Oma kieli ry (sidoksissa ruotsinkielisten edunvalvontaan) taas teettää galluppia englannin läsnäoloa vastaan

Tämä alue on avoin kaikille rekisteröityneille käyttäjille. Muille alueille voivat kirjoittaa vain yhdistyksen jäsenet.
Viesti
Julkaisija
NRR
Viestit: 9814
Liittynyt: 10.02.2013 15:38

Oma kieli ry (sidoksissa ruotsinkielisten edunvalvontaan) taas teettää galluppia englannin läsnäoloa vastaan

#1 Lukematon viesti Kirjoittaja NRR » 04.12.2023 10:59

Oma kieli ry on sidoksissa ruotsinkielisten edunvalvontaan:
vaikeutetaan suomalaisten nuorten todellista suomi&englanti -kaksikielisyyttä ja pitkitetään pakkoruotsia ja liturgiaa suomi&ruotsi -kaksikielisyydestä, jota ei IRL juuri ole.

Englanti mahdollistaa paljon hyvää...

Hesari kertoo gallupista, että kansa haluaa kansalliskieliä.
https://www.hs.fi/kotimaa/art-2000010018675.html

Hillevi Henanen
Viestit: 2542
Liittynyt: 14.10.2013 20:18

Re: Oma kieli ry (sidoksissa ruotsinkielisten edunvalvontaan) taas teettää galluppia englannin läsnäoloa vastaan

#2 Lukematon viesti Kirjoittaja Hillevi Henanen » 04.12.2023 11:42

Ehdit ensin!
Oli niin säälittävä yritys, että päätin ensin jättää väliin, mutta jos nyt kumminkin muutaman kommentin verran.
Suomessa maahanmuuttajan ei todellakaan kannata haaskata aikaa ruotsin opetteluun, koska enemmistö suomalaisista ei juurikaan ymmärrä saatikka puhu sitä kaikesta pakkoruotsittamisesta huolimatta.
Aivan oikein eli maahanmuuttajalta ei tulisi missään olosuhteissa vaatia pakollista ruotsin kielen osaamista. Peruskoulussa on lapsia, joilla on monen kielen osaamista, mutta niiden ylläpitoa ei turvata vaan ruotsia on opiskeltava. Esim. lapsen, jolle suomen kieli on neljäs kieli ja ruotsi viides kieli, on opiskeltava pakkoruotsi. Kohtuutonta. Se hidastaa suomen oppimista, jota tarvitaan myös reaaliaineiden opiskelussa. Oppimistulokset eivät ole parhaat mahdolliset, lukioon pääsy hankaloituu, pääsy korkeakouluopintoihin hankaloituu ja työllistyminen hankaloituu. Nämä lapset eivät ole yhdenvertaisessa asemassa. Suomen kieli tulee oppia hyvin ja niitä muita lapsen oppimia kieliä tulee vahvistaa. Tätä ei tue opetusministeri, opetushallitus, kuntien opetuksesta vastaavat. Kaikki vain toistavat sitä "liturgiaa" ruotsin pakollisuudesta. Siitä pakollisuudesta voidaan tehdä poikkeuksia, eikä sitä pakollisuutta tule missään tapauksessa palauttaa yo-kirjoituksiin. Tämä ei voi olla tabu ja yhden ihmisen päätettävissä.
Tutkimustulos ei yllätä.

Kun internetpaneelin 1 338 vastaajaa edustavat manner-Suomen yli 18-väestöä, on jokseenkin selvää, että näistä valtaosa (n. 90%) puhuu äidinkielenään suomea — ja suomea siksi myös suosivat vastauksiin.

Kun kyselyn tilaa Oma kieli ry ja rahoittajina ovat Suomen Kulttuurirahasto ja Svenska kulturfonden, on jokseenkin selvää, että oma lehmä on ojassa — tai ainakin oma kieli poskessa, eli tutkimustulosten tulee tukea kansalliskieliä suomea ja ruotsia.

Mutta muistutus suomen asemasta maan mahti- ja valtakielenä on toki paikallaan, vaikka vain kyselytutkimuksen ”tulokseen” verhottuna mielipidevaikutusvälineenä.

Vastaa Viestiin