Tänään on 15.12.2017 15:00
Aloita uusi ketju Vastaa viestiin  [ 8 viestiä ] 
Kirjoittaja Viesti
Lukematon viestiLähetetty: 03.12.2017 18:11 

Liittynyt: 07.01.2015 13:02
Viestit: 588
Paavo Lipposen svenska NU järjestö on aloittanut propaganda -kampanjan tavoitteena estää vanhempia valitsemasta lapselleen muuta kieltä kuin ruotsin.

Kirjeitä on lähetetty kuntiin ja vanhempainyhdistyksille.


Ylös
 Profiili  
 
Lukematon viestiLähetetty: 03.12.2017 19:01 

Liittynyt: 17.03.2017 15:39
Viestit: 109
Lipposella taitaa olla tuo itsekritiikki suunnilleen yhtä rikki kuin toisella Paavolla, joka pyrkii parhaillaan presidenttiehdokkaaksi. Hänen (Lipposen) arvostuksestaan kansan parissa voi päätellä hänen viime pressanvaalien kannatusluvuista, jotka oli aika hyvin suhteessa siihen, keiden asiaa hän on eläkepäivillään ryhtynyt ajamaan.


Ylös
 Profiili  
 
Lukematon viestiLähetetty: 03.12.2017 19:45 

Liittynyt: 10.02.2013 16:38
Viestit: 6435
Löytyykö kirje netistä?


Ylös
 Profiili  
 
Lukematon viestiLähetetty: 03.12.2017 20:05 

Liittynyt: 07.01.2015 13:02
Viestit: 588
NRR kirjoitti:
Löytyykö kirje netistä?


Ei, mutta esiinny vaikka huolestuneena vanhempana ja pyydä lähettämään kirje kouluusi, jotta voit levittää varoituksen sanomaa junttien hyökkäyksestä ruotsin kieltä vastaan

Projektipäällikkö Mikael Hiltunen varmaan mielellään lähettää sinulle lisätietoja.


Ylös
 Profiili  
 
Lukematon viestiLähetetty: 03.12.2017 20:42 

Liittynyt: 10.02.2013 16:38
Viestit: 6435
;)


Ylös
 Profiili  
 
Lukematon viestiLähetetty: 08.12.2017 19:03 

Liittynyt: 07.01.2015 13:02
Viestit: 588
NRR kirjoitti:
Löytyykö kirje netistä?Tuosta luettelostahan se löytyy!


https://www.eduskunta.fi/FI/vaski/Kasit ... unnot.aspx


Ylös
 Profiili  
 
Lukematon viestiLähetetty: 09.12.2017 00:54 

Liittynyt: 10.02.2013 16:38
Viestit: 6435
Ajatuspaja kirjoitti:
NRR kirjoitti:
Löytyykö kirje netistä?Tuosta luettelostahan se löytyy!


https://www.eduskunta.fi/FI/vaski/Kasit ... unnot.aspxKiitos löytyi, ja maistuu niin ruotsille, että tekstin täytyy olla käännetty suoraan ruotsista:

Lainaa:
Svenska nu -verkosto kyseenalaistaa hallituksen suunnitteleman kokeilun,sillä se vaarantaa suurella todennäköisyydellä nuorten tulevaisuuden mahdollisuuksia. On tärkeää, että Suomessa luetaan lisää kieliä, mutta maan kielivaranto ei kasva sillä, että sallitaan toisen kotimaisen kielen poisvalinta.

Svenska nu arvioi, että kielikokeilu voi luoda epätasa-arvoa koulutuksessa ja alueiden välillä. Kielikokeiluun osallistuvat nuoret voivat saada vaikeuksia suorittaessaan jatko-opintoja eivätkä he voi hyödyntää mahdollisuutta opiskella muissa pohjoismaissa. Ilman ruotsin kielen taitoa nuorilla on huonompi asema työmarkkinoilla, sillä he eivät voi hakea työpaikkoja julkisella sektorilla tai muilla aloilla, joilla edellytetään ruotsinkielen taitoa. Ei liene valtiovallanedun mukaista, että liikkuvuus työmarkkinoilla heikkenee.

Svenska nu korostaa Ruotsin merkitystä Suomen toiseksi tärkeimpänä vientimaana. Koska Suomen ja Ruotsin taloudet ovat tiiviimmin yhteen kietoutuneet kansalliset taloudet maailmassa, ovat lukuisat suomalaiset riippuvaisia ruotsalaisista osapuolista –asiakkaina, tavarantoimittajina, kollegoina, esimiehinä tai yritysten omistajina. Elinkeinoelämän Keskusliiton (EK) henkilöstö-ja koulutustiedustelussa (2014) on käynyt ilmi, että ruotsin kieli on käytetyin kieli EK:n jäsenyrityksissä suomen ja englannin jälkeen. Mikään ei viittaa siihen, että ruotsinkielisen henkilöstön kysyntä heikkenisi Suomen työmarkkinoilla.

Svenska nu painottaa, että kielitaito asettaa maailmamme rajat. Euroopan parlamentti korostaa, että naapurimaiden kielten osaaminen on keino parantaa vuorovaikutusta ja yhteistä ymmärrystä Euroopan unionissa sekä vahvistaa unionia. Suomen koti on Pohjolassa,ja ruotsin kieli on väylä pohjoismaiden muodostamaan kulttuuriseen yhteisöön. Valtiovallan tulisi vaalia ja vahvistaa kielellisiä siteitä muuhun Pohjolaan, ei heikentää niitä kielikokeilujen avulla.

Svenska nu-verkosto haluaa lopuksi nostaa esille myös Suomi 100 -juhlavuoden teeman Yhdessä –Tillsammans. Jokainen suomalainen voi iloita ja tuntea ylpeyttä siitä, että Suomella on kaksi kansalliskieltä ja kaksikielinen kulttuurielämä. Kaksikielisyys tekee Suomesta ainutlaatuisen maan,ja sen voidaan katsoa kuuluvan yleissivistykseen, että oppilaat saavat tutustua maan molempiin kansalliskieliin peruskoulussa.

Svenska nu-verkosto
Paavo Lipponen
Valtuuskunnan puheenjohtaja
Gunvor Kronman
Ohjausryhmän puheenjohtaja


Ylös
 Profiili  
 
Lukematon viestiLähetetty: 09.12.2017 20:09 

Liittynyt: 10.02.2013 16:38
Viestit: 6435
Harmittaa, että nämä pakon puolustelut saavat jatkaa, vaikka ovat niin järjettömiä.

Tässäkin:

- Ilman pakkoruotsia ei voi valmistua mistään opinahjosta, vaikka todellista tarvetta ruotsille noissa ammateissa ei yleensä ole ja tutkintopapereilla kilpaillaan samoilla kansainvälistyvillä työmarkkinoilla muissa maissa ilman pakkoruotsin kaltaista haitaketta valmistuneiden kanssa. (Pakkoruotsi tuli 1968 ja virkapakkoruotsi yliopistoihin vasta 1978-85 ja ammattikorkeisiin 1990-luvulla, eli selvästi myöhemmin estämään pakkoruotsin purkua.)

- Ilman pakkoruotsia ei pääse virkaan, jonka vaatimuksiin ruotsi on lisätty vastoin todellista tarvetta ja vastoin yhteistä etua. (Jokaisen virkamiehen velvoite palvella ruotsiksi tuli vasta 2004 virkamiesten kielitaitolain myötä, siis viimeisenä ja vain estämään pakkoruotsin purkua.)

- Ruotsi on muka yleissivistystä Suomessa, vaikka maailma on täynnä monen virallisen ja käytettävämmän vähemmistökielen maita eikä missään ole pakkoruotsin kaltaista pientä vähemmistökieltä pakollisena alakoulusta yliopistoon. Missään ei katsota, etteivät enemmistökieliset kansalaiset omaa itselleen luontaista etnistä ja valtiollista identiteettiä ilman elämänmittaisia vähemmistökielen opintoja.

- Suomalaisten on muka ruotsintaidolla osoitettava kelpoisuutensa pohjoismaiseen yhteistyöhön, jolla on tarjota suomalaisille lähinnä Pohjolan itärajan turvaajan raskas rooli ja jonne eivät suomalaiset muka kelpaa englannilla, jolla nuoret pohjoismaalaiset jo nyt kommunikoivat keskenään.


Ylös
 Profiili  
 
Näytä viestit ajalta:  Järjestä  
Aloita uusi ketju Vastaa viestiin  [ 8 viestiä ] 


Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 2 vierailijaa


Et voi kirjoittaa uusia viestejä
Et voi vastata viestiketjuihin
Et voi muokata omia viestejäsi
Et voi poistaa omia viestejäsi

Etsi tätä:
Hyppää:  
Keskustelufoorumin moottorina toimii phpBB® Forum Software © phpBB Group
Käännös, Lurttinen, www.phpbbsuomi.com