Pakkoruotsia on oikeus ostaa säätiörahalla, sanoo RKP-eliitin edustaja

Tämä alue on avoin kaikille rekisteröityneille käyttäjille. Muille alueille voivat kirjoittaa vain yhdistyksen jäsenet.
Viesti
Julkaisija
NRR
Viestit: 8683
Liittynyt: 10.02.2013 15:38

Pakkoruotsia on oikeus ostaa säätiörahalla, sanoo RKP-eliitin edustaja

#1 Lukematon viesti Kirjoittaja NRR » 11.03.2020 09:53

Pakkoruotsia on oikeus ostaa säätiörahalla, antaa Ankdam ymmärtää (suomi24:n rekisteröity nimimerkki RKP:n joukoista).

Pakon kriitikko: 
"RKP ja folktinget säätiörahoineen ovat epäeettisellä asialla. Niin pani Neuvostoliittokin aikoinaan miljoonillaan suomalaiset poliitikot sekaisin - eivät äänestäjät."

RKP:n edustaja paljastaa heti korttinsa:

"Ruotsinkielinen väestö on sadan vuoden aikana ne säätiöiden peruspääomat keskuudestaan kerännyt, ja taitavat salkunhoitajat on niitä pääomia hoitanut ja kasvattanut. Mitä ihmeen epäeettistä siinä muka on? Yhteen hiileen puhaltaminen ja toinen toisistaan välittäminen on fennosta niin outoa että se on hänestä epäeettistä! No ei tasan tarkkaan ole! Persaukisen kateus ei tee toisten varakkaampien toiminnasta epäeettistä! Hanki itse aatteellesi ja sen toiminnalle rahaa, tai niele harmituksesi."

NRR
Viestit: 8683
Liittynyt: 10.02.2013 15:38

Re: Pakkoruotsia on oikeus ostaa säätiörahalla, sanoo RKP-eliitin edustaja

#2 Lukematon viesti Kirjoittaja NRR » 11.03.2020 09:57

Tätä ennen Ankdam oli myöntänyt, että pakkoruotsia ajetaan ruotsinkielisten puolustamiseksi.

Ensin minulta pakon kritiikkiä:
- RKP on koko pakkoruotsijatkumon takana. Kansalaisten kannatusta sillä ei ole ollut päivääkään.

- Peruskouluun pedagogit halusivat pakollisen englannin ja valinnaisen ruotsin, RKP halusi pakollisen ruotsin ja valinnaisen englannin - ja sai 1968 lehmänkaupalla tahtonsa läpi suomalaisten vahingoksi.

- Korkeakoulujen ja yliopistojen pakkoruotsi tuli vasta 1970-luvulla, mallina DDR:n pakkovenäjä. 

- Mitään vastaavaa pakkovähemmistökielijatkumoa ei ole muualla maailmassa.

- Pakkoruotsi syö laveamman kielivarannon. Esim. pakkosuomi poistettiin Ahvenanmaalta, koska se söi nuorten muun kielitaidon - saman tekee pakkoruotsi mannermaalla.

- Pakkoruotsittomuutta vaativa kansalaisaloite vietiin eduskuntaan, jossa se muka vaihdettiin kokoomuksen kielikokeiluun.

- Kokoomuksen opetusministeri vesitti kokeilun.

- Nyt RKP/folktinget hioo oikeusministeriössä taas uutta kielistrategiaa pakkoruotsin vahvistamiseksi - vastoin suomenkielisten ja uussuomalaisten (pääkaupunkiseudun koulunaloittajista neljännes) tarpeita ja toiveita.

- Pakkoruotsi tuottaa ongelmia paljon suuremmalle ryhmälle kuin meillä on ruotsinkielisiä, joita sillä muka pitäisi palvella.

- Ruotsinkieliset opiskelevat suomea itseään varten suomenkielisessä maassa. Muilla on pakkoruotsi palveluvelvoitteen vuoksi.

- Pakkoruotsi on syrjivä rakenne eikä vastaa tätä aikaa, ja siksi se on purettava.
Mitä vastaa RKP:n edustaja Ankdam?

Vastaa faktalistaan näin avoimesti:

"RKP ja Folktinget pitää nykylainsäädännöstä kiinni ja valvoo että sitä myös noudatetaan.  Nimitä sitä,sitten miksi lystäät mutta ihan samalla tavalla muutkin puolueet pitävät äänestäjiensä puolia."

TK
Viestit: 2125
Liittynyt: 19.11.2008 01:26

Re: Pakkoruotsia on oikeus ostaa säätiörahalla, sanoo RKP-eliitin edustaja

#3 Lukematon viesti Kirjoittaja TK » 11.03.2020 14:44

Tarkoittaako Ankdamin kommentti sitä, että rkp ajaa nimenomaan ruotsinkieliksi rekisteröityneiden oikeuksia saada palvelut halutessaan ruotsiksi? Tällä syyllähän pakkoruotsia yleensä perustellaan.

Ankdamille ja rkp:lle ehdotukseksi: Käyttäkää säätiöiden rahoja suomi-ruotsi tulkkien palkkaamiseksi. Tulkkeja voisi olla kaikissa valtion virastoissa ja/tai tulkkikeskuksissa, joista tulkin saa nopeasti paikalle. Tulkkikeskuksia voisi olla ympäri Suomea, siellä täällä. Hyviä työpaikkoja kaksikielisille ja entisille pakkoruotsinopettajille.

Tai riittäisivätkö säätiörahat henkilökohtaisten kieliavustajien palkkaamiseen niille ruotsinkielisiksi rekisteröityneille, joille suomen kielen oppiminen on ylitsepääsemättömän vaikeaa.

pjl69
Viestit: 374
Liittynyt: 17.03.2017 14:39

Re: Pakkoruotsia on oikeus ostaa säätiörahalla, sanoo RKP-eliitin edustaja

#4 Lukematon viesti Kirjoittaja pjl69 » 11.03.2020 14:48

NRR kirjoitti:
11.03.2020 09:57
ihan samalla tavalla muutkin puolueet pitävät äänestäjiensä puolia."
Pitäisivätkin. Jos joku alkaisi todella pitää suomenkielisten puolta tässä asiassa, millainen meteli siitä syntyisi ja lentelisi fasismi- ja fennomaanisyytökset. Ja kuinka meidän omia lutuisia kielivähemmistöjä (huomaa monikko) vainottaisiin, syrjittäisiin ja kyykytettäisiin.

Vastaa Viestiin