Sympatiaa heruu vain omiksi koetuille, esineellistetyt eivät sitä saa - siksi pakon kriitikot mustamaalataan

Tämä alue on avoin kaikille rekisteröityneille käyttäjille. Muille alueille voivat kirjoittaa vain yhdistyksen jäsenet.
Viesti
Julkaisija
NRR
Viestit: 9028
Liittynyt: 10.02.2013 15:38

Sympatiaa heruu vain omiksi koetuille, esineellistetyt eivät sitä saa - siksi pakon kriitikot mustamaalataan

#1 Lukematon viesti Kirjoittaja NRR » 26.10.2018 08:13

Ahkerasti pakon kriitikkoja on leimattu sanoin, jotka osoittavat väheksyntää ja vierautta: mopopojat, moukat, persut, sivistymättömät, kateelliset, juntit...

Tänäinen hesari kuvaa, miten ryhmä ohjaa ihmisten sympatian ja myötätunnon kokemista. Jutun mukaan kyky kovuuteen kanssaihmisiä kohtaan voi perustua myös näiden epäinhimillistämiseen. Aivojemme etuotsalohkon yleensä aktivoituu, kun kohtaamme muita ihmisiä muttei tietenkään silloin, kun olemme tekemisissä esineiden kanssa. Mutta jos koehenkilöt näkivät kuvia itselleen vieraasta, halveksitusta ihmisryhmästä, heidän aivonsa reagoivat samalla tavoin kuin esineitä katsoessa.
Esineellistettyjä ihmisiä kohtaan ei tarvitse olla samalla tavalla inhimillinen kuin olemme yleensä muita ihmisiä kohtaan, tutkijat sanovat. Niinpä tavallinen empatia ja moraali saavat väistyä.
Tätä inhimillistä ominaisuutta käytetään nyt politiikassa tehokkaasti. Ja kaikilla tahoilla. Jokainen voi jopa löytää omasta mielestään jonkin ryhmän, johon on vaikea kohdistaa sympatiaa, ehkä ryhmän mustamaalaamisen vuoksi ja/tai siksi, että ryhmää käytetään johonkin tarkoitukseen esim. työolojen tai terveydenhuollon tai sananvapauden heikennyksiin.

Miten rikotaan pahan piiri, jotta pakkoruotsin ja kielipainotuksen aiheuttamista ongelmista voidaan puhua kokien sympatiaa erityisoppilaita, maahanmuuttajataustaisia, dysleksikkoja, poikia, matemaattisesti suuntautuneita jne. kohtasn?