Miten Helsingissä on mainostettu ja kuinka laajasti? Onkohan mitään muuta mainoskampanjaa tulossa?mpartel kirjoitti:Helsingin joukkoliikennevälineissä on jo, mutta lisää julkisuutta toki tarvitaan.Opiskelija kirjoitti:Onpa hienoa! Tärkeä aloite, jonka ympärille toivoisi jotakin mainoskampanjaa...
Meillä, jotka käymme näillä sivuilla ja olemme muutenkin kiinnostuneita kielikysymyksestä, saattaa olla vähän vinoutunut käsitys siitä kuinka näkyvä aihe tämä kielikysymys on. Itse pidin muutaman viikon tauon näillä sivuilla käymisestä ja totesin, että eipä kielikysymys näy tavalliselle aikaansa seuraavalle arjen sankarille millään tavalla. Nämä asiat on helppo unohtaa; poistuu vain näiltä nettisivuilta, niin ei tarvitse päätään vaivata pakkoruotsin epäoikeudenmukaisuudella.
Nyt tästä kansalaisaloitteesta oli maininta yhtenä päivä eri medioissa. Seuraavana päivänä se on unohdettu, ja arki jatkaa rullaamistaan. Kävin katsomassa Suomalaisuuden liiton, ps-nuorten ja kokoomusnuorten nettisivuilla, miten aloitetta heidän tahoillaan mainostetaan.
-Ps-nuorilla oli asiasta vain maininta uutisissa, ei mitään linkkejä aloiteeseen tms. Hukkunee nopeasti muiden uutisten joukkoon.
-Suomalaisuuden liitolla oli toki linkki aloitteeseen, mutta ei mitään mainintaa asiasta etusivulla, eikä edes "kielipolitiikka"-osiossa. Linkki löytyi "ajankohtaista"-osiosta. Hukkunee nopeasti muiden ilmoitusten joukkoon.
-Kokkareilla sentään oli näkyvä tiedote ja asiaa pääsi kommentoimaankin. Linkkikin oli. Täytyy vain toivoa, että tiedote ei häviä muiden tiedotteiden tulvaan.
-Vapaa Kielivalinta ry:n nettisivuilla asia on näkyvästi esillä. Täytyy vain toivoa, että joku osaa tulla sen näiltä sivuilta toteamaan.
Eikö kaikkien em. tahojen olisi helppoa panostaa vähän enemmän aloitteen näkyvyyteen ja siihen, että ihmisiä todella ohjataan lukemaan ja sitä myöten allekirjoittamaan aloite. Ei voida vain passiivisesti odotella, että joku tulee asiaa etsimään. Jos aloite on kerran tehty, niin miksei panosteta kunnolla loppuun asti?
Mitä voitaisiin ottaa opiksi turkistarhaus-aloitteesta, joka keräsi eri lähteiden mukaan 60-70 000 nimeä? Pakkoruotsi koskee paljon useampaa suomalaista kuin turkistarhaus. Luulen, että turkistarhaus-aloitteen menestyksen takana oli sinnikäs nimien kerääminen, niiden vaatiminen ja niiden etsiminen eri kanavien kautta. Siis työn tekeminen äänien löytämiseksi. Mentiin sinne, missä potentiaaliset allekirjoittajat ovat, esiteltiin heille asiaa ja pyydettiin allekirjoitusta suoraan. Tuo 'meneminen' ja 'vaatiminen' voidaan ymmärtää myös mainostamisena. Mennään ihmisten koteihin ja työ- ja koulumatkoille mainosten kautta ja vaaditaan allekirjoitusta. Pelkkä aloitteen lanseeraaminen ja sen jälkeen äänien odottelu ei riitä.
Kritiikkini ei ollut suunnattu erityisesti kenellekään, ja toisaalta kaikille, myös itselleni. Tsemppiä.