Tänään on 14.12.2017 11:02
Aloita uusi ketju Vastaa viestiin  [ 3 viestiä ] 
Kirjoittaja Viesti
 Viestin otsikko: Ruotsi vs. matematiikka
Lukematon viestiLähetetty: 18.03.2017 12:45 

Liittynyt: 10.04.2016 10:57
Viestit: 61
Huh huh, nyt on SK todella yrittänyt riman alitusta: https://suomenkuvalehti.fi/jutut/kotimaa/ruotsi-vastaan-matematiikka-valitse-pienempi-paha-yo-kirjoituksiin-vieraskieliselle-molemmat-hankalia/?shared=962343-c370901c-500

"Ruotsin hankaluus sen sijaan on pieni mysteeri, sillä tutkimusten mukaan monikielisten on muita helpompi oppia uusia kieliä." Jaa'a, mahtaisikohan syynä olla sama, mitä on toitotettu jo vuosia, eli ei se ruotsin tökkiminen johdu ainoastaan suomenkielisten "asennevammasta". Ei pitäisi olla kovinkaan monimutkaista käsittää, ettei kielten oppiminen tahdo onnistua, jos kieltä ei kuule missään saati sitten jos siitä ei ole mitään hyötyä myöhemmin elämässä.


Ylös
 Profiili  
 
 Viestin otsikko: Re: Ruotsi vs. matematiikka
Lukematon viestiLähetetty: 18.03.2017 14:24 

Liittynyt: 10.02.2013 16:38
Viestit: 6426
Kiitos, että toit tuon lainauksen tänne. Itse en pääse artikkeleihin ja mietin, mitähän tässäkin jutussa on.

Tämä "maahanmuuttajat oppivat helposti muita kieliä" on tarkoituksellinen valhe - jos olisi noin Ruotsissakaan ei olisi maahanmuuttajia ilman muuta vapautettu toisen vieraan kielen opiskelusta.

Ainoa paikka, missä on kovat kielivaatimukset kaikille, on pikkuruinen Luxemburg, kaupunkivaltio, joka nojaa lähes täysin naapurimaiden koulutustarjontaan. Englanninkielinen wikipedia kertoo, että "Proficiency in all three languages is required for graduation from secondary school, but half the students leave school without a certified qualification, with the children of immigrants being particularly disadvantaged." Siis yläkoulun päättävien kokeiden läpäisy edellyttää kolmen kielen kirjoittamista, mutta puolet opiskelijoista jättävät koulun ilman tätä virallista päättötodistusta, maahanmuuttajien ollessa erityisen huonossa asemassa.

Vain Suomessa alakoulusta yliopistoon jatkuva ehdottoman pakollinen pieni vähemmistökieli "ei ole mistään poissa" ja "ei ole haitaksi kenellekään".

Pohdittavaksi jätetään, miten keskiverto toimittaja on saatu uskomaan propakkoliturgia ja toistelemaan sitä...


Ylös
 Profiili  
 
 Viestin otsikko: Re: Ruotsi vs. matematiikka
Lukematon viestiLähetetty: 20.03.2017 06:37 

Liittynyt: 10.02.2013 16:38
Viestit: 6426
Jutun kirjoittaja on Pauliina Penttilä, journalistiikan tohtoriopiskelija, joka kirjoittaa myös Helsingin Sanomiin. Hän on julkaissut juttuja erittyisesti kieltenopetuksesta.

Vuonna 2012, silloin kun pakkoruotsin vahvistaminen oli noussut Kataisen hallituksen keskeiseksi hankkeeksi, Pauliina Penttilä haastatteli Suomen Kuvalehteen opetusneuvos Mustapartaa, joka siis nyt hesarin mielipidesivulla toisen kielten opetusneuvoksen kanssa kertoi, että nimenomaan pakkoruotsi kapeuttaa suomalaisten kielivarannon. Mutta vuonna 2012 toimittaja onnistui kääntämään Mustaparran puheen näin:

Lainaa:
Suurin syy suomalaislasten kielitaidon kapenemiseen on englannin ylivalta. Lapset ja nuoret – ja heidän vanhempansakin – ajattelevat, että englannilla pärjää.

”Englanniksi pystyy melkein kaikilla maailman kolkilla ostamaan lentolipun ja varaamaan hotellin”, Mustaparta sanoo. ”Mutta maailmankuva jää kyllä kapeaksi, jos voi kommunikoida vain niiden kanssa, jotka osaavat englantia.”

https://suomenkuvalehti.fi/jutut/kotima ... naa-totta/

Siis toimittajan oma ääni kertoo, että englanti on paha, mutta hän nivoo opetusneuvoksen puheen omaan päätelmäänsä ikään kuin opetusneuvos olisi sanonut, että englanti kapeuttaa kielitaitoa.

Tämä on jouranlistien tapa laittaa sanoja haastateltavan suuhun, noin puolivahingossa.

Oliko puolivahinko myös se, että viikkoa opetusneuvoksen tuoreen pakkoruotsikritiikin jälkeen Penttilältä ilmestyy tämä kieltenopetuksen teksti, jossa taas vähätellään pakkoruotsin ongelmia ja rinnastetaan se matematiikkaan...

Miksei opetusneuvosten haasteeseen oli tarttunut yksikään vapaan mediamme edustaja?


Ylös
 Profiili  
 
Näytä viestit ajalta:  Järjestä  
Aloita uusi ketju Vastaa viestiin  [ 3 viestiä ] 


Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 4 vierailijaa


Et voi kirjoittaa uusia viestejä
Et voi vastata viestiketjuihin
Et voi muokata omia viestejäsi
Et voi poistaa omia viestejäsi

Etsi tätä:
Hyppää:  
Keskustelufoorumin moottorina toimii phpBB® Forum Software © phpBB Group
Käännös, Lurttinen, www.phpbbsuomi.com