Varissuon monikulttuurisen koulun lapset: lisää aikuisia, lisää suomenkielisiä kavereita kouluun

Tämä alue on avoin kaikille rekisteröityneille käyttäjille. Muille alueille voivat kirjoittaa vain yhdistyksen jäsenet.
Viesti
Julkaisija
NRR
Viestit: 8689
Liittynyt: 10.02.2013 15:38

Varissuon monikulttuurisen koulun lapset: lisää aikuisia, lisää suomenkielisiä kavereita kouluun

#1 Lukematon viesti Kirjoittaja NRR » 05.11.2019 07:20

Opetusministeri vieraili Turun Varissuon koululla, jossa enemmistö lapsista on vieraskielisiä. Lapset toivoivat lisää suomenkielisiä kavereita ja lisää aikuisia koululle.
https://yle.fi/uutiset/3-11050964?utm_s ... ium=social

Niin, lisää aikuisia, lisää suomea, ei "lisää kieliä".

Kielten oppimisen kohdalla "less is more".

Tuoreen selvityksen esittelemä kotikielten painotus on kunnianhimoinen ja ok, näin saadaan laajaa kielivarantoa oikeasti.

Muuten kieliä vain taipumusten mukaan. Perustaidoille tilaa.

Tässä jutusta lainauksia:

"Vertaisoppiminen jää pois, kun lapset eivät puhu keskenään suomea. Opettajat ovat havainneet, että myös suomea äidinkielenään puhuvat ovat alkaneet puhua huonoa suomea, sillä se tarttuu. Tänä syksynä koulussa on alkanut näkyä myös uusi ilmiö: oppilaat puhuvat keskenään englantia, koska osaavat sitä paremmin."

"Myös oppilaat jakoivat opettajien huolen suomenkielisten oppilaiden vähyydestä. Suomenkielisiä kavereita kaivattiin enemmän. Lisäksi oppilaat kaipasivat kouluun lisää aikuisia."

"Varissuon koulussa julkistettiin myös kaksi opetus- ja kulttuuriministeriön tilaamaa kieltenopetukseen liittyvää selvitystä. Toisessa keskityttiin kieltenopetuksen saavutettavuuteen ja tasa-arvoon, toisessa oppimisen tukitoimien tilaan." --- näissä ei puhuttu pakkoruotsista