Sittenkin siniset?

Tämä alue on avoin kaikille rekisteröityneille käyttäjille. Muille alueille voivat kirjoittaa vain yhdistyksen jäsenet.
Viesti
Julkaisija
Ajatuspaja
Viestit: 677
Liittynyt: 07.01.2015 12:02

Sittenkin siniset?

#1 Lukematon viesti Kirjoittaja Ajatuspaja » 13.06.2018 14:04

Veteraani NRR on varsin seikkaperäisesti ottanut esiin perussuomalaisten pikkuhiljaa muuttuvan kannan pakkoruotsiin.

Muukalaisvihamielisessä ilmapiirissä itseensäkäpertymisen kruunaa paluu bättre folk-ajatteluun.
Pakkoruotsi pitää olla, koska ruotsinkielisille pitää maksaa heidän erinomaisuudestaan palkkio!
Tämähän sopii hyvin rotuhierarkia-ajatteluun, koska rasistin pitää hyväksyä omaa rodullista ylemmyyttään korostaessaan se, että on olemassa myös omaa rotua ylempiä rotuja. Tämä sopii hyvin Purrankin ajatteluun..pidetään ne alempiarvoiset ulkona ja kumarretaan maan sisäistä korkeampaa rotua.

Halla-aho tosin lähtee siitä, että meidän ei pitäisi olla kuten Etelä-Afrikka..

Purran rooli on kuitenkin koko ajan kasvamassa perussuomalaisissa, joten saattaa käydä niin, että hän kaataa Halla-ahon jossain vaiheessa.

Joten,olisko kielivapauden kannalta Sampo Terho ja siniset sittenkin parempi vaihtoehto?
Hän on ainakin ollut johdonmukainen, vaikkakin liian heikko.

Voisiko siniset nousta 5%n puolueeksi ohi RKPn seuraavissa vaaleissa?

Onko persuihin enää luottamista kielipolitiikan järkeistäjinä?

petril
Viestit: 22
Liittynyt: 19.09.2010 17:26

Re: Sittenkin siniset?

#2 Lukematon viesti Kirjoittaja petril » 13.06.2018 14:33

Hemmetin hyvä kysymys, ja asia josta olen itsekin perussuomalaisten (vielä toistaiseksi) jäsenenä huolestunut: miksi ihmeessä Purra saa irrationaalisine pakkoruotsitus-lausuntoineen jatkaa asemassaan puoluejohdon puuttumatta, ja millaisesta tahtotilasta tämä tilanne heidän osaltaan viestiikään? NiinPÄ.

Kaipaisin kyllä vähintään Halla-ahon & co selkeää irtiottoa Purran pakkoruotsituksesta, vaikka mielipiteensä ei suoranainen erottamisperuste olisikaan. Yleensä poliittiset neuvonantajat ja -suunnittelijat kyllä tällaisissa tilanteissa tajuavat sitten jossain vaiheessa hakeutua "uusia haasteita" kohden - ennemmin kuin myöhemmin.

pjl69
Viestit: 253
Liittynyt: 17.03.2017 14:39

Re: Sittenkin siniset?

#3 Lukematon viesti Kirjoittaja pjl69 » 13.06.2018 14:52

Terholla on tuntunut tämä kielikysymys olleen aika korkealla agendalla (toisin kuin esim. Soinilla) ja halla-aholaisilla maahanmuuttokriittisyys ajaa kaiken muun edelle. Kyllä mä edelleen Terhoon luotan kielipolitiikan uudistajana, yksin hän ei kuitenkaan pysty paljoa tekemään, kun isot vanhat puolueet tuntuvat käpertyneen asiassa siilipuolustukseen. Toivottavasti hän jatkaa järjen äänenä toimimista, jos ei eduskunnassa, niin jollain muulla foorumilla.

Ajatuspaja
Viestit: 677
Liittynyt: 07.01.2015 12:02

Re: Sittenkin siniset?

#4 Lukematon viesti Kirjoittaja Ajatuspaja » 13.06.2018 16:40

Liityin "sinisten sisäpiiriin"..
Katsotaan, mitä sieltä tulee..
https://www.sininentulevaisuus.fi/periaateohjelma/#10
Sininen tulevaisuus on osa historiallista suomalaisuusliikettä, joka edistää ja vahvistaa suomen kielen asemaa. Sininen tulevaisuus kannattaa kielivapautta kaikilla opintoasteilla.

Lalli
Viestit: 56
Liittynyt: 27.08.2013 06:59

Re: Sittenkin siniset?

#5 Lukematon viesti Kirjoittaja Lalli » 14.06.2018 11:17

En epäile hetkeäkään, etteivätkö Perussuomalaiset ja Siniset molemmat lakkauttaisi pakkoruotsin, jos saisivat sen yksin päättää. Niinhän tekisi myös valtaosa suomalaisista. Hallitusneuvotteluissa (lehmänkaupoissa) voi saada läpi korkeintaan jonkin yksittäiset muille hallituspuolueille epämieluisen asian, jos muut saavat jotain vastineeksi.

Perussuomalaiset priorisoivat maahanmuuton, koska maahanmuutto aiheuttaa peruuttamattomia ongelmia, joiden korjaaminen on paljon vaikeampaa kuin pakkoruotsin poistaminen tulevaisuudessa. Kokoomukselle halpatyövoiman (elintasopakolaisten) vähentäminen on punainen vaate, joka tällä hetkellä estää Perussuomalaisten hallituskelpoisuuden.

Siniset pettivät ainakin edelliset äänestäjät priorisoidessaan ministeripaikkansa puolueen ohjelmaa tärkeämmäksi. Soini "sopi" hallitusohjelmaan maahanmuuton tiukennuksista rauhoittaakseen perussuomalaisten kenttää ilman että tiukennuksia oli koskaan tarkoitus toteuttaa. Pakkoruotsille mitä todennäköisimmin kävisi Soinin ajamana samoin. Soinille hallituskelpoisuus ja ministerin pesti on osoittautunut tärkeämmäksi kuin äänestäjien näkemykset.

Perussuomalaiset on vakaasti 8% gallupkannatuksella säilyttämässä paikkansa eduskunnassa. Maahanmuuton Euroopassa aiheuttamat ongelmat tulevat jatkossa heijastumaan myös Suomessa Perussuomalaisten kannatukseen, vaikka media kuinka yrittäisi niistä vaieta (vrt. ruotsidemokraatit, AfD, Italia, Ranska...). Siniset on 1,5-2% gallupkannatuksella vääjäämättä kuihtumassa pois ensi eduskuntavaaleissa. Vuoden 2019 vaalien jälkeen palataan tilanteeseen, jossa Perussuomalaiset on ainoa pakkoruotsia vastustava eduskuntapuolue.

Pakkoruotsivastaisen kansanedustajan läpimenosta ei ole mitään hyötyä, ellei puolueen linja ole pakkoruotsivastainen. Vaalikonevastaukset eivät vaikuta eduskunnan äänestyksissä kun Orpo tai Sipilä käskee äänestämään pakkoruotsin puolesta. Vastaavasti yksittäinen pakkoruotsista epämääräisiä lausuntoja antava kansanedustaja Perussuomalaisissa ei ole merkittävä, vaan puolueen ja puolueen puheenjohtajan linja ratkaisee. Em. syistä suosittelisin itse äänestämään Perussuomalaisia.

SJONS
Viestit: 278
Liittynyt: 22.11.2017 12:24

Re: Sittenkin siniset?

#6 Lukematon viesti Kirjoittaja SJONS » 14.06.2018 12:06

Perussuomalaisten puheenjohtaja Jussi Halla-aho on ollut suoraselkaisenä pakkoruotsivastainen! Varapuheenjohtaja Huhtasaari vastustaa pakollista ruotsia ja toivoo pakkoruotsin muuttamista valinnaiseksi. Hän oli ainoa presidenttigallupeissa, joka veti yli 70% kannatuksen pakkoruotsinvastaisestä kysymyksestä, kun muut ehdokkaat vastasivat hui...hai!

Riikka Purra oli pettymys! Olin pitänyt hanta järki-ihmisenä, mutta hän EI YMMÄÄRRÄ PAOLLISESTA RUOTSISTA YHTÄÄN MITÄÄN! RP sopisi paremmin RKP:n ajatushautomo Magman tai SDP:n kielipoliittiseksi suunnittelijaksi. Hän on puolueelle tässä suhteessa haitta!

RP menee oma etu edellä eikä välitä tai ymmärrä pakollisen ruotsin ja virkamiesruotsin alistavaa vaikutusta suomenkielisiin suomalaisiin. Historia on historiaa, mutta me elämme nyt vuotta 2018! Pakkoruotsi on väärin!

TK
Viestit: 1988
Liittynyt: 19.11.2008 01:26

Re: Sittenkin siniset?

#7 Lukematon viesti Kirjoittaja TK » 14.06.2018 12:42

Kaikista puolueista löytyy pakkoruotsin lakkauttamisen kannattajia. Tämä on ollut tiedossa jo kauan. Kun suomenkielisistä 74% kannattaa pakkoruotsin lakkauttamista, niin onhan silloin selvää, että pakkoruotsin lakkauttamista kannatetaan yli puoluerajojen.

Mutta, miten löytää käytännön toteutus pakkoruotsin lakkauttamiselle, siinäpä pulma, joka odottaa ratkaisua.

NRR
Viestit: 7677
Liittynyt: 10.02.2013 15:38

Re: Sittenkin siniset?

#8 Lukematon viesti Kirjoittaja NRR » 14.06.2018 12:53

Toivon, että perussuomalaiset terävöittäisivät sisäistä keskusteluaan pakkoruotsista. Purran ala-arvoiseen kirjoitukseen, joka oli pelkkää folktingetin mukaelua, on suhtauduttu perussuomalaisissa kovin kohteliaasti - eikö siis "omille" aseteta samoja vaatimuksia argumentoinnin tasosta ja rehellisyydestä kuin muille?

Tiedättekö, miten syntyi feministinen liike. Se syntyi, kun huomattiin, että jokaisessa puolueessa oli "tärkeämpiä" asioita kuin naisten asema. Feminismi ei koskaan sanana voittanut ihmisiä puolelleen, mutta koska hyvin toimeentuleviin perheisiin syntyi tyttöjä, perheet halusivat lapsilleen samat mahdollisuudet ja huomaamattaan kasvattivat itsestään ja lapsistaan tasa-arvon kannattajia. Nyt syrjäytyvät erityisesti vähemmän vahvoilla olevien perheiden pojat, mutta poikien syrjiminen on jo sillä asteella, että muissakin perheissä olisi valmiutta asettua poikiensa tueksi turhia kieliopintoja vastaan.

Kokoomuksen ja demareiden liturginen pakkoruotsimyönteisyys on käsittämätöntä - ja vastoin heidän äänestäjiensä näkemystä. Jollei media olisi niin hiljaa asiasta, tämä vaikuttaisi myös äänestyskäyttäytymiseen.

Odotan sinisten seuraavaa siirtoa. Pakkoruotsikysymys kytkeytyy mielestäni koulutuksen uudustamiseen ja kielten painotuksen purkamkseen suomalaisessa koulutuksessa.

Lalli
Viestit: 56
Liittynyt: 27.08.2013 06:59

Re: Sittenkin siniset?

#9 Lukematon viesti Kirjoittaja Lalli » 14.06.2018 13:19

TK kirjoitti:
14.06.2018 12:42
Kaikista puolueista löytyy pakkoruotsin lakkauttamisen kannattajia. Tämä on ollut tiedossa jo kauan. Kun suomenkielisistä 74% kannattaa pakkoruotsin lakkauttamista, niin onhan silloin selvää, että pakkoruotsin lakkauttamista kannatetaan yli puoluerajojen.

Mutta, miten löytää käytännön toteutus pakkoruotsin lakkauttamiselle, siinäpä pulma, joka odottaa ratkaisua.
Veikkaan, että puolueen puheenjohtajista ainoastaan RKP:n ja Perussuomalaisten puheenjohtajan pakkoruotsikanta saa puolueen äänestäjiltä enemmistön kannatuksen. Jostain syystä pakkoruotsi ei ole noussut kansanäänestyksissä riittävän tärkeäksi tekijäksi, jolloin puolueen puheenjohtajaa valittaessa painotetaan muita tekijöitä. Jos esim. Keskusta alkaisi tosissaan ajaa pakkoruotsin poistamista, loisi se painetta myös Kokoomukselle ja SDP:lle. Nyt kun kaikki vanhat puolueet yhdessä kannattavat pakkoruotsia, ja Perussuomalaiset saavat vain 8% gallupkannatuksen, niin muilla puolueilla ei ole painetta vastustaa pakkoruotsia. Halla-aho on osuvasti sanonut suurin piirtein niin, että Perussuomalaiset ajavat asioita, joita enemmistö kansasta haluaa (esim. pakkoruotsi, maahanmuutto). Se ei kuitenkaan mediapelin ansiosta ole realisoitunut kannatukseksi asti.

NRR
Viestit: 7677
Liittynyt: 10.02.2013 15:38

Re: Sittenkin siniset?

#10 Lukematon viesti Kirjoittaja NRR » 14.06.2018 13:28

Lalli kirjoitti:
14.06.2018 13:19
Jos esim. Keskusta alkaisi tosissaan ajaa pakkoruotsin poistamista, loisi se painetta myös Kokoomukselle ja SDP:lle.
Palataan vuoteen 2010, aikaa muisteli 2015 JVL:ltä palstalla:
JV Lehtonen kirjoitti:
02.10.2015 11:05
Ensimmäinen askel kielipolitiikan uudistamiseen olisi perusasetelman tunnustaminen,
mutta esim. Sipilän on helpompi sanoa svenska Ylen toimittajille, että
"kaksikielisyys on mielestäni rikkaus"..

2010 Mauri Pekkarinen sanoi ääneen ruotsin kielellä olevan privilegion Suomessa,
mutta joutui katumusharjoituksiin seuraavana päivänä ja lausui kaksikielisyysuskontunnustuksensa..


Jos Pekkarinen olisi jatkanut privilegiosta puhumista, koko svenska media olisi tehnyt leirin hänen
ovensa eteen, kunnes olisi saanut tunnustuksen, että kaksikielisyys (ruotsin ylidimensioitu asema)
on rikkaus eikä ruotsin kielellä ole privilegiota.
Tällainen kielellinen privilegio on minulle äärimmäisen vaikea hyväksyä. Olen siitä erittäin pahoillani, minusta on erittäin vastenmielistä todeta, että kielikysymys nousee näin dominoivaksi kaikkien muiden perusoikeuksien yläpuolelle,
sanoo ministeri Mauri Pekkarinen.

Pääministeri Mari Kiviniemi (kesk.) uskoo, että keskustelu ruotsin kielen asemasta poliittisessa päätöksenteossa nousee.

- Tässä tulkinnassahan lähdetään siitä, että ruotsin kielen parempi osaaminen menee perusoikeuksissa hyvin monen muun asian edelle. Uskon, että keskustelu käynnistyy, arvioi Kiviniemi.
http://yle.fi/uutiset/pekkarinen_arahti ... ta/5629131
Eli juuri Keskustassa yritettiin 2010 - sitten alkoi Kokoomuksen aika 2011 ja pakkoruotsin vahvistaminen...

Jos Kiviniemi olisi jatkanut pääministerinä...

Uusi kielipolitiikka
Viestit: 621
Liittynyt: 08.12.2017 17:48
Paikkakunta: Global

Re: Sittenkin siniset?

#11 Lukematon viesti Kirjoittaja Uusi kielipolitiikka » 14.06.2018 13:39

Kyllähän nykyhallitus on parempaan suuntaan vienyt kielipolitiikkaa, ihan vahingossa, ei tarkoituksella.

Perustuslaintulkinnassa oikeus elämään ja terveyteen on painavampi kuin oikeus ruotsinkieliseen hallintoon.

Mutta "Uusi kielipolitiikka" on vielä kaukana..siis pragmaattinen kielipoliittinen ajattelu ja käytännönläheiset ratkaisut..

Kielipolitiikka tulisikin antaa maakuntien päätettäväksi, ilman valtion tukirahaa joilla pönkitetään nykyään kuntien keinotekoista kaksikielisyyttä.

Ahvenanmaan toimiva yksikielisyysesimerkki olkoon tiennäyttäjä!

Uusi kielipolitiikka
Viestit: 621
Liittynyt: 08.12.2017 17:48
Paikkakunta: Global

Re: Sittenkin siniset?

#12 Lukematon viesti Kirjoittaja Uusi kielipolitiikka » 14.06.2018 13:45

Otsikon kysymykseen vastaus:

Mikään poliittinen ratkaisu ei ole ajankohtainen, jumitus on sen verran massiivista.

Nimimerkistäni huolimatta en usko poliittisen järjestelmän ongelmanratkaisukykyyn,olipa hallituksessa siniset tai persut tai vaikka molemmat..ei ratkea poliittisen koneiston kautta.

Ratkeaa " pienin askelin".

NRR
Viestit: 7677
Liittynyt: 10.02.2013 15:38

Re: Sittenkin siniset?

#13 Lukematon viesti Kirjoittaja NRR » 15.06.2018 13:16

NRR kirjoitti:
14.06.2018 13:28
Lalli kirjoitti:
14.06.2018 13:19
Jos esim. Keskusta alkaisi tosissaan ajaa pakkoruotsin poistamista, loisi se painetta myös Kokoomukselle ja SDP:lle.
Palataan vuoteen 2010, aikaa muisteli 2015 JVL:ltä palstalla:
JV Lehtonen kirjoitti:
02.10.2015 11:05
Ensimmäinen askel kielipolitiikan uudistamiseen olisi perusasetelman tunnustaminen,
mutta esim. Sipilän on helpompi sanoa svenska Ylen toimittajille, että
"kaksikielisyys on mielestäni rikkaus"..

2010 Mauri Pekkarinen sanoi ääneen ruotsin kielellä olevan privilegion Suomessa,
mutta joutui katumusharjoituksiin seuraavana päivänä ja lausui kaksikielisyysuskontunnustuksensa..


Jos Pekkarinen olisi jatkanut privilegiosta puhumista, koko svenska media olisi tehnyt leirin hänen
ovensa eteen, kunnes olisi saanut tunnustuksen, että kaksikielisyys (ruotsin ylidimensioitu asema)
on rikkaus eikä ruotsin kielellä ole privilegiota.

---
Tämä on oleellista.

Jos joku hyvin perustellen kuvaa pakkoruotsin järjettömyyttä, hänet vaiennetaan raivoisalla ruotsinvihaaja-syytöksellä, svenskätare!

Pelko hyökkäyksestä ja aseman menetyksestä vaientaa.

Liturgista propakkoruotsivalehtelua saa sen sijaan suoltaa ilman, että kukaan huomauttaa.

Uusi kielipolitiikka
Viestit: 621
Liittynyt: 08.12.2017 17:48
Paikkakunta: Global

Re: Sittenkin siniset?

#14 Lukematon viesti Kirjoittaja Uusi kielipolitiikka » 15.06.2018 13:47

Jos joku hyvin perustellen kuvaa pakkoruotsin järjettömyyttä, hänet vaiennetaan raivoisalla ruotsinvihaaja-syytöksellä, svenskätare!

Pelko hyökkäyksestä ja aseman menetyksestä vaientaa.

Liturgista propakkoruotsivalehtelua saa sen sijaan suoltaa ilman, että kukaan huomauttaa.
Niin, tässä maassa ei uskalleta tehdä yhteiskunnallista analyysia aggression pelossa.

Suomessa on kaksi kielipoliittista epäkohtaa:

1) kielipoliittinen kastilaitos
2) ruotsin kielen privilegioasema, jonka ylläpitämiseksi 95% enemmistö pakotetaan uhrauksiin, jollaisia ei missään muussa länsimaissa tunneta.

Kastilaitos ilmenee kaksoisstandardina yhtäältä Ahvenanmaan suomenkielisen kielivähemmistön oikeuksien täydellisenä puuttumisena ja toisaalta manner-Suomen ruotsinkielisen kielivähemmistön
ylimitoitettuina oikeuksina,
jotka ovat jokaisen
ei- ruotsinkielisen (95% väestöstä) velvollisuuksia.

Jos uskallat arvostella tätä kastilaitosta, leimakirves heilahtaa poliittisen eliitin, mielipide-eliitin ja lähes koko median voimalla. Myös toisinajatteleva median edustaja maalitetaan ja leimataan.

Esim Iltalehti on nyt haastettu Julkisen sanan neuvostoon tuomiolle RKPn ahvenanmaalaisen kansanedustajan vaatimuksesta.

Kastilaitoksen varjelu tukahduttaa rakentavankin kritiikin.

NRR
Viestit: 7677
Liittynyt: 10.02.2013 15:38

Re: Sittenkin siniset?

#15 Lukematon viesti Kirjoittaja NRR » 15.06.2018 15:10

Uusi kielipolitiikka kirjoitti:
15.06.2018 13:47
Niin, tässä maassa ei uskalleta tehdä yhteiskunnallista analyysia aggression pelossa.

--- Iltalehti on nyt haastettu Julkisen sanan neuvostoon tuomiolle RKPn ahvenanmaalaisen kansanedustajan vaatimuksesta. ---
Niinpä niin

Vastaa Viestiin