Hesarissa taas kieltenoppimista hehkuttava juttu: kielivaikeus voitettavissa (muka, sisältö ei aivan vastaa otsikkoa)

Tämä alue on avoin kaikille rekisteröityneille käyttäjille. Muille alueille voivat kirjoittaa vain yhdistyksen jäsenet.
Viesti
Julkaisija
NRR
Viestit: 8785
Liittynyt: 10.02.2013 15:38

Hesarissa taas kieltenoppimista hehkuttava juttu: kielivaikeus voitettavissa (muka, sisältö ei aivan vastaa otsikkoa)

#1 Lukematon viesti Kirjoittaja NRR » 23.12.2019 07:48

Vieraan kielen oppimisvaikeus on usein sukua lukivaikeudelle, sanotaan hesarin "kaikki voivat oppia kieliä"-jutussa,.

https://www.hs.fi/tiede/art-2000006350554.html

Jutun mukaan kyky tuottaa yhtä (1) vierasta kieltä on Suomessa kansalaistaito, koska oma kielemme on pieni. Ei uskalleta sanoa, että pakkoruotsin tunnit tulisi saada käyttää muuhun!

Jutussa sanotaan, että moni lukivaikeuden omaava on omaksunut toimivan kielitaidon vaihto-oppilasvuoden viettämällä, videopelejä pelaamalla tai muuta innostavaa harrastamalla eli EI KOULUSSA. Tämä on oleellista. Vain tarpeellisen kielen oppii ja sen oppii käyttämällä arjessa!

NRR
Viestit: 8785
Liittynyt: 10.02.2013 15:38

Re: Hesarissa taas kieltenoppimista hehkuttava juttu: kielivaikeus voitettavissa (muka, sisältö ei aivan vastaa otsikkoa

#2 Lukematon viesti Kirjoittaja NRR » 24.12.2019 16:05

Kommentoinnin avauduttua hyvä viesti:
Ihmettelen suuresti, miksi edelleen täytyy pakollisena lukea vähintään kahta tai jopa useampaa vierasta kieltä, jos on yrittämisestä huolimatta selvää, että kielten oppiminen tuottaa merkittäviä haasteita.

Kun ei hahmota kielten rakenteita, niin ei hahmota, vaikka kuinka treenaa ja suorittaa english for dummies - kursseja (btw, karmea kurssin nimi). Saisi keskittyä siihen englantiin, kun se tuntuu olevan kaiken elämässä selviytymisen mittari ja ihmisarvon määrittäjä riippumatta siitä, miten älykäs, taitava ja menestynyt henkilö on muilla eri elämän osa-alueilla.

Ihmisellä ikään katsomatta on niin paljon muutakin vastuun kantoa ja oppimisen tarpeita elämässään, ettei kieliopintoihin voi enempääsä uhrata, kun oppimisloikkaa ei vain tule.

Nimimerkillä yli 50 vuotta yrittänyt.

Vastaa Viestiin