EU:sta tuskin tukea järjen käytölle

Kielipoliittista keskustelua yleisellä tasolla
Viesti
Julkaisija
Sees
Viestit: 2029
Liittynyt: 10.06.2009 05:43

EU:sta tuskin tukea järjen käytölle

#1 Lukematon viesti Kirjoittaja Sees » 02.10.2011 08:29

Sampo Terho kirjoittaa blogissaan siitä, "mitä ihmeen järkeä on matkustaa aina kerran kuussa viikoksi Strasbourgiin --- ryhmän laskujen mukaan parlamentin istuminen kahdessa eri paikassa maksaa noin 180 milj. euroa vuodessa (yli 10% parlamentin vuosibudjetista) ja turha matkustelu tuottaa samalla 19 000 tonnia CO2-päästöjä".

http://www.sampoterho.net/?p=1350

Terho on pessimistinenn järjettömän tilanteen korjaantumisen suhteen:

Todennäköisesti mikään ei kuitenkaan muutu. Lainaan alla Ranskan Eurooppa-ministeriä Jean Leonettia, joka vastasi heinäkuussa lukuisten meppien allekirjoittamaan kirjeeseen, jossa he pyysivät, että meppien tulisi saada päättää itse, missä ja milloin he kokoontuvat. Leonettin ranskankielinen vastaus oli avustajani vapaasti kääntämä seuraava:
“Tämä kysymys parlamentin kotipaikkakunnasta on kirjattuna perussopimukseen. Siksi Ranska on vienyt esityksen parlamentin työskentelyaikatauluista vuosille 2012 ja 2013 Euroopan Unionin tuomioistuimeen. Strasbourg on Euroopan parlamentaarinen ja demokraattinen pääkaupunki. Strasbourgissa Euroopan parlamentti saa nauttia korvaamattomasta näkyvyydestä ja itsenäisyydestä. Ranska puolustaa jatkossakin Strasbourgia Euroopan parlamentin kotipaikkana, eikä hyväksy hyökkäyksiä sitä kohtaan. ---"


Tämä on siis EU:n tapa. Tuskin sieltä tulee apua järjen käyttöön kielipolitiikassamme.

PS. En ole perussuomalainen vaan luen perussuomalaisen mepin blogia nyt kiinnostuksesta kielitilanteeseen - en halua, että vapaakielivalinta tulee jotenkin leimatuksi tietyn puolueen kautta, koska ihmisillä täällä on varsin erilaisia poliittisia taustoja.