Keskisarjan Suuri Saatana on kansaton globalismi, jolle äänen antaa hänen maailmassaan englanti

Tämä alue on avoin kaikille rekisteröityneille käyttäjille. Muille alueille voivat kirjoittaa vain yhdistyksen jäsenet.
Viesti
Julkaisija
NRR
Viestit: 8801
Liittynyt: 10.02.2013 15:38

Keskisarjan Suuri Saatana on kansaton globalismi, jolle äänen antaa hänen maailmassaan englanti

#1 Lukematon viesti Kirjoittaja NRR » 18.06.2020 19:19

Keskisarjan tubetuksen keskeisiksi valitsemani kohdat nopeasti litteroituna:
---

Minä olen huono, mieto suomalaisuusmies sikäli, etten lainkaan karsasta suomenruotsalaisuutta enkä edes pakkoruotsia. Ehkei ruotsin ymmärtäminen ole välttämätöntä muille kuin historijoitsijoille. Kun koululainen Ylä-Savossa jankkaa [suomalaisittain ääntäen] "Jag heter Göran Runkman och bor i Grankulla", niin se ei ihmeemmin rikastuta kansallista kulttuuria eikä pohjoismaista yhteistyötä, mutta pakkoruotsi on mielestäni ansaittu lankeemus Suomen rahvaan ylpistymisen tähden, muistutus minkälaisista vässyköistä koostuu kansalaisten enemmistö, joka viidessäkymmenessä vuodessa ei ole päässyt lähellekään tuon pikkuharmin poistamista. Pakkoruotsin säilyminen ei johdu suomikiihkoilijoiden huonoudesta vaan ruosalaisuusmiesten hyvyydestä. Myöntäkäämme se. Heitä lykästi, he onnistuivat vähin erin käännyttämään kannalleen jopa suomenkielisten talonpoikain Maalaisliiton ja suomenmielisen sivistyneistön Kansallisen Kokoomuksen. Grattis!

Vinoilematta, piruilematta, vilpittömästi totean, että minä en pidä ruotsin kieltä minkäälaisena vihollisena vaan kultturellina liittolaisena. Nykypäivän populistien ja vanhakantaisten kielitaistelijoiden viholliskuvassa on jokin häikkä. Oikea jymyvihollinen lymyää kaikkialla. Ei ankkalammikossa vaan kaikkeudessa, myös sieluissamme. Ja siksi emme sitä havaitse, tahdo havaita. Suuri Saatana on vapaaehtoinen pakkoenglanti, kieroutunut kansainvälistymiskiima, ylikansallinen yhtenäiskulttuuri. Niiltä vitsauksilta minä haluan sulkea rajat, suut, korvat, aivot,...

---

Minua vain sapettaa se asiantila, että äidinkieli ja isänmaallinen, tai erikseen kirjoittettuna isän maallinen elämänkatsomus hautautuvat vierasperäisen yksikulttuurin alle Suomessa niin kuin monessa muissakin maailman maassa.

---

On irvokasta, että suomenkielinen humanisti, joka tekee suomenkielisiä kirjoja suomalaisille lukijoille ei voi asioida suomeksi Suomen Akatemiassa, jonka maksavat enimmäkseen suomenkieliset veronmaksajat. No, matematiikalla ja virologialle ei kuulukaan olla äidinkieltä, ne toimivat universaalissa tiedeyhteisössä yhtenäisillä käsitteillänsä, mutta useimmissa ihmistieteissä syvin itseilmaisu ja lukijan satuttaminen onnistuu vain omalla ja ainutkertaisella äidinkielellä - jos onnistuu. Siksi kansainvälistymiskiimainen tiedepolitiikka ei synnytä kansainvälisen tason lukukirjoja vaan konferenssien kertakäyttöön kyhättyjä liitetiedostoja.

Historia on enimmäkseen kansallinen ja kansanomainen tiede. Ei fiksujakaan suomalaisia juuri kiinnosta uusiseelantilaisten kohtalonhetket tai edes islantilaisten ja norjalaisten kohtalonhetket, elleivät ne omiimme risteä. Mutta Suomen kohtalonhetket ja esi-isiemme sielunmaisema ovat henki ja verta, elämän leipää meille suomalaisille, meille itsellemme tärkeitä itseymmärryksemme kannalta. Siitä syystä kymmenen ulkomaalaista englanninkielistä selaajaa tai klikkaajaa eivät saa olla tärkeämpiä kuin tuhat kotimaista lukijaa.

---

Suomen kansan ihmisarvo ja tasa-arvo ovat 1800-luvulla sarastaneen kansallisuusaatteen ansiota. Fennomaanien ja myös kansallismielisesti ajatelleiden ruotsinkielisten, ruotsinmielistenkin ansiota.

---

Suomi oli kansallinen menestystarina fennomian läpimurrosta lähtien vähintään sata vuotta. Tuliko kansallisuusatteen tilalle 2000-luvulla mitään veret seisattavaa?

Hohhoijaa. Kansallismielisen vastakohta on kansallismieletön ja kansallisen vastakohta on kansaton. Rauha teille!
Paljon tärkeää jäi litteroimatta, pahoittelen.

Kokonaisena täällä:
https://www.youtube.com/watch?v=u0XqPAWo35c

NRR
Viestit: 8801
Liittynyt: 10.02.2013 15:38

Re: Keskisarjan Suuri Saatana on kansaton globalismi, jolle äänen antaa hänen maailmassaan englanti

#2 Lukematon viesti Kirjoittaja NRR » 18.06.2020 19:47

Keskisarja on historian ammattilainen. Hänen vastuualueenaan on kovien aikojen kuvaus: nälkä, sota, sairaudet ja näiden raa'at yksityiskohdat. Ei hän ole se mies, joka huolehtisi tämän ajan lasten jaksamisesta, persoonallisesta kasvusta ja erityisoppilaiden tai maahanmuuttajien oikeudesta saada itselleen mielekkäimmät kieliopinnot. Eikä tarvitsekaan olla.

Keskisarjaa vatuttaa kieltämättä outo yliopistollinen käytäntö, että hänkin joutuu asioimaan englanniksi Suomen Akatemian kanssa ja ilmeisesti monessa muussakin tilanteessa - siis toisten suomenkielisten kanssa ja suomalaisia koskevissa asioissa. Ihan varmasti vatuttaa. Mitä vässyköitä ne siellä yliopistolla oikein ovat ;)

Se, että teinit istuvat koneillaan puhumassa discordissa englantia kansainvälisten ystävien kanssa, ei herätä hänessä herkkiä tunteita. Keskisarja ei ole äiti eikä emo eikä vastuussa lasten mahdollisuudesta toteuttaa itseään täydesti tässä aikakaudessa ja näillä resursseilla.

Saarikivelle eläviä entiteettejä olivat kielet, joiden suojelemiseksi lapsiparkojen kieliopintoja olisi voinut venyttää loputtomasti. Keskisarjalle eläviä entiteettejä ovat menneisyyden monisärmäiset sielut ja haamut, joita hän taisi kutsua rinnalleen puolustamaan maan sisäistä monikulttuuria, katoavia murteita ja maakuntia.

Kuuntelen näitä miehiä mielelläni. Minun ei tarvitse yrittää tehdä kompromissia ja yhdistelmää erilaisista maailmankuvista. Heillä on omat painopisteensä mutta minulla paino on nuorten erilaisuuden puolustamisessa - ja siksi pakkoruotsin on poistuttava mutta englantia edelleenkin tuettava. Seuraava sukupolvi tehköön omat valintansa.

TK
Viestit: 2157
Liittynyt: 19.11.2008 01:26

Re: Keskisarjan Suuri Saatana on kansaton globalismi, jolle äänen antaa hänen maailmassaan englanti

#3 Lukematon viesti Kirjoittaja TK » 18.06.2020 20:48

Keskisarja on puolensa valinnut. Surut ovat vuosikausia jauhaneet samaa liturgiaa "pakkoenglannista".

Surujen piireissä Keskisarjan mielipiteet otetaan varmasti innolla vastaan käsiä taputellen. Veikkaisinpa, että tulemme pian näkemään Keskisarjaa kehuttavan ja palkittavan rikkaiden ruotsinkielisten säätiöiden myöntämillä avokätisillä rahapalkinnoilla.

pjl69
Viestit: 406
Liittynyt: 17.03.2017 14:39

Re: Keskisarjan Suuri Saatana on kansaton globalismi, jolle äänen antaa hänen maailmassaan englanti

#4 Lukematon viesti Kirjoittaja pjl69 » 18.06.2020 21:01

TK kirjoitti:
18.06.2020 20:48
Surut ovat vuosikausia jauhaneet samaa liturgiaa "pakkoenglannista".
Ja tuskinpa ovat jauhaneet siitä oman ajankäyttönsä ja tulevaisuutensa vuoksi, vaan suomenkielisten ajankäytöstä ja tulevaisuudesta siinä taistellaan kuin hyeenalauma lihakimpaleesta.

NRR
Viestit: 8801
Liittynyt: 10.02.2013 15:38

Re: Keskisarjan Suuri Saatana on kansaton globalismi, jolle äänen antaa hänen maailmassaan englanti

#5 Lukematon viesti Kirjoittaja NRR » 18.06.2020 21:21

Jännästihän Keskisarja asettaa sanansa. Hän myöntää, ettei ruotsin ymmärtäminen ole välttämätöntä eikä ruotsin jankkaus edes rikastuta kansallista kulttuuria, vaan kyseessä on "ansaittu lankeemus" Suomen rahvaan ylpistymisen tähden - ja koska olemme vässyköitä. Sitten hän piirtää vastaavan kuvion yliopistopiirien pakkokansainvälistymisestä, tosin mainitsematta akateemistemme turhaa ylpistymistä ja vässyköintiä, mutta ilmiselvästi ne ovat läsnä.

Keskisarjalla kuten suurella osalla pakkoruotsin turhuuden myöntävistä ihmisistä ei ole omien tai läheisten ongelmian kautta mahdollisuutta ymmärtää pakon kielteisten vaikutusten suuruusluokkaa - sen sijaan hänellä/heillä on kontakteja, joissa ruotsin pakollisuuden aiheuttamien ongelmien vähättely "pikkuharmiksi" pitää mukavat ja merkittävät ihmiset mukavina. Harva kaipaa lisää vihamiehiä.

Tubettajana Keskisarja puhuu meidän ohitsemme. Hänen kohderyhmänään on hänen oma vertaisryhmänsä yliopistolta ja teemana suomenkielisen historiankirjoituksen pelastaminen.

TK
Viestit: 2157
Liittynyt: 19.11.2008 01:26

Re: Keskisarjan Suuri Saatana on kansaton globalismi, jolle äänen antaa hänen maailmassaan englanti

#6 Lukematon viesti Kirjoittaja TK » 18.06.2020 21:48

Keskisarja on itse ruvennut vässykäksi surujen edessä. Mutta kaipa siitä on hänelle hyötyä, eikä vässykkyys haittaa häntä.
Jokainen tablaa tyylillään. Ihan vapaasti. Onhan tämä sentään vielä edes jonkin sortin vapaa maa.

NRR
Viestit: 8801
Liittynyt: 10.02.2013 15:38

Re: Keskisarjan Suuri Saatana on kansaton globalismi, jolle äänen antaa hänen maailmassaan englanti

#7 Lukematon viesti Kirjoittaja NRR » 18.06.2020 22:12

Ihan en osaa sanoa, mikä lisämaku on tässä säätiörahat ja vanhan eliitin korruptoivat taiat ohittavassa selityksessä pakkoruotsille:
Pakkoruotsin säilyminen ei johdu suomikiihkoilijoiden huonoudesta vaan ruosalaisuusmiesten hyvyydestä. Myöntäkäämme se. Heitä lykästi, he onnistuivat vähin erin käännyttämään kannalleen jopa suomenkielisten talonpoikain Maalaisliiton ja suomenmielisen sivistyneistön Kansallisen Kokoomuksen. Grattis!
Vaikea uskoa, ettei tässä olisi sitä piruilua, mitä Keskisarja kiisti käyttävänsä.

Uusi kielipolitiikka
Viestit: 1235
Liittynyt: 08.12.2017 17:48
Paikkakunta: Global

Re: Keskisarjan Suuri Saatana on kansaton globalismi, jolle äänen antaa hänen maailmassaan englanti

#8 Lukematon viesti Kirjoittaja Uusi kielipolitiikka » 22.06.2020 20:19

Keskisarja on historian ammattilainen. Hänen vastuualueenaan on kovien aikojen kuvaus: nälkä, sota, sairaudet ja näiden raa'at yksityiskohdat.
Aivan, ja sitä taustaa vasten pakkoruotsi
on hänen mielestään vain pieni kiusa.

Kysymys kuuluukin:
Miksi "kulttuuriset liittolaiset" suomenruotsalaiset haluavat
tehdä meille kiusaa?

Miksi he eivät käytä poliitikkoihin suuntaamiansa lobbaustaitojaan ja hurmauskeinojaan kehittääkseen omia valmiuksiaan palvella toisiaan.

Sen sijaan he tekevät meille kiusaa..

"Kiusa se on pienikin kiusa"

Uusi kielipolitiikka
Viestit: 1235
Liittynyt: 08.12.2017 17:48
Paikkakunta: Global

Re: Keskisarjan Suuri Saatana on kansaton globalismi, jolle äänen antaa hänen maailmassaan englanti

#9 Lukematon viesti Kirjoittaja Uusi kielipolitiikka » 22.06.2020 20:21

NRR kirjoitti:
18.06.2020 22:12
Ihan en osaa sanoa, mikä lisämaku on tässä säätiörahat ja vanhan eliitin korruptoivat taiat ohittavassa selityksessä pakkoruotsille:
Pakkoruotsin säilyminen ei johdu suomikiihkoilijoiden huonoudesta vaan ruosalaisuusmiesten hyvyydestä. Myöntäkäämme se. Heitä lykästi, he onnistuivat vähin erin käännyttämään kannalleen jopa suomenkielisten talonpoikain Maalaisliiton ja suomenmielisen sivistyneistön Kansallisen Kokoomuksen. Grattis!
Vaikea uskoa, ettei tässä olisi sitä piruilua, mitä Keskisarja kiisti käyttävänsä.
Arvoituksellisuus lienee tarkoituksellista,
koska siten voidaan herättää keskustelua..

Uusi kielipolitiikka
Viestit: 1235
Liittynyt: 08.12.2017 17:48
Paikkakunta: Global

Re: Keskisarjan Suuri Saatana on kansaton globalismi, jolle äänen antaa hänen maailmassaan englanti

#10 Lukematon viesti Kirjoittaja Uusi kielipolitiikka » 22.06.2020 20:26

TK kirjoitti:
18.06.2020 20:48
Keskisarja on puolensa valinnut. Surut ovat vuosikausia jauhaneet samaa liturgiaa "pakkoenglannista".

Surujen piireissä Keskisarjan mielipiteet otetaan varmasti innolla vastaan käsiä taputellen. Veikkaisinpa, että tulemme pian näkemään Keskisarjaa kehuttavan ja palkittavan rikkaiden ruotsinkielisten säätiöiden myöntämillä avokätisillä rahapalkinnoilla.
En usko.
Mutta jos niinkäy,toivottavasti hän ottaa esille kysymyksen "miksi"?

Miksi "kulttuuriset liittolaiset" haluavat tehdä meille kiusaa?

Keskisarja antoi ymmärtää pakkoruotsissa kyseessä olevan kiusanteko.

"Kiusa se on pienikin kiusa"

NRR
Viestit: 8801
Liittynyt: 10.02.2013 15:38

Re: Keskisarjan Suuri Saatana on kansaton globalismi, jolle äänen antaa hänen maailmassaan englanti

#11 Lukematon viesti Kirjoittaja NRR » 23.06.2020 06:59

Uusi kielipolitiikka kirjoitti:
22.06.2020 20:26

Miksi "kulttuuriset liittolaiset" haluavat tehdä meille kiusaa?
Niin, tätä kysymystä Keskisarja ei kysy vaan näyttää antavan kiusanteon anteeksi, koska olemme sen ansainneet: pakkoruotsi on "ansaittu lankeemus" Suomen rahvaan ylpistymisen tähden - ja koska olemme vässyköitä.

Tyhmänylpeät vässykät ovat koulukiusaamisensa ansainneet. Kiusaaja ei voi itselleen mitään, hän on vain parempi ottamaan vallan käsiinsä ja pyörittämään muita.

Keskisarja tuntuu sanovan, ettei kiusaaminen lopu, ellei vässykkä lakkaa olemasta vässykkä. - Mutta tässä Keskisarja ei näytä mallia vaan näyttää vässyköivän itse. Valittaa rahvasta voimaannuttavasta englannista, koska joutuu itse käyttämään sitä akateemisten kesken, vaikka hänen työssään tehtäisiin parempaa jälkeä suomeksi.
Uusi kielipolitiikka kirjoitti:
22.06.2020 20:21

Arvoituksellisuus lienee tarkoituksellista,
koska siten voidaan herättää keskustelua..
Syntyykö keskustelua?

SJONS
Viestit: 451
Liittynyt: 22.11.2017 12:24

Re: Keskisarjan Suuri Saatana on kansaton globalismi, jolle äänen antaa hänen maailmassaan englanti

#12 Lukematon viesti Kirjoittaja SJONS » 23.06.2020 17:59

RAHA, RAHA, RAHA!

MAINE JA KUNNIA! MAINETTA JA KUNNIAA SAA VAIN JA AINOASTAAN, KUN TOTEAA: "JUNTIT OPETELKAA RUOTSIA!"

NRR
Viestit: 8801
Liittynyt: 10.02.2013 15:38

Re: Keskisarjan Suuri Saatana on kansaton globalismi, jolle äänen antaa hänen maailmassaan englanti

#13 Lukematon viesti Kirjoittaja NRR » 24.06.2020 04:45

SJONS kirjoitti:
23.06.2020 17:59
RAHA, RAHA, RAHA!

MAINE JA KUNNIA! MAINETTA JA KUNNIAA SAA VAIN JA AINOASTAAN, KUN TOTEAA: "JUNTIT OPETELKAA RUOTSIA!"
Kieltämättä olisin odottanut Keskisarjalta yhden täydentävän sanan verran rehellisyyttä:

"Pakkoruotsin säilyminen ei johdu suomikiihkoilijoiden huonoudesta vaan ruosalaisuusmiesten hyvyydestä (= rahakkuudesta). Myöntäkäämme se. Heitä lykästi, he onnistuivat vähin erin käännyttämään kannalleen jopa suomenkielisten talonpoikain Maalaisliiton ja suomenmielisen sivistyneistön Kansallisen Kokoomuksen. Grattis!"

Uusi kielipolitiikka
Viestit: 1235
Liittynyt: 08.12.2017 17:48
Paikkakunta: Global

Re: Keskisarjan Suuri Saatana on kansaton globalismi, jolle äänen antaa hänen maailmassaan englanti

#14 Lukematon viesti Kirjoittaja Uusi kielipolitiikka » 24.06.2020 11:43

NRR kirjoitti:
23.06.2020 06:59
Uusi kielipolitiikka kirjoitti:
22.06.2020 20:26

Miksi "kulttuuriset liittolaiset" haluavat tehdä meille kiusaa?
Niin, tätä kysymystä Keskisarja ei kysy vaan näyttää antavan kiusanteon anteeksi, koska olemme sen ansainneet: pakkoruotsi on "ansaittu lankeemus" Suomen rahvaan ylpistymisen tähden - ja koska olemme vässyköitä.

Tyhmänylpeät vässykät ovat koulukiusaamisensa ansainneet. Kiusaaja ei voi itselleen mitään, hän on vain parempi ottamaan vallan käsiinsä ja pyörittämään muita.

Keskisarja tuntuu sanovan, ettei kiusaaminen lopu, ellei vässykkä lakkaa olemasta vässykkä. - Mutta tässä Keskisarja ei näytä mallia vaan näyttää vässyköivän itse. Valittaa rahvasta voimaannuttavasta englannista, koska joutuu itse käyttämään sitä akateemisten kesken, vaikka hänen työssään tehtäisiin parempaa jälkeä suomeksi.
Uusi kielipolitiikka kirjoitti:
22.06.2020 20:21

Arvoituksellisuus lienee tarkoituksellista,
koska siten voidaan herättää keskustelua..
Syntyykö keskustelua?
Suomalaisuuden Liitto on estänyt kommentoinnin youtubessa..

Tämä meidän foorumi ainakin keskustelee.

Viime kesänä joku tavallinen tubettaja teki
videon pakkoruotsista.

Kommentteja tuli tuhansia.
Katselukertoja yli 100 000,
tykkäyksiä 10000.

Mitä SuoLi oikein pelkää,kun valtionapukin on jo poistettu..

Me täällä olemme ainoa

vapaa

kielipolitiikan foorumi..

Muut ovat "systeemin orjia"


Vastaa Viestiin