RKP kosii suomenkielisiä

Tämä alue on avoin kaikille rekisteröityneille käyttäjille. Muille alueille voivat kirjoittaa vain yhdistyksen jäsenet.
Viesti
Julkaisija
NRR
Viestit: 9028
Liittynyt: 10.02.2013 15:38

RKP kosii suomenkielisiä

#1 Lukematon viesti Kirjoittaja NRR » 08.02.2019 21:22

RKP:n kansanedustaja haluaa tietää, mitä suomenkieliset ajattelevat RKP:stä.
http://andersadlercreutz.fi/blog/uncate ... ajattelen/

Suvaitsevaisuus ja hyvinvointivaltio mainittu, pakkoruotsi ei.

RKP:n edustaja:
Moni teistä vastaajista pitää RKP:tä korostetusti kielipuolueena, mikä on historiamme huomioon ottaen enemmän kuin ymmärrettävää. Kuulun niihin, jotka pitävät kaksikielisyyttä ja tarkemmin ottaen monikielisyyttä isona kansallisena vahvuutena. Ruotsin kieli on tietysti myös äidinkielenä itselleni rakas, mutta tämä asia ei sulje pois sitä tosiasiaa, että näen kielen kuitenkin ensisijaisesti työkaluna ja kulttuurisena perintönä, en päämääränä. Oma toiveeni on, että molemmat kotimaiset kielet merkitsisivät kaikille suomalaisille näitä molempia: hyödyllisiä työkaluja ja kulttuurista perintöä. Se, miksi olen itse mukana politiikassa koskee kuitenkin enemmän päämääriä: sitä, että Suomi olisi jatkossa poikkeuksellisen hyvin koulutettu kansa, joka eläisi pohjoismaisessa hyvinvointivaltiossa. Se mitä tällä tarkoitan, vaatii ehkä tarkennusta ja kertoo henkilökohtaisista painotuksista ja arvostuksista.
Mitä tarkoittaa, ettei kieli ole päämäärä vaan työkalu?
Pakkoruotsihan nimenomaan on RKP:n päämäärä nro 1.

pjl69
Viestit: 453
Liittynyt: 17.03.2017 14:39

Re: RKP kosii suomenkielisiä

#2 Lukematon viesti Kirjoittaja pjl69 » 08.02.2019 21:47

Johan RKP on kosioretkillään saanut saamelaiset uskomaan, että RKP ajaa muidenkin vähemmistöjen asemaa (huomaan, että tää rovaniemeläinen Näkkäljärvi, vai mikä hitto sen nimi olikaan, on ollut komeettamaisessa nousukiidossa mediassa sen jälkeen kun torpedoi sen kielivapauskokeilun Rovaniemellä... liekö noilla asioilla yhteyttä keskenään). Ehkä suomenkielisetkin saadaan uskomaan niin.

NRR
Viestit: 9028
Liittynyt: 10.02.2013 15:38

Re: RKP kosii suomenkielisiä

#3 Lukematon viesti Kirjoittaja NRR » 08.02.2019 22:06


RKP:n edustaja:
Oma toiveeni on, että molemmat kotimaiset kielet merkitsisivät kaikille suomalaisille näitä molempia: hyödyllisiä työkaluja ja kulttuurista perintöä.
Tämä on hurskastelua. Kyse ei ole toiveesta vaan RKP:n vaatimuksesta. Jokaisen pitää leikkiä, että ruotsi on muka hyödyllinen ja ruotsi muka kuuluu omaan kulttuuriperintöön.

Pakkoruotsi ei ole suvaitsevaisuuden tai monikielisyyden synonyymi vaan irvikuva.

Ikään kuin suomenkielinen ilman ruotsia olisi jotenkin puutteellinen suomalainen, tehty perinnöttömäksi.

Yli 90% vs. alle 5% -> maata yhdistävä kieli on suomi, ilman venkoiluja.

Onko RKP:llä kykyä rehellisyyteen kielipolitiikassa?

Kyse on suomenkielisten todellisuuden tunnustamisesta. Monikulttuurisuustutkija ja Magman kanssa yhteistyötä tehnyt Pasi Saukkonen on muotoillut asian näin:
- ruotsi voi avata muutamille suomenkielisille ovia, muttei kaikille,
- englanti on lingua franca ja englannin sujuva taito (paljon koulutaitoa laajempi) on oleellinen tulevaisuudessa,
- vahvin argumentti pakkoruotsia vastaan on se, että hyvin suuri osa opiskelijoista ei saa mitään hyötyä ruotsin opinnoistaan.

SJONS
Viestit: 504
Liittynyt: 22.11.2017 12:24

Re: RKP kosii suomenkielisiä

#4 Lukematon viesti Kirjoittaja SJONS » 09.02.2019 15:32

Toivottavasti olette kirjoittaneet oman mielipiteenne Anders Adlerceutzsille!

NRR
Viestit: 9028
Liittynyt: 10.02.2013 15:38

Re: RKP kosii suomenkielisiä

#5 Lukematon viesti Kirjoittaja NRR » 09.02.2019 17:39

Joku on yrittänyt vastata mutta RKP-liturgiaa pukkaa.

Viesti todellisuudesta:
Rkp on kielipuolue, jonka tärkein tavoite on säilyttää suomenruotsalaisten saavuttamat erityisoikeudet kaikilla mahdollisilla elämänalueilla. Tämä puolestaan on johtanut siihen, että moni suomenkielinen suomalainen kokee Rkp:n harjoittavan kielirasismia, koska jokainen suomenkielinen joutuu pakko- opiskelemaan ruotsia läpi kaikkien koulutusasteiden.

Todellisessa sivistysvaltiossa kenenkää ei pitäisi tulla kohdelluksi siten kuin Rkp kielipoliittisilla vaatimuksillaan edellyttää. Sen sijaan on täysin käsittämätöntä, että Suomi nimisessä sivistysvaltiossa yksikään suomenkielinen ei saa todistusta mistään oppilaitoksesta ilman ruotsin kielen arvosanaa eikä ole kelvollinen mihinkään valtion tai kunnan virkaan ilman että on suorittanut ammatti- tai yliopistotutkinnossaan arvosanan ruotsin kielessä.

Miksi Rkp ei hyväksy demokratiaa? Åbo Akdemin tutkimuksen mukaan 74% vaatii vapaata kielivalintaa. Nykyinen kielipolitiikka on suomenkielisiä syrjivä ja alistava. Miksi Rkp ei ryhdy poistamaan pakko- ja virkamiesruotsin vaatimusta, jos puolue mainostaa olevansa liberaali puolue?
Ja liturgia vastaa:
Hmm…. Suomen eduskunta on demokraattisesti päättänyt että molempia maan kieliä opiskellaan.

Käytäntö ei tosin ole ehkä ihan tasa-arvoinen sikäli, että ruotsinkielisissä kouluissa opiskellaan käytännössä huomattavasti enemmän toista kotimaista, ja vielä huomattavan paljon kovemmalla vaatimustasolla.

Erityisoikeudet? Kyse on siitä, että kaikilla suomalaisilla olisi mahdollisimman tasavertaiset oikeudet.
Viimeksi muokannut NRR, 10.02.2019 10:48. Yhteensä muokattu 1 kertaa.

NRR
Viestit: 9028
Liittynyt: 10.02.2013 15:38

Re: RKP kosii suomenkielisiä

#6 Lukematon viesti Kirjoittaja NRR » 10.02.2019 09:49

SJONS kirjoitti:
09.02.2019 15:32
Toivottavasti olette kirjoittaneet oman mielipiteenne Anders Adlercreutzsille!
Luulen, ettei hän julkaise muuta kriittistä palautetta kuin tuon, jonka kuittasi liturgialla. Pakkoruotsin puolustajat yrittävät pitää yllä kuvitelmaa, ettei pakkoruotsia vastusta kuin muutama särmikäs persunpullukka.

RKP:n ehdokas tuskin haluaa pakkoruotsikeskustelua vaalien alla. Hän haluaa eksyneiden "liberaalien" ääniä. Kokoomuksesta yksityisen hoiva-alan rappioon tyytymättömien virta käynee jo RKP:hen eikä kyse ole vain ruotsinkielisistä.

NRR
Viestit: 9028
Liittynyt: 10.02.2013 15:38

Re: RKP kosii suomenkielisiä

#7 Lukematon viesti Kirjoittaja NRR » 10.02.2019 12:23

Hän näyttää vielä julkaisevan palautetta.

NRR
Viestit: 9028
Liittynyt: 10.02.2013 15:38

Re: RKP kosii suomenkielisiä

#8 Lukematon viesti Kirjoittaja NRR » 24.02.2019 08:43

Blogiin on jatkettu edellistä viestiä:
Hmmm…

Tasa-arvo ja oikeudenmukaisuus ei Suomessa toteudu, jos maamme kielipolitikkaa verrataan mihin tahansa muuhun valtioon, jossa on useampia kansalliskieliä.

Ruotsinkielisten kielelliset oikeudet on sysätty suomenkielisten kannettaviksi eikä ruotsinkielisille ole asetettu velvollisuutta huolehtia itse omista palveluistaan, mikä käytännössä olisi täysin mahdollista.

Enemmistö Suomessa puhuu äidinkielenään suomea eli suomi on näin ollen maan pääkieli. Ruotsin kielen ei mielestäni tulisi kuulua pakollisiin koulu-, opiskelu- tai virkavaatimuksiin.

Suomenruotsalaisille suomen kieli on hyödyllinen, koska se on Suomen pääkieli, enemmistön käyttämä kieli suurimmassa osassa Suomea. Ruotsin kieli on vain n. 5%:n käyttämä kieli kapealla rannikkokaistaleella.
En usko RKP:n edustajan enää vastaavan.

On tärkeää nostaa esiin se, ettei pakkoruotsimme kaltaista pientä vähemmistökieltä ole missään pakollisena kaikille alakoulusta yliopistoon.

Uusi kielipolitiikka
Viestit: 1366
Liittynyt: 08.12.2017 17:48
Paikkakunta: Global
Viesti:

Re: RKP kosii suomenkielisiä

#9 Lukematon viesti Kirjoittaja Uusi kielipolitiikka » 27.02.2019 13:28

On kyllä todella karmivaa lukea, miten he pitävät meidän lastemme oikeutta olla kirjoittamatta pakkoruotsia yo- kirjoituksissa omana "aluemenetyksenään".

He pitävät edelleen itseään herrakansana ja meitä hyödynnettävinä hölmöinä, joihin heillä on ikuinen nautinta- ja hyväksikäyttöoikeus!!

Hehän saivat päinvastoin lisää hyväksikäyttöoikeutta meidän lapsiimme, kun pakkoruotsi aikaistettiin alakouluun ja kielikokeilu estettiin vetoamalla ruotsin kielen suojeluun. Silti RKP valittaa "aluemenetyksistä"!
J
Sipilän kaudella toteutettiin RKPn ja ruotsin kielen

aluevaltaus

suomalaisten kustannuksella!

Törkeää! Röyhkeää!

NRR
Viestit: 9028
Liittynyt: 10.02.2013 15:38

Re: RKP kosii suomenkielisiä

#10 Lukematon viesti Kirjoittaja NRR » 28.02.2019 10:54

Uusi kielipolitiikka kirjoitti:
27.02.2019 13:28
On kyllä todella karmivaa lukea, miten he pitävät meidän lastemme oikeutta olla kirjoittamatta pakkoruotsia yo- kirjoituksissa omana "aluemenetyksenään".
Ruotsinkielisen koulun identiteettityön jäljiltä monen on mahdoton edes ymmärtää tilannetta. Heille Suomi on AINA ollut kaksikielinen, AINA ruotsalainen historialtaan ja kulttuuriltaan - eikä siinä kysytä suomenkielisten historiaa, ongelmia ja ikiaikaisen enemmistön määrää.

Ainoa ongelma "toisen kotimaisen opiskelussa" on RKP:n kansanedustajan mukaan se, että "käytäntö ei tosin ole ehkä ihan tasa-arvoinen sikäli, että ruotsinkielisissä kouluissa opiskellaan käytännössä huomattavasti enemmän toista kotimaista, ja vielä huomattavan paljon kovemmalla vaatimustasolla". Näin kirjoittavat ja puhuvat useimmat muutkin aihetta kommentoineet ruotsinkieliset.

Heidän kokemansa kansallinen identiteetti on valheelle rakennettu.

MUTTA ne suomenkieliset, jotka ovat liturgian tasolla hyväksyneet tämän puhetavan, esim. kaksikielisten lastensa kautta, ne ovat RKP:n houkuttelun kohteena.

Vastaa Viestiin