Linus ja management by perkele, huumorilla eteenpäin

Kielipoliittista keskustelua yleisellä tasolla
Viesti
Julkaisija
NRR
Viestit: 9805
Liittynyt: 10.02.2013 15:38

Linus ja management by perkele, huumorilla eteenpäin

#1 Lukematon viesti Kirjoittaja NRR » 21.07.2013 12:11

Linus Torvalds ei näytä tekevän eroa suomalaisten ja suomenmaalaisten välillä. Tässä otteessa on jotain sellaista, mikä antaa toivoa kieliryhmien välien nopeasta korjaantumisesta pakon poistuessa:

Linus Torvaldsin management by perkele kuohuttaa Piilaaksoa

http://www.itviikko.fi/ihmiset-ja-ura/2 ... 20139871/7

Linus Torvaldsin kiroilu Linux-kehitysfoorumeilla on herättänyt runsaasti keskustelua Linux-kehittäjien keskuudessa. --- Torvalds lyttäsi keskustelupalstalla erään kehittäjän tekemän ehdotuksen värikkäin sanakääntein, osittain myös suomeksi, sillä "Englannissa on liian vähän kirosanoja, jotta voisin ilmaista kunnolla turhautumiseni", hän kirjoittaa. --- Linux-khittäjä --- piti Torvaldsin kielenkäyttöä törkeänä ja jopa tahallisena kiusaamisena. Vastauksessaan Torvalds puolustautuu – osittain kieli poskessa – muun muassa vetoamalla suomalaisuuteen, johon hänen mukaansa kuuluu kiroilu.

– Haluatko todella sortaa vähemmistöä? Koska suomalaiset ovat vähemmistö lähes mihin tahansa kansalaisuuteen verrattuna, Torvalds kirjoittaa.
---


Kun ollaan iloisesti samaa maata ja samaa vähemmistöä kaikki, pakkoruotsin pimentämät vuosikymmenet alkavat nopeasti haalistua ihmisten muistista. Kukin voi olla ylpeä niistä vähemmistöistä joihin kuuluu maailmalla uniikin suomalaisvähemmistön lisäksi.