Aamulehti hehkuttaa ruotsin kieltä antamalla pääkirjoitusvuoron suomalais-ruotsalaisen kauppakamarin toimitusjohtajalle

Tämä alue on avoin kaikille rekisteröityneille käyttäjille. Muille alueille voivat kirjoittaa vain yhdistyksen jäsenet.
Viesti
Julkaisija
NRR
Viestit: 7677
Liittynyt: 10.02.2013 15:38

Aamulehti hehkuttaa ruotsin kieltä antamalla pääkirjoitusvuoron suomalais-ruotsalaisen kauppakamarin toimitusjohtajalle

#1 Lukematon viesti Kirjoittaja NRR » 09.06.2018 10:13

Meikäläinen on kesämatkalla Mansessa, muuten loistopaikka, mutta Aamulehti heitti heti pakkoruotsiliturgiaa silmille:
https://www.aamulehti.fi/uutiset/puheen ... 201002014/

Pääkirjoituksen oli laatinut suomalais-ruotsalaisen kauppakamarin toimitusjohtaja Kjell Skoglund.
Suomalaisessa kielikeskustelussa olisi syytä siirtyä samalle pragmaattisuuden tasolle kuin politiikassa. Sama asia pätee myös jokaisen nuoren suomalaisen kielivalintoihin. Ratkaiseva kysymys on: mitkä ovat ne kielet, joista on kiistattomasti hyötyä työelämässä englannin lisäksi?

Ruotsi on Suomen toiseksi tärkein vientimaa ja läheisin kumppani sekä kulttuurissa että puolustuksessa. Ruotsi on myös Suomen toinen virallinen kieli, joten se nousee väistämättä tärkeimpien kielten joukkoon. Huomionarvoista on, että Ruotsin elinkeinoelämässä ja kulttuurissa toimii monia hyvin pitkälle edenneitä suomalaisia. Monella heistä on äidinkielenään ruotsi, mikä on auttanut uralla etenemistä.
Viimeksi muokannut NRR, 09.06.2018 10:47. Yhteensä muokattu 3 kertaa.

NRR
Viestit: 7677
Liittynyt: 10.02.2013 15:38

Re: Aamulehti hehkuttaa ruotsin kieltä

#2 Lukematon viesti Kirjoittaja NRR » 09.06.2018 10:16

Vihaisia kommentteja nettilehdessä:
MIES 47V
Olen toiminut kansainvälisenä konsulttina euroopassa ja pohjoismaissa 14 vuoden ajan. Ruotsissa olen käynyt arviolta ainakin 200 kertaa. Ymmärrän ja osaan puhua ruotsia jonkin verran. Mitää hyötyä tästä ruotsinkielen osaamisesta ei käytännössä ole. Nekin tilanteet joissa ruotsia olen käyttänyt olisi voinut hoitaa englannilla ja tulos olisi ollut täsmälleen sama. Nykyään puhun ruotsissa lähes vain englantia. Kansaivälisessä liike-elämässä kieli on käytännössä aina englanti, ainakin euroopassa. Ranska on ainoa maa, jossa paikoin englannilla ei aina meinaa selviytyä. Ruotsalaiset puhuvat erinomaista englantia ja täten ko. kielen opiskelu on resurssien haaskausta tärkeämpien asioiden kustannuksella
.
SUOMALAINEN74
Minkä tahansa kielen osaaminen auttaa tehtäessä bisnestä kyseisen kieliryhmän edustajien kanssa. Mutta ruotsin kielen asema Suomessa ei perustu siihen, että haluttaisiin tehdä bisnestä Ruotsiin vaan siihen, että halutaan taata ruotsinkielisin marginaalin (= 5 % Suomen väestöstä) etuoikeudet. Kannattaa lukea tämän päivän Iltalehdestä juttu kuinka suomenkielisiä kohdellaan Ahvenanmaalla. On se jännä kun kaksikielisyys on olevinaan rikkaus Manner-Suomessa mutta ei Ahvenanmaalla. Ruotsista nyt puhumattakaan, jossa joka kahdeksas on muualta muuttanut. Suomenruotsalaisten ylimielisyys on käsittämätöntä.

Vastaa Viestiin