Vanha pätkä: Biaudet ja pakkoruotsin irvokas perustelu

Tämä alue on avoin kaikille rekisteröityneille käyttäjille. Muille alueille voivat kirjoittaa vain yhdistyksen jäsenet.
Viesti
Julkaisija
NRR
Viestit: 7678
Liittynyt: 10.02.2013 15:38

Vanha pätkä: Biaudet ja pakkoruotsin irvokas perustelu

#1 Lukematon viesti Kirjoittaja NRR » 10.02.2018 10:06

Nostan vielä esiin tämän vanhan haastattelun. Pätkä on mielenkiintoinen siksi, että Enbuske haastattelijana kyllä latasi Biaudetille kaikki realiteetit: jos sanotaan että pakko on vapautta, sehän on orwellilaista uuskieltä jne. Biaudet naurahteli vastaukseksi: Nyt en kyllä ymmärrä yhtään mitä puhut.

Biaudet kääntää meidän pakkoruotsimme verrattavaksi intialaisen tytön koulunkäyntiin, jonka ymmärtämättömät vanhemmat ja jopa tytöt itse keskeyttäisivät:
http://www.youtube.com/watch?v=Hu6-X1RxagI

Ei "en ymmärrä"-strategiaa käyttävä uskoo olevansa vailla järjellisiä perusteluja mutta uskoo tunteisiinsa: pakkoruotsi tekee Suomesta Suomen ja suomenkielisestä sivistyneen. Taustalla on usko siihen, että ruotsin säilyminen kaikkien opetusohjelmassa peruskoulusta yliopistoihin on oleellista jonkin korkeamman hyvän saavuttamiseksi.

Biaudet kuvasi haastattelussaan tunneperusteitaan vertaamalla pakkoruotsia kritisoivaa suomalaisperhettä intialaisperheeseen, jossa ei haluttaisi kouluttaa tyttölasta ja tyttö itsekin olisi valmis tämän hyväksymään. Tietysti Biaudetin tapa verrata suomalaisen Pisa-koululaisen valinnanvapautta ruotsin kohdalla intialaistytön totaaliseen kouluttamattomuuteen oli järjetön ja hävytön - mutta ymmärrettävissa sen kautta, minkä merkityksen hän antaa ruotsin kielelle suomalaisuudessa.

Pakkoruotsin kannattajien asenteet suomenkielisiä kohtaan ovat rasistisia. Tuoreena esimerkkinä muka-huumori ja Hurmeen "opetelkaa ruotsia, juntit".

SJONS
Viestit: 278
Liittynyt: 22.11.2017 12:24

Re: Vanha pätkä: Biaudet ja pakkoruotsin irvokas perustelu

#2 Lukematon viesti Kirjoittaja SJONS » 10.02.2018 12:13

Historia vaan toistaa itseään!
Suomi24 Harvapa meistä luopuisi tällaisesta rahasammosta!

Vaalit 2015
30.7.2014 Suora lainaus:

Rkp ja Folktinget ovat saaneet kiristettyä suomalaisesta yhteiskunnasta edut, joita harvalla on. Ymmärrettävää on, että eihän saavutetuista eduista haluta vapaaehtoisesti luopua. Pakkoruotsin avulla nämä etuisuudet säilyvät vielä niin kauan kunnes suomenkielinen enemmistö herää poliittisesti.

Mitä se alkujaan suomenruotsalainen presidentti J.K. Paasikivi sanoikaan, että suomalaiset ovat poliittisesti TYHMIÄ."

Kirjoitus jatkuu Rkp:n ja Folktingetin saavuttamista eduista (eli rahasta), joilla pakko- ja virkamiesruotsin vaatimusta pidetään poliitikkojen toimesta pystyssä.

Vastaa Viestiin