Tänään on 17.01.2018 02:25
Aloita uusi ketju Vastaa viestiin  [ 2 viestiä ] 
Kirjoittaja Viesti
 Viestin otsikko: Lumedemokratia
Lukematon viestiLähetetty: 20.08.2009 12:18 

Liittynyt: 20.11.2008 12:25
Viestit: 140
Paikkakunta: Tampere
Boxbergin ja Heikan pamfletti "Lumedemokratia" paljastaa ansiokaasti suomalaisen konsensusvankilan todellisuuden. Kannattaa lukea. Suomi ei todellakaan ole "länsimaa" parlamentaarisen demokratian, julkisen keskustelun, menneisyyden hallinnan, tiedonvälityksen jne. suhteen. Mutta hekään eivät sanallakaan mainitse kielipoliittista konsensusta, suurella rahalla ylläpidettyä näennäistä ja liturgista kaksikielisyytä ja epätervettä ruotsin pakollisuutta kaikissa mahdollisissa yhteyksissä. Eli tämä asia on näille hyvin rohkeillekin tutkiville journalisteille tabu.


Ylös
 Profiili  
 
 Viestin otsikko:
Lukematon viestiLähetetty: 02.09.2009 15:27 

Liittynyt: 20.11.2008 12:25
Viestit: 140
Paikkakunta: Tampere
Boxberg ja Heikka kirjoittavat "langenneesta älymystöstä":


Tapasimme tätä kirjaa varten satakunta ihmistä. Kohtasimme monia nimekkäitä henkilöitä, jotka tunnetaan asiantuntemuksestaan. Räväköinä keskustelijoina heitä ei tunneta. Yllättäen - kun lupasimme olla mainitsematta heidän nimiään - heillä olikin värikkäitä ja kriittisisä näkemyksiä. Niitä he esittelivät hieman alistuneesti, tyyliin
"Eihän tätä Suomessa voi ääneen sanoa, mutta…".
Tapasimme myös monia sellaisia, jotka kantavat otsassaan hullun leimaa. He ovat suomalaisen yhteiskunnallisen keskustelun epähenkilöitä, joista puhuttaessa lehtien toimitusten kaikentietävät mielipidejohtajat puuskahtavat: "Sehän on täysi kahjo".
Hämmästyimme, kun nämä kahjot olivatkin fiksuja, tasapainoisia ja analayyttisesti asioita punnitsevia ihmisiä, joilla usein oli - toisin kuin leimaajillaan - myös kehittynyt itsekritiikin kyky ja huumorintaju. Kun heidän elämäntarinaansa tutkii, sen käännekohdista löytyy usein yhteenotto suomalaisten mielipidepoliisien, Matrixin agenttien kanssa. niiden jotka määrittelevät ajattelun sopivuuden rajat.
Länsimaissa keskustelevaa joukkoa, joka kehittää yhteiskuntaa heittämällä peliin uusia ajatuksia, kutsutaan älymystöksi. Suomessa he ovat paitsiossa tai pitävät ajatuksensa omana tietonaan. Älymystön luonteeseen kuuluu sanomisen pakko ja osallistuminen julkiseen keskusteluun. Älymystö ei voi vaieta. Jos se ei osallistu, sitä ei enää ole.
Aivan tavallisetkin ihmiset huomaavat tämän ja huokaisevat alistuneesti, että "Suomeen mahtuu kerrallaan vain yksi mielipide". Asian vakava puoli on, että maa, jossa on kerrallaan vain yksi mielipide, ei voi olla demokratia. Se on Nyky-Venäjän kaltainen ohjattu demokratia. Demokratian tunnusmerkkeihin kuuluu keskustelu erilaisista yhteiskunnallisista ihanteista ja reilu poliittinen kamppailu vallasta."

Kielipoliittisen konsensuksen suhteen B. ja H. kuuluvat itse samaan joukkoon.


Ylös
 Profiili  
 
Näytä viestit ajalta:  Järjestä  
Aloita uusi ketju Vastaa viestiin  [ 2 viestiä ] 


Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 1 vierailijaa


Et voi kirjoittaa uusia viestejä
Et voi vastata viestiketjuihin
Et voi muokata omia viestejäsi
Et voi poistaa omia viestejäsi

Etsi tätä:
Hyppää:  
Keskustelufoorumin moottorina toimii phpBB® Forum Software © phpBB Group
Käännös, Lurttinen, www.phpbbsuomi.com