Harkimon blogissa Liike Nytin "pehmeä Suomi" on ruotsalainen

Tämä alue on avoin kaikille rekisteröityneille käyttäjille. Muille alueille voivat kirjoittaa vain yhdistyksen jäsenet.
Viesti
Julkaisija
NRR
Viestit: 9797
Liittynyt: 10.02.2013 15:38

Harkimon blogissa Liike Nytin "pehmeä Suomi" on ruotsalainen

#1 Lukematon viesti Kirjoittaja NRR » 11.05.2018 08:30

https://blogit.iltalehti.fi/hjallis-har ... an-suomen/
Äitini on suomenruotsalainen ja vaikka itse en tietenkään pitänyt sitä kummallisena, monista muista se oli paitsi kummallista, myös jotenkin väärää. Olen kuullut niin lapsena kuin aikuisena olevani ”saatanan hurri”. Omilla pojillani taas on ”virheenä” paitsi ruotsin kieli, myös heidän isänsä eli minä. Heitä on kiusattu vuosikausia vain siitä syystä, että he ovat minun poikiani.

Ihminen on aina pelännyt hänelle vierasta, mutta eikö olisi jo aika siirtyä vähän korkeammalle sivistyksen asteelle? Olemmehan kansakuntana hyvin koulutettu – kenenkään ei pitäisi enää pelätä ylävirralta joessa lipuvaa lastua, merkkiä vieraasta. Voisimmeko kehittyä paitsi insinööritaitoiseksi Pisa-maaksi, myös suvaitsevaksi, pehmeäksi Suomeksi?

Siihen olisi monta syytä. Tutkimusten mukaan noin 40 prosenttia opiskelijoista haluaa muuttaa ulkomaille töihin opiskelujen jälkeen – näistä noin puolet Ruotsiin. Ruotsiin lopulta muuttaneilta kysyttiin syytä muuttoon. Yksi syy oli tietysti urakehityksen mahdollisuudet: Tukholmassa sijaitsevat monen pohjoismaisen suuryrityksen pääkonttorit. Mutta oli myös toinen syy, joka hätkähdytti minua. Vastaajat sanoivat muuttosyyksi sen, että Ruotsissa tulee hyväksytyksi. Siellä on helppo olla, koska siellä kestetään erilaisuutta. Ennakkoluuloja on vähän. Monenlaiset ihmiset hyväksytään.

NRR
Viestit: 9797
Liittynyt: 10.02.2013 15:38

Re: Harkimon blogissa Liike Nytin "pehmeä Suomi" on ruotsalainen

#2 Lukematon viesti Kirjoittaja NRR » 11.05.2018 08:44

Vastasin pitkästi:
On helpompi nähdä rikka toisen silmässä kuin malka omassa silmässä. Pakkoruotsi on malka, se joka haluaa pehmeämmän Suomen ymmärtää tämän ja katsoo maataan uusin silmin. Pehmeys alkaa kunnioituksesta ja kuuntelemisesta.

Muissa maissa kieltenoppimisen vaikeus huomioidaan ja kieliopinnot voi valita minimiin. Meillä ei voi, meillä on sen sijaan kansallisvelvollisuus opiskella ruotsia alakoulusta yliopistoon, joko palveluiden tai identiteettityön takia. Ehkä joillekin hyvinkin mieluisa tai ainakin mieluisaksi ajan mittaan muuttuva vaatimus. Kenelle siitä voisi olla haittaa?

Pitkistä pakollisista vaan ei tarpeellisista ja arjen vahvistamista kieliopinnoista on haittaa monelle. Ruotsinkielinen lehti kirjoitti taannoin ruotsinkielisestä tytöstä, joka ”voitti dysleksian”. Nuoren dysleksia diagnosoitiin vasta lukiossa, vaikka lukeminen ja opiskelu oli ollut hänelle aina työlästä. Nyt hän oli lähdössä opiskelemaan matematiikkaa. Hienoa. Kiinnitin huomiota siihen, että hänen ainoa tappionsa kuitattiin näin luontevasti: — kertoo omistaneensa paljon aikaa koulutyölle yläkoulussa ja saaneensa keskihyvät arvosanat useimmissa aineissa, mutta yhdessä kohtaa hän joutui antamaan periksi – suomen kohdalla niinpä hän valitsin pois suomen. – Suomenkielinen ei voi valita pois ruotsia vastaavassa tilanteessa. Ruotsista ei anneta vapautuksia kuin lähes lukutaidottomalle, ei puhettakaan että yliopisto-opintoihin tähtäävä voisi jättää ruotsin, vaikka siihen opinnot kaatuisivat. Näin koska yleinen pakko ei muuten pysyisi pystyssä, se rapautuisi nopeasti.

Kokeilin kertoa netissä siitä, mitä pakkoruotsi aiheuttaa dysleksian perineen lapseni kohdalla. Vastaukset kuvastivat sitä, miten meillä on opetettu ihmiset halveksimaan niitä, joilla kielet eivät suju: ”Ei vammaisia ole varaa kouluttaa lukio-opintoihin ja siitä eteenpäin. Ja samma maahanmuuttajille.” Mistä nämä julmat äänenpainot?

Opettajana tapaan jatkuvasti fiksuja nuoria (yleensä poikia), joille ruotsi on äärimmäisen vaikeaa – jopa niin, että ruotsin masentamina ei lähdetä lukioon tai lukio jää kesken. Lukioon menevillä ei ole enää edes mahdollisuutta tukiopetukseen ruotsissa vaan heidät usein ohjataan suorittamaan lähimmässä iltalukiossa kursseja uudelleen ja uudelleen. Erityisesti ammattikorkeissa opiskelija voi jäätyä jo ruotsin valmistavaan kurssiin eli ei pääse läpi siitä toistuvista yrityksistä huolimatta. Yliopistoilla on paljon ruotsia vaille valmiita. Tämä on ongelma ja syy ei ole näissä opiskelijoissa – ruotsi ei voi olla se aine, joka karsii valmistujat!

Mutta empatiaa ei heru. Virallisesti ”kaikki oppivat”, pitää vain ”yrittää”, ”etsiä sopivia opetusmenetelmiä”, ”tutustua ruotsinkieliseen kulttuuriin”. Pakkoruotsin ehdottomuuden vuoksi meiltä puuttuu lupa tuntea empatiaa kielen oppimisen ongelmia omaavia kohtaan. Kuittaillaan vain, että pojat nyt ovat laiskoja tai että maahanmuuttajat nyt oppivat helposti uusia kieliä. No, ehkä joskus noinkin. Mutta näin ei voida kuitata pakkoruotsin tuottamia ongelmia. Kieltenoppimisen vaikeus on yleinen ominaisuus, jonka ei pitäisi estää ihmistä toteuttamasta unelmiaan myös koulutuksen kautta.

Olen nyt nähnyt, miten pakkoruotsin kanssa kamppailevaa kohdellaan peruskoulussa, lukiossa ja parhaillaan ammattikorkeassa. Mitään pakotietä ei ole. Perheen on pystyttävä tukemaan tukitunnein, kurssiuusinnoin vieraassa aikuislukiossa kun oma lukio ei enää tule vastaan, tukemaan taloudellisesti lukioajan pidentymistä ja samoin ammattikorkeassa, tukemaan henkisesti kestämään vuosien pelkoa siitä, ettei koskaan pääse läpi. Tukemaan sittenkin kun seinä nousee lopulta vastaan.

Eräs opiskelija kuvasi tilannettaan näin: ”Kerron teille julkisen salaisuuden: en osaa muodostaa ruotsiksi oikein yhtäkään lausetta. Ylipäätään olen kielissä ihan p—a. Yksinkertaisesti mahdottoman ruotsin kurssin vuoksi myös kandin tutkintoni lepää ruotsia vaille valmiina yliopistolla. Luultavasti ikuisesti.”

Miten meillä on varaa jättää nuoria ruotsia vaille valmiiksi? Heillä on kuitenkin suoritettuna muualla tutkintoon vaadittava pätevyys! Missään muualla ei ole tutkinnon ehtona pakollista vähemmistökieltä!

Ruotsinopintoja yliopistolla nuori kuvaa näin: ”En tiedä, miten esimerkiksi yliopiston ruotsin kurssi eri tiedekunnissa ja kaupungeissa vaihtelee, mutta omalla kohdallani se oli yksinkertaisesti mahdotonta. Tällainen kurssi ei myöskään ole todiste mistään. Ryhmässä on ehkä yksi tai kaksi oikeasti osaavaa, muilla kieli on haparoivaa arvailua.” – Koska ruotsia ei oikeasti tarvita, osaamisen taso on surkea. Pelotteeksi muille karsitaan ne vaikeimmin dysleksiset: Katsokaa, noin jää ilman papereita, jollei osoita riittävää yritystä ruotsin suhteen.

Kun ”Liike Nyt” puhuu vuoropuhelusta ja parhaiden argumenttien etsimisestä, tarkoittaako tämä myös pakkoruotsia – tai edes mahdollisia vapautuksia pakkoruotsista erityisoppilaille ja maahanmuuttajille?

NRR
Viestit: 9797
Liittynyt: 10.02.2013 15:38

Re: Harkimon blogissa Liike Nytin "pehmeä Suomi" on ruotsalainen

#3 Lukematon viesti Kirjoittaja NRR » 11.05.2018 09:29

Ja toinen:
Pehmeämmän Suomen kieltenopetus vaatii rehellisen ja järkevän lähtökohdan. Nykyinen kieliohjelma on rakennettu lehmänkaupoin taannoin 60/70-luvulla: ruotsi on pakollinen mutta englanti ei. Tämä ei ole nyt järkevää eikä rehellistä.

Tästä ongelmasta kielten opetusneuvokset kirjoittivat keväällä 2017 avoimessa kirjeessään hesarissa:
"Pohjoismaiden ulkopuolella suomella ja ruotsilla on vähän käyttöä. Suomen kielitaitovarannon korjaaminen edellyttää ruotsin kielen pakollisuudesta luopumista. Tiedämme hyvin, että tämän mielipiteen esittäjät leimataan sivistymättömiksi moukiksi. Otamme riskin."

Opetusneuvokset nostivat esiin toisenkin ajankohtaisen haasteen: myös maahanmuuttajien kielitaidon hyödyntämisessä on ongelmia, kun heidänkin tulee opiskella ruotsia.

Opetusneuvokset puhuivat varsin suoraan: ruotsin pakollisuus on tabu, josta on vaikea puhua - vasta eläkkeelle jäätyään heillä oli mahdollisuus sanoa asiasta jotain, sillä ruotsin asema on poliittinen kysymys ja virkamiehen on oltava samaa mieltä hallinnon linjan kanssa tai oltava hiljaa!

Sattumaa tai ei, yksikään valtamedian toimittaja ei lähestynyt opetusneuvoksia näiden kannanottojen jälkeen. Ei uutisen uutista, vaikka opetusneuvokset olivat alansa huippuja ja kertoivat koko koulutusta koskevasta ongelmasta, josta hallinnon asiantuntijat joutuvat vaikenemaan.

Nyt RKP ja Kokoomus ajavat raivokkaasti kolmea pakollista vierasta kieltä kaikille alakoulusta yliopistoon, jotta pakkoruotsi voisi jatkua. Opetusneuvosten mielestä, se ei ole realismia.

Eikä missään muualla maailmassa ole pientä vähemmistökieltä pakollisena kaikille alakoulusta yliopistoon - ei pitäisi olla meilläkään. 74% kansalaisista halusi viimeisimmässä yliopistotason selvityksessä poistaa pakon heti. Nyt on aika.
Viimeksi muokannut NRR, 11.05.2018 09:44. Yhteensä muokattu 1 kertaa.

NRR
Viestit: 9797
Liittynyt: 10.02.2013 15:38

Re: Harkimon blogissa Liike Nytin "pehmeä Suomi" on ruotsalainen

#4 Lukematon viesti Kirjoittaja NRR » 11.05.2018 09:40

Täytyy hioa ilmaisua. Omat viestini sensuroitiin, mutta näin suoraa tekstä julkaistiin:
Älä iso mies jaksa uhriutua edes leikilläsi. Rahaa on ja susta pidetään ihmisenä.

Nyt ilmeisesti joku RKP taho käskytti raapustaa tämä mielikuvaploki, koska somessa on herännyt todellista närää svenska YLEn vihajahdista Laura Huhtasaarta vastaan, joka on todellinen uhri, koska julkisesti sattuu kannattamaan vapaata kielivalintaa. Nuorena epäpoliittisena henkilönä 15 vuotta sitten (!) Lauran kiireellä rustattu gradu epäselvine osioineen on nyt uusi mahtava tekosyy mustamaalata satans finne.

Entä se pehmeä Ruotsisi. Suomenkielistä lasta uhataan puhumasta äidinkieltään koulun välitunnilla ja Ruotsin valtio on saanut monta varoitusta EU:lta suomen kielen systemaattisesta syrjinnästä puhumattakaan Åland, joka vainoaa agressiivisesti suomenkielisiä.
Entä se, että poikasi ruotsinkielisenä pääsisi alemmalla pisterajalla opiskelemaan vaikkapa lääkikseen kuin suomenkielinen. Onko se sinusta oikeudenmukaista ? Jos olisi toisin päin niin Folketinget valittaisi Vatikaaniin asti.

Eli mitä tästä opimme?

Pehmeämpi Suomesi on varattu valikoidusti niille, joita jo paapotaan yli äyräiden, ”kun taas me metsäläiset (jotka paremman väen rotuopin mukaan ”pelkäisisimme ylävirralta joessa lipuvaa lastua, merkkiä vieraasta”- Hjalliksen omin kansanryhmää leimaavin sanoin) emme mitään ansaitsisi paitsi kovaa kuritusta”.

Jotenka Hjallis hyvä (tai kuka nyt plokin kirjoittikaan) asetu joskus todellisten uhrien asemaan oman viiteryhmäsi ulkopuolelle, niin saattanet hiffata missä oikeasti mennään. Jos nyt muka olit vilpitön agendasi ”Kaikille parempi Suomi” puolesta.

PS. Uskaltaisiko svenska YLE harjata täikammalla oman opinnäytteesi ?

NRR
Viestit: 9797
Liittynyt: 10.02.2013 15:38

Re: Harkimon blogissa Liike Nytin "pehmeä Suomi" on ruotsalainen

#5 Lukematon viesti Kirjoittaja NRR » 11.05.2018 09:50

Ja tässä toinen kommentti palstalta:
Nykyinen suhteellinen d’hondt vaalitapa vain kärjistää yhteiskunnan kovia arvoja. Valtapolitisoimalla fanaattisesti ajattelevien vähemmistöjen kovat arvot.

Esimerkiksi. Antamalla vallan kielivähemmistölle. Saimme pakkoruotsin jossa suomenkielisten keskuudessa voimistuu sana PAKKO. Kielivähemmistö on varmasti asiasta täysin eri mieltä ja tuskin välittää pätkääkään kielienemmistön tunteista. Näin kovista arvoista tulee kovaa valtapolitiikkaa jota tuputetaan kaikille. Kaikkien puolueiden agitoitaessa omia kovia arvojaan. Saimme kovien arvojen yhteiskuntamallin.

Vaalitapauudistus enemmistövaalitavaksi saisikin olla viimeinen pakko joka pitää saadaan maaliin. Kovia arvoja vastaan.

NRR
Viestit: 9797
Liittynyt: 10.02.2013 15:38

Re: Harkimon blogissa Liike Nytin "pehmeä Suomi" on ruotsalainen

#6 Lukematon viesti Kirjoittaja NRR » 11.05.2018 09:57

Uudelleen laitettuna molemmat viestini menivät läpi.

NRR
Viestit: 9797
Liittynyt: 10.02.2013 15:38

Re: Harkimon blogissa Liike Nytin "pehmeä Suomi" on ruotsalainen

#7 Lukematon viesti Kirjoittaja NRR » 11.05.2018 11:34

Eräs kommentoija kirjoittaa, ettei pakkoruotsi poistu ilman vaalitavan muutosta. Olisiko isoilla puolueilla itressiä muutokseen?
Suomalaisille on kovin vaikeaa ymmärtää miten vaikeaa pakkoruotsin poistaminen oikeasti on. Ja muutenkin valtion jäykkien rakenteiden pehmentäminen on.

Onhan se kaunis ajatus jos suomenruotsalaiset ”järkiintyisi” ja lopettaisi pakkoruotsittamisen ihan itse ja etupuolue RKP siihen suostuisi. Tämä vain ei ole realistista.

Pakkoruotsi poistuu Suomesta vain potkimalla etujärjestöpuolue RKP pois eduskunnasta. Tähän vaaditaan vaalitapauudistusta. Enemmistövaalitavan eduskuntavaalit. Vaalipiirit samat. Tämän jälkeen. Yksikään RKP:n edustaja ei annettujen äänien perusteella pääse eduskuntaan.

Näin yhtälö ja logiikka toimii:

RKP pois eduskunnasta -> pakkoruotsi poistuu

Sama koskee maataloustustukia, yritystukia, sosiaalitukia (jotka vääristää markkinoita ja kilpailua)

SDP ei koske maataloustukiin ja yritystukiin.
Keskusta ei koske sosiaalitukiin ja yritystukiin (esim, Mauri Perkkarisen yritystukityöryhmä)
Kokoomus ei koske sosiaalitukiin ja maataloustukiin.
SDP, keskusta ja kokoomus ei koske pakkoruotsiin.

Hiljainen kompromissi vallitsee jos johonkin valtiontukeen kosketaan mutta sekin on korvattava jollain toisella tukimuodolla.

Tämän takia tarvitaan vaalitapauudistusta. Enemmistövaalitavan eduskuntavaalit.
Kehitys kaksipuoluejärjestelmäksi -> Pehmeä Suomi

Hillevi Henanen
Viestit: 2523
Liittynyt: 14.10.2013 20:18

Re: Harkimon blogissa Liike Nytin "pehmeä Suomi" on ruotsalainen

#8 Lukematon viesti Kirjoittaja Hillevi Henanen » 11.05.2018 11:49

Tässä on saman jutun kommentti joka avaa koko tilantee raadollisuuden.
” Tutkimusten mukaan noin 40 prosenttia opiskelijoista haluaa muuttaa ulkomaille töihin opiskelujen jälkeen – näistä noin puolet Ruotsiin.” Mikähän tutkimus kysessä?
Ja missä tehty? Hankkenilla? Åbo academissa?
Mistähän tämä kauna rantaruotsalaisia kohtaan mahtais johtua? Oiskohan pakkoruåtsi yksi syy? Ja muumiruotsalaisten lukuisat etuoikeudet ja ohituskaistat opiskelumaailmassa ja työelämässä , yliedustus Ylessä, ministeriöissä ja lähes kaikissa valtion viroissa. Rantaruotsalaisten monet veronkiertosäätiöt , joilla etoikeuksia vaalitaan?
Kansainvälisesti alinta mutasarjaa edustava Åbo academi tuottaa suomalaiseen työelämään heikkotasoista betrefolkkia ylimille paikoille pelkällä ruotsinkielen osaamisella. Ohituskaistataton yksikielinen suomenkielinen Suomi vahvistettuina puolivirallisella hyvällä englannin kielellä on kaiikien suomalaisten etu. Ruotsinkielelle vähemmistökielen asema ja pakkoruotsi historiaan
Listasta puuttuu vielä opetusministeriö, joka nyt mulkkaa koko opetuskentän ministerin epärealististen haaveiden mukaiseksi. Siinä tuleville toimijoille siivottavaa vuosikausiksi.

NRR
Viestit: 9797
Liittynyt: 10.02.2013 15:38

Re: Harkimon blogissa Liike Nytin "pehmeä Suomi" on ruotsalainen

#9 Lukematon viesti Kirjoittaja NRR » 11.05.2018 19:12

Kirjoitin vielä:
Harkimo:
”Äitini on suomenruotsalainen — monista muista se oli paitsi kummallista, myös jotenkin väärää. — Omilla pojillani taas on ”virheenä” paitsi ruotsin kieli, myös heidän isänsä eli minä. Heitä on kiusattu vuosikausia — Ihminen on aina pelännyt hänelle vierasta, mutta eikö olisi jo aika siirtyä vähän korkeammalle sivistyksen asteelle?”

Äidit ovat ihania ja kiusaaminen aina väärin, mutta pakkoruotsin herättämät tunnot eivät ole vieraan pelkäämistä tai korkeamman sivistyksen puutetta.

Mietitäänpä, miten Ruotsissa suhtauduttaisiin suomenkielisiin, jos nämä olisivat onnistuneet lobbaamaan maahan pakkosuomen alakoulusta yliopistoon!

Ruotsissa on kutakuinkin samankokoinen suomalaistaustainen vähemmistö kuin täällä on ruotsinkielisiä ja suomi on vanha kieli Ruotsin alueella, puhumattakaan yhteisestä historiasta…

Katsotaan miten pakkosuomen vallitessa Ruotsissa kävisi:
– motivaation puute suomenopiskeluun olisi jatkuvan sättimisen kohteena
– kielivaranto kaventuisi (siksi jopa Ahvenanmaalta poistettiin pakkosuomi)
– kieltenopettajien jakauma vääristyisi (lähes koko Ruotsin kieltenopettajakunta olisi samalla suomenopettajia kuten meillä kieltenopettajat ovat lähes aina ruotsinopettajia, siksi he eivät kyseenalaista tilannetta)
– maahanmuuttajien kototutuminen ja kouluttautuminen vaikeutuisi oleellisesti
– vain kielellisesti lahjakkaat oppilaat pääsisivät koulutuksessa helposti toteuttamaan itseään
– kapea-alaisia oppimisen ongelmia omaavat syrjäytettäisiin jatko-opinnoista syyttä
– opetuksen resursseja käytettäisiin väärin: pienen kielen opetus alakoulusta yliopistoon jokaikiselle maksaa kohtuuttomasti ja samalla sidotaan myös reippaasti tukiopetusresurssia eli resurssit otetaan tärkeästä ja sijoitetaan joutavaan


Pelkkä pakkosuomi alakoulusta yliopistoon vailla vapautuksia ei tietenkään riitä tekemään maista symmetrisiä – Ruotsiin tulisi avata runsaasti suomenkielisiä korkeakoululinjoja suosituimmille aloille (oikeustiede, journalistiikka, taide…) ja näihin suomenkielisille olemattomat pääsyrajat, jotta suomenkielinen voisi aina halutessaan päästä halutuimpaan mahdolliseen koulutukseen. Sitten sanottaisiin muille, että jos oikein kiltisti opiskelette suomea, voitte päästä mukaan hakemaan näihin… S

Vielä pitäisi vaatia jokaiselta riikinruotsalaiselta suomen kielen taitotasokoe, jotta he voisivat hakea oman maansa virkamiehiksi!!!

Tätä kaikkea kutsuttaisiin orwellilaisittain sloganilla ”pakko on oikeus”! 😀

Sitten suomenkieliset kyselisivät blogeissaan, mikseivät ruotsalaiset näytä haluavan siirtyä korkeamman sivistyksen piiriin… 😉
Harkimon aloitus oli hämmentävän puhdasoppista suomenruotsalaisuutta: äitiäni, minua ja poikiani ei ole hyväksytty, koska suomalaisilla ei ole halua hyväksyä muita, ei korkeampaa sivistystä. Harkimon mielestä maassa on jotain vikaa ja syy on suomalaisissa. Ja tällä agendalla hän aikoo rakentaa Trumpmaisen Liikkeen, joka vetoaisi - suomalaisiin.

NRR
Viestit: 9797
Liittynyt: 10.02.2013 15:38

Re: Harkimon blogissa Liike Nytin "pehmeä Suomi" on ruotsalainen

#10 Lukematon viesti Kirjoittaja NRR » 12.05.2018 21:51

Harkimo ei aijo ottaa palautetta kuuleviin korviinsa - pari tuntia sitten tuli twiitti:
Syy miksi kirjoitin Pehmeä Suomi blogin,halusin että ihmiset kertois kokemuksistaan.Pakkoruotsi ei liity mitenkään tähän.
Kenen kokemukset ja mistä kelpaavat?

Kenellä olisi kokemus siitä, että Ruotsi pehmeä ja nuoret haluavat muuttaa Ruotsiin?

pjl69
Viestit: 639
Liittynyt: 17.03.2017 14:39

Re: Harkimon blogissa Liike Nytin "pehmeä Suomi" on ruotsalainen

#11 Lukematon viesti Kirjoittaja pjl69 » 13.05.2018 12:54

Ihan ilmeistähän on, että kaivattiin omaan agendaan sopivia kertomuksia suomenruotsalaisten kokemasta vainosta ja kiusaamisesta...

SJONS
Viestit: 728
Liittynyt: 22.11.2017 12:24

Re: Harkimon blogissa Liike Nytin "pehmeä Suomi" on ruotsalainen

#12 Lukematon viesti Kirjoittaja SJONS » 14.05.2018 14:21

Vastaavasta "vainosta" (vainoharhasta) kertoo tuore Arcadan rehtosin pitämä puhe!

Surut ovat tottuneet sellaiseen erityiskohteluun, että mikään muu valtakunta ei suostu suomaan heille vastaavaa!

NRR
Viestit: 9797
Liittynyt: 10.02.2013 15:38

Re: Harkimon blogissa Liike Nytin "pehmeä Suomi" on ruotsalainen

#13 Lukematon viesti Kirjoittaja NRR » 24.05.2018 10:18

Pehmeämpi Suomi -ajatus löytyy Liike Nytin sivuilta:
https://liikenyt.fi/2018/05/nuoret-ansa ... an-suomen/

Suomenruotsalaisuuden viittaukset puuttuvat, mutta ensimmäinen kommentoija kirjoittaa:
Ainakin ruotsinkielentaitoiset muuttavat Ruotsiin ja Norjaan huolestuttavassa määrin. Yksi kummilapsi, kälyn molemmat lapsenlapset, lähiystäväpiiristä ainakin kaksi lasta jne.

NRR
Viestit: 9797
Liittynyt: 10.02.2013 15:38

Re: Harkimon blogissa Liike Nytin "pehmeä Suomi" on ruotsalainen

#14 Lukematon viesti Kirjoittaja NRR » 25.05.2018 14:21

Liike Nyt näyttää olevan hyvin ruotsinkielinen. Iltalehdessä on nyt kolme Liike Nyt -blogistia: Harkimo, Enbuske ja Saxberg - kaikkien lapset ruotsinkielisessä koulussa.

Mikä hanke tämä oikein on?

SJONS
Viestit: 728
Liittynyt: 22.11.2017 12:24

Re: Harkimon blogissa Liike Nytin "pehmeä Suomi" on ruotsalainen

#15 Lukematon viesti Kirjoittaja SJONS » 25.05.2018 15:57

Mielenkiintoista seurata hajoaako Kokoomus vai Rkp? Rkp:n kannattajajoukko on kuitenkin koko ajan ollut laskeva, vaikka taloudellinen valta on ylivoimaisesti suurin.

Muodostuuko Liike Nyt uudeksi suomenruotsalaisuutta edestavaksi puolueeksi!

Vastaa Viestiin