Tänään on 17.01.2018 02:25
Aloita uusi ketju Vastaa viestiin  [ 2 viestiä ] 
Kirjoittaja Viesti
Lukematon viestiLähetetty: 13.01.2018 05:57 

Liittynyt: 08.12.2017 18:48
Viestit: 115
Paikkakunta: Global
Lainaa:
Ruotsin kielessä on kaksi puolta. Joskus nuoret lääkärit ottavat yhteyttä, koska haluavat oppia ruotsia. Kielen arastelu on silti yleisempää. Sairaanhoitopiirin psykiatrian aiempi vastuualuejohtaja kertoi syksyllä Pohjalaiselle kielivaatimusten karsivan suuren osan heidän hakijoistaan.


Lainaa:
Syrjäinen sijainti ja ruotsin kieli työntävät lääkäreitä pois Vaasasta. Lääkäriliiton tuore selvitys kertoo, että Vaasan terveyskeskuksen lääkärivaje kuuluu Suomen pahimpiin.


https://www.pohjalainen.fi/mielipide/pääkirjoitus/pääkirjoitus-vaasan-lääkäripula-on-helpottanut-mutta-ruotsin-kieli-ja-syrjäisyys-ovat-yhä-esteitä-1.2508332


Ylös
 Profiili  
 
Lukematon viestiLähetetty: 13.01.2018 08:06 

Liittynyt: 10.02.2013 16:38
Viestit: 6587
Artikkelissa https://www.pohjalainen.fi/mielipide/p%C3%A4%C3%A4kirjoitus/p%C3%A4%C3%A4kirjoitus-vaasan-l%C3%A4%C3%A4k%C3%A4ripula-on-helpottanut-mutta-ruotsin-kieli-ja-syrj%C3%A4isyys-ovat-yh%C3%A4-esteit%C3%A4-1.2508332 (yllä linkki ei toimi), sälytetään syy kuitenkin suomalaislääkärien nuivan kieliasenteen piikkiin ja kehutaan ulkomaisten lääkärien asennetta:

Lainaa:
Sairaanhoitopiirin psykiatrian aiempi vastuualuejohtaja kertoi syksyllä Pohjalaiselle kielivaatimusten karsivan suuren osan heidän hakijoistaan.

On tehotonta, että moni lääketieteellisen opiskelija on menestynyt lukiossa, mutta jännittää toista kotimaista. Samaan aikaan Vaasaan tulee ulkomaisia lääkäreitä, jotka opettelevat suomen vaikkapa kuudenneksi ja ruotsin seitsemänneksi kielekseen.


Ulkomailta tullut lääkäri suomi kuudentena ja ruotsi seitsämäntenä kielenä ei ole kenenkään erityissairaanhoitoa kaipaavan potilaan lottovoitto. Mitä kamalaa pötyä Pohjalaisen journalisti kirjoittaa!

Kuinka moni psykiatri ottaa vastaan potilaita itselleen vieraalla kielellä?

Miksi lääketieteen, jossa tietomäärä kasvaa käsittämätöntä vauhtia, asiantuntijoiden pitäisi kaiken muun lisäksi olla kieli-ihmisiä?

Kuinka kauan tämä "lisää kieliä"-slogan saa tärvätä sekä opinnot että asiantuntijuuden ylläpidon? Niin ja paikkojen täytön ja siten potilaiden hoidon?


Ylös
 Profiili  
 
Näytä viestit ajalta:  Järjestä  
Aloita uusi ketju Vastaa viestiin  [ 2 viestiä ] 


Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 0 vierailijaa


Et voi kirjoittaa uusia viestejä
Et voi vastata viestiketjuihin
Et voi muokata omia viestejäsi
Et voi poistaa omia viestejäsi

Etsi tätä:
Hyppää:  
Keskustelufoorumin moottorina toimii phpBB® Forum Software © phpBB Group
Käännös, Lurttinen, www.phpbbsuomi.com