Pientä vastapuolen ennakointia

Kielipoliittista keskustelua yleisellä tasolla
Viesti
Julkaisija
Eero Nevalainen
Viestit: 1387
Liittynyt: 17.11.2008 23:14
Paikkakunta: Nurmijärvi
Viesti:

Pientä vastapuolen ennakointia

#1 Lukematon viesti Kirjoittaja Eero Nevalainen » 23.07.2011 21:08

Mitä veikkaatte, miten kauan kestää että Hbl/Vasabladet vetää yhteyden Norjan veritekojen ja meidän toimintamme välille? Kyseessähän oli selvästi hyökkäys pohjoismaalaista arvomaailmaa vastaan...

Sees
Viestit: 2029
Liittynyt: 10.06.2009 05:43

Re: Pientä vastapuolen ennakointia

#2 Lukematon viesti Kirjoittaja Sees » 24.07.2011 08:51

Varmaa on, että kaikkinainen nimittely lisääntyy ainakin hetkeksi, mutta teko oli niin musertava, että sen julkisen pohdinnan on mentävä paljon syvemmälle demokratiamme ja moraalimme ja hyvinvointivaltiomme perustuksiin kuin mihin pystyvät ne, jotka haluavat käyttää tapahtunutta "toisinajattelijoiden" mustamaalaamiseen.

Tänään on suruliputuksen ja hiljaisen hetken aika. Katsotaan, miten selviydymme jatkosta.

Sees
Viestit: 2029
Liittynyt: 10.06.2009 05:43

Re: Pientä vastapuolen ennakointia

#3 Lukematon viesti Kirjoittaja Sees » 26.07.2011 11:35

Palaan tähän kipeään aiheeseen nyt pari päivää murhenäytelmän jälkeen.

Näyttää siltä, että erityisesti perussuomalaisia vaaditaan tilille äänenpainoista ja kytköksistä, joiden vuoksi murhaajan sairas manifesti saapui puolueen edustajalle ja siinä mainittiin Halla-aho positiiviseen sävyyn.

HBL kuvaa asiaa pääkirjoituksessaan näin: "Alla de tusentals personer som redan innan dådet fick sig manifestet tillsänt per e-post följt av inloggningsinformation förundrar sig nu över hur de kunde finnas på listan. Det gäller även Sannfinländarnas partimedlemmar. En annan av de organisationer i Finland som också fick godkänt var Finskhetsförbundet."

Siis myös Suomalaisuuden liitto olisi perussuomalaisten ohella tahriutunut tässä murhaajan aloittamassa mediasirkuksessa.

Toivottavasti tämä onneton tilanne kääntyy leimaamisesta vahvistamaan muissakin toimijoissa sellaista kunnioittavaa ja analysoivaa keskustelukulttuuria, jota tämän yhdistyksen sivuilla on harrastettu.

Opiskelija
Viestit: 169
Liittynyt: 22.06.2010 21:21

Re: Pientä vastapuolen ennakointia

#4 Lukematon viesti Kirjoittaja Opiskelija » 26.07.2011 13:04

"Mitä veikkaatte, miten kauan kestää että Hbl/Vasabladet vetää yhteyden Norjan veritekojen ja meidän toimintamme välille? Kyseessähän oli selvästi hyökkäys pohjoismaalaista arvomaailmaa vastaan..."

Poliisiylijohtaja Mikko Paatero puhui tänään Päivän kasvo - ohjelmassa tehostetusta nettivalvonnasta ja ääriliikkeiden valvonnasta. Hän mainitsi mm, että Europol on kutsunut eri maista asiantuntijaryhmän keskustelemaan ääriliikkeistä eri maissa. Kartoitetaan siis erilaisia uhkia. Meidän omat ääriruotsalaisemme varmasti tahtoisivat tavalla tai toisella mukaan vaikuttamaan tuon kaltaiseen ryhmään. Siellä voitaisiin sitten tuoda esille "pelkoa" siitä kuinka Suomessa vaikuttaa ruotsalaisvihamielinen ääriliike, joka uhkaa suomenruotsalaisten hyvinvointia. :mrgreen: Muistellaanpa kuka istuu oikeusministerin pallilla...

Vakavasti ottaen, en pidä ollenkaan mahdottomana, että mainitsemasi lehdet tai tietyt muut tahot alkaisivat nyt härskisti ja häpeilemättä viljellä tietynlaista retoriikkaa, jossa kehotetaan ihmisiä "taistelemaan kaikenlaista suvaitsemattomuutta ja vastakkainasettelua vastaan" ja että "nyt jos joskus on maassamme aika herätä ja jättää taakse kaikki viha suomen omia vähemmistöjä kohtaan (millä tietenkin tarkoitetaan vain ja ainoastaan ruotsinkielisiä)" ja että "maailma (Norden) on kaatumassa ja meillä jaksetaan änkyröidä jostakin ruotsinopiskelusta". Ja tietenkin "nyt pohjoismaiden on aika pitää yhtä (siis suomenkielisten opiskeltava ruotsinsa mukisematta)".

Toivon, että tämänkaltaisia iljettäviä rimanalituksia ei nähdä - kunnioituksesta uhreja kohtaan.

Vastaa Viestiin