!
Viimeksi muokannut NRR, 01.07.2020 10:12. Yhteensä muokattu 1 kertaa.

NRR
Viestit: 8754
Liittynyt: 10.02.2013 15:38

Re: Pakkoruotsin kannattajan perustelut

#2 Lukematon viesti Kirjoittaja NRR » 01.07.2020 10:07

Kielitaidon kuuluu olla yksilöllinen sekä laajuuden että suunnan suhteen. Toki englannin pakollisuudelle perusteet riittäisivät, mutta sepä onkin valinnainen.

Arvostatko lähtökohtaisesti sitä, että Suomi on kaksikielinen maa?

Eikö jo sovittu, että monikielinen?

Jos ruotsista tehdään vapaaehtoinen, uskotko, että valtion virkoihin edellytettäisiin sen jälkeen enää ruotsin kielen taitoa? Ja jos ei enää edellytetä, niin silloin ruotsinkieliset eivät saisi käyttää äidinkieltään esim. oikeusistuimessa. Eli Suomi ei olisi enää kaksikielinen.

Oikeuslaitoksen ja terveydenhuollon kohdalla voidaan mainiosti tehdä paikallisia ratkaisuja ja käyttää tarvittaessa etäyhteyksiä, tulkkeja, tukihenkilöitä... Maailma on monikielinen ja monille ryhmille taataan oikeuksia ilman pakkoruotsin kaltaista rakennelmaa, vastaavaa ei ole muualla.

Varmasti teknologia tuo ratkaisuja tähän! Siihen mennessä ruotsinkieliset nuoret ovat tosin ehkä jo muuttaneet Ruotsiin asumaan. Enää kun eivät osaa sitä vapaaehtoista toista kotimaista...

Jos pakkoruotsi olisi ratkaisu, ruotsinkieliset eivät jo nyt muuttaisi ja valittaisi palveluista. Pakkoruotsi ei ole ratkaisu - se on ongelma. Ratkaisu on ruotsinkielisten omissa käsissä: omien suomen osaamisen takaaminen ja omien kouluttaminen palveluihin.

Pakkoruotsin puolustaja poistui keskustelusta.

pjl69
Viestit: 391
Liittynyt: 17.03.2017 14:39

Re: Pakkoruotsin kannattajan perustelut

#3 Lukematon viesti Kirjoittaja pjl69 » 01.07.2020 11:15

Ekalla puolustajalla ei siis ollut mitään, millä olisi relevanssia nykyhetkessä elävälle kansalaiselle ja mitä ei voitaisi käsitellä vaikkapa historiantunneilla, kieliopintojen sijasta.

NRR
Viestit: 8754
Liittynyt: 10.02.2013 15:38

Re: Pakkoruotsin kannattajan perustelut

#4 Lukematon viesti Kirjoittaja NRR » 02.07.2020 08:22

Tässä keskustelussa en ollut mukana, pakon kannattajat olivat ihan nimekkäitä ja omalla nimellään. Tässä näkyy argumentoinnin taso:

Tässä tutkijan näkemys muutaman vuoden takaa. "Kielellinen hierarkia" ajatusmallina on varsin lähellä rasismia ja sopii kyllä tähän asiayhteyteen.

Tutkija? Fennougristi ja persujäsen. Varmaan on tosi tosi neutraali lähtökohta tähän kirjoitukseen. Sieg heil ja hyvää päivänjatkoa.

Kyllä poliittisen suomenruotsalaisuuden aatehistoriaan kuuluu olennaisena osana rasistinen suhtautuminen suomenkielistä enemmistöä kohtaan. Kysyn vielä: Miksi teille ei riitä maailman paras vähemmistöasema,vaan pitää vielä tehdä kiusaa enemmistölle pakkoruotsin muodossa?

No ei kuulu. Ihan 100% bullshittiä, RKP on tätä nykyä Suomen ainoa oikeistolainen liberaalipuolue. Natsit toki kovin mielellään väittää jotain ihan muuta, muttei kai nyt kukaan tervejärkinen usko moisia houreita. Loputon perätön länkytys jostain etuoikeuksista on pelkkää valetta.

Mikä on pakkoruotsin hintalappu? Jos RKP olisi todella liberaalipuolue, niin ei se kannattaisi pakkoruotsia. Pakkoruotsilla ei ole mitään faktaperusteita.

Onpas. Sivistys ja kielitaito. Kulttuuri tulee kaupan päälle. Bonuksena. :)

Mikä sivistys? Miten ruotsin kieli sivistää? Ei mitenkää. Pohjoismainen marginaalikieli, jolla ei ole globaalisti mitään merkiystä. Ja kulttuuri on sitä, että Wallander-dekkareita voi katsoa ilman tekstityksiä. Ei kiitos. Pakkoruotsi poistettava välittömästi.

Höpö höpö. Vedä käteen, kun et muuta osaa kuitenkaan.

Sinä voit opiskella ruotsia, jos katsot sen tarpeelliseksi. Ei pakoteta sitä turhuutta muille. Sille ei ole ainuttakaan järkiperustetta. Toki arvelinkin, että se sinun "kultuurisi" on tuota "vedä käteen" -luokkaa :)

Ei kun se on sitä SINUN ”kulttuuriasi”, minulla on ylempi tutkinto taidekorkeakoulusta, joten on ihan turha tulla mulle päätään aukomaan aiheesta. Et ole mitään muuta kuin taas yksi umpimielinen vähemmistöjen oikeuksien kaventaja ja piilonationalisti. MOT.

Voisitko kertoa, miksi maailman hemmotelluin vähemmistö ei tyydy maailman parhaaseen vähemmistöasemaansa, vaan pomottaa 95%n ei-ruotsinkielisen enemmistön jokaista edustajaa uhraamaan aikaansa vähemmistön kielelle? Ei kieltäytyminen ruotsista luulis vaikuttavan heihin mitenkään.

En voi kertoa, koska et halua ymmärtää.
Viimeksi muokannut NRR, 03.07.2020 06:52. Yhteensä muokattu 2 kertaa.

NRR
Viestit: 8754
Liittynyt: 10.02.2013 15:38

Re: Pakkoruotsin kannattajan perustelut

#5 Lukematon viesti Kirjoittaja NRR » 02.07.2020 08:27

pjl69 kirjoitti:
01.07.2020 11:15
Ekalla puolustajalla ei siis ollut mitään, millä olisi relevanssia nykyhetkessä elävälle kansalaiselle ja mitä ei voitaisi käsitellä vaikkapa historiantunneilla, kieliopintojen sijasta.
Aivan. Ja toisessa keskustelussa tämä myyttinen "kaksikielisyys" oli nostettu kaiken muun yläpuolelle. Kolmannessa päästiin nimittelemään. - Keskustelua aidoista kielitarpeista ei haluta käydä eikä antaa muille oikeutta tulla kuulluiksi.

Vastaa Viestiin