Tänään on 21.01.2018 05:41
Aloita uusi ketju Vastaa viestiin  [ 5 viestiä ] 
Kirjoittaja Viesti
Lukematon viestiLähetetty: 15.01.2017 14:15 

Liittynyt: 10.02.2013 16:38
Viestit: 6597
Tammikuussa 2017 Pohjalaisen päätoimittaja kolumnissaan ei kirjoita pakkoruotsista vaan siitä, mitä RKP on tekemässä Pohjanmaalle:

Lainaa:
Kolumni: Vaasan on saatava kavereita Suomesta
Sunnuntai 15.01.2017

RKP:n valtuutettuna Maalahdessa istunut voimailija-virkamies Fredrik Smulter avasi jouluaattona sanaisen arkkunsa ja syytti RKP:n eliittiä siitä, kuinka se pyrkii erottamaan puolueen muista suomalaisista.

Smulterin puheissa on perää: Sairaalataistelu päättyi RKP:n pitkäaikaisen erillistämispolitiikan totaaliseen katastrofiin. Vaasan seutu ja Pohjanmaa jäivät yksin ilman ymmärtäjiä.

--- Ne piirteet, jotka erottavat Pohjanmaan ruotsinkielisiä etelän ruotsinkielisistä - ja joille etelässä naureskellaan - sitovat rannikon ruotsinkielisiä ylpeästi suomenkieliseen pohjalaisuuteen.
---
Muuttoliike Vaasaan hyytyy. Sen pitää olla varoituslaukaus kaupungin päättäjille. Vuosina 2010–2016 kuntien välinen nettomuutto Vaasaaan oli 181 ihmistä, kun se Seinäjoelle oli 2 068 ihmistä. Nettomaahanmuutto Seinäjoelle oli 677, kun se oli Vaasaan 2 304. Seinäjoki imee väkeä ympäröivästä maakunnasta, Vaasa ulkomaalaisia. Syinä tähän ovat pakolaisuuden lisäksi Vaasan seudun kansainvälinen teollisuus.

Vaasan asukasluku on laskenut 140 hengellä vuoden 2015 marraskuusta 2016 marraskuuhun (Pohjalainen 9.1.).

Vaasa ei innosta Suomessa. Se kurssi täytyy kääntää, vaikka harmonia Strömsössä hieman rikkoontuisikin.

Vaasalaisten pitää kurottautua pohjalaisyhteisön lisäksi kaikkialle Suomeen: Satakunnan ja Pirkanmaan vientimaakuntiin, Helsinkiin, Turun seudulle, Oulun suuntaan, Savon maille, nousevaan Lappiin, kauniiseen Kainuuseen ja tietysti Karjalan maille.

Sairaalataistelu ruokki käsitystä ruotsinkielisestä Vaasasta, jossa suomen kielellä ei pärjää. Tämä käsitys pitää nyt perusteellisesti romuttaa.
---

http://www.pohjalainen.fi/tilaajalle/ko ... -1.2197591


Ylös
 Profiili  
 
Lukematon viestiLähetetty: 30.04.2017 07:47 

Liittynyt: 10.02.2013 16:38
Viestit: 6597
Vapun aattona 2017 Pohjalaisen päätoimittaja kritisoi pakkoruotsia:

Lainaa:
Nej! Poikani on oppinut päiväkodin kielisuihkussa keskeistä kiukkusanastoa. Numerot sujuvat jo ruotsiksi. Pian hän käyttää varmasti minua luontevammin toista kotimaista kieltä. --- Pohjalaista ja minua on syytetty ruotsi-penseydestä, mitä syytöksiä olemme yrittäneet parhaamme mukaan torjua. Kaksikielisyys on ihmiselle ja kaupungille vahvuus.

Herkillä käyvälle RKP:lle otti lujille, kun hallitus ilmoitti kouluruotsin valinnaisuuskokeilusta. --- Positiivinen yllätys oli se, kun RKP:n puheenjohtaja Anna-Maja Henriksson muistutti, ettei kyse ole kovin isosta asiasta. --- Muistettakoon, että RKP:n europarlamentaarikko Nils Torvalds olisi lopettanut pakkoruotsin jo vuosia sitten.

Kiinnostavia ovat perustelut, puoleen ja toiseen. Toisten mielestä kouluruotsin pakollisuudesta luopuminen haittaa Suomen kasvua, koska Ruotsi on Suomelle niin merkittävä kauppakumppani. Toiset näkevät, että valinnanvapaus vahvistaa kasvua, koska nuoret voivat lukea ruotsin kielen sijasta jotakin isompaa maailmankieltä.

Harva muistaa, mistä pakolliset ruotsin opinnot alkoivat. Niin sanottu pakkoruotsi tuli kouluihin peruskoulun mukana 1968. Tutkija Janne Väistö kertasi sen vaiheita Kanavassa 2014. --- Isona syynä oli ulkopolitiikka: suomettuneessa Suomessa ruotsin kieli sitoi maamme länteen ja Pohjoismaihin. --- RKP löysi väylänsä vaikuttaa, kun hallitus ja presidentti Urho Kekkonen etsivät keinoja talouden tasapainottamiseen 1967 devalvaation jälkeen. --- RKP nousi vaa’ankieliasemaan. Se asetti pakollisen kouluruotsin ehdoksi hallituspaikalleen, ja loppu on koulutuspoliittista historiaa.

RKP:n ei kannattaisi tehdä pakollisesta kouluruotsista ikuista ja pyhää toteemia ajatellen jo sen syntyhistorian sattumanvaraisuutta. Pohjanmaalla ruotsin opiskelu ehdottomasti kannattaa, mutta Itä-Suomessa joku toinen kieli voi olla tähdellisempi. Vaikkapa saksaa osaa vain harva. Vapaaehtoisuus voi myös lisätä ruotsin kiinnostavuutta.

Ruotsin taidoilla voi ehkä jatkossa erottua yhä paremmin myös työmarkkinoilla. Sekin nostaisi taas skandinaavisesti virittynyttä Pohjanmaata.


https://www.pohjalainen.fi/mielipide/ko ... -1.2278273


Ylös
 Profiili  
 
Lukematon viestiLähetetty: 30.04.2017 10:12 

Liittynyt: 07.01.2015 13:02
Viestit: 597
RKP aloitti sopeutumisen kielikokeiluun jo hallitusta muodostettaessa eli
RKP:lle asia ei ole mikään järkytys.
Puolueessa on reaalipoliitikkoja, joista tärkein oli tietysti Carl Haglund,
joka lähti puolueesta kokonaan.

Erikoisimpia kannanottoja esittävät juurikin Paavo Lipponen,
OAJ ja kieltenopettajat sekä vasemmisto!!!

Ne pitävät kansalaisia holhokkeina, jotka eivät osaa ajatella omilla aivoillaan.

Lainaa:
Li Andersson
24. huhtikuuta kello 12:17 •
Hallitus sai tänään vihdoin annettua esityksensä ammatillisen koulutuksen reformista. Esitys on ollut valmis jo kauan, mutta perussuomalaiset ovat hallituksessa jarruttaneet sen eteenpäin viemistä, koska halusivat vielä laajemman "ruotsi vapaaehtoiseksi"-kielikokeilun.
---
Noh, perussuomalaiset päättivät kuitenkin alkaa jarruttamaan tätä sisällöllistä reformia, koska haluavat heikentää ruotsin kielen asemaa.
Eli leikkaukset he kyllä hyväksyivät, mutta sisältölait jarruttivat.

He saivat nyt kokeilun, eli jatkossa enintään 2200 oppilaalle annetaan mahdollisuus osallistua kokeiluun, jossa ruotsin (tai suomen) sijasta voi valita jonkun muun vieraan kielen opiskeltavaksi.
Koska lakia ei olla muuttamassa mitä tulee virkamiesvaatimuksiin, tarkoittaa tämä että ne oppilaat, jotka eivät valitse toista kotimaista kieltä, tulevat olemaan muita huonommassa asemassa jos myöhemmin elämässään haluavat edetä urallaan tähän suuntaan.

Hallituksen esityksen mukaan "myöhemmin toisen asteen tai korkea-asteen opinnoissa ruotsinkielen osaamisen hankkiminen saattaisi jäädä oppilaan vastuulle ja mahdollisesti hänen itsensä kustannettavaksi. Toisen kotimaisen kielen taidon puuttuminen saattaa tulevaisuudessa haitata viransaantia tai muutoin aiheuttaa tilanteita, joissa ruotsia osaamattomat joutuvat muita huonompaan asemaan".
Mikään leikkaus koulutukseen tai pienituloisten toimeentuloon ei ole perussuomalaisille liikaa, mutta

haluavat hinnalla millä hyvänsä saada symbolisia voittoja (kokeilu koskee alle 5% ikäluokasta), joilla voivat osoittaa, että he ovat heikentäneet jonkun vähemmistön asemaa. Ja niitähän kokoomus ja keskusta heille antavat.


Andersson kiihkoilee suomenruotsalaisena, että kaikki suomalaiset pitää alistaa pakkoruotsitettaviksi
"turvaamaan vähemmistön asemaa".. ei siis eroa mitenkään RKP-ideologiasta.
Suomenruotsalaisuus näemmä on suhteellisuudentajutonta, ylimielistä svekomaniaa joka puolueessa!


Ylös
 Profiili  
 
Lukematon viestiLähetetty: 30.04.2017 11:07 

Liittynyt: 10.02.2013 16:38
Viestit: 6597
Pakkoruotsin puolustajat eivät voi edetä logiikalla, koska järki ei ole pakkoruotsin puolella. Minua hävettäisi tulla esiin niin järjettömillä argumenteilla, mutta he eivät osaa hävetä. He huutavat toisilleen "bra, bra" niin lujaa, ettei oma järki kuulu. Vaikka kyse on ihan fiksuista ihmisistä, pakkoruotsin kohdalla he taantuvat eivätkä ole itse huomaavinaan sitä.

Pohjalaisen avoimeen pakkoruotsikriittiseen linjaan olen tyytyväinen, nuorehko päätoimittaja yrittää puhua kauniisti ja sovittelevasti muttei halua tinkiä logiikasta ja realismista. Sellaista hyvettä journalismissa ei tänä päivänä juuri tapaa. Toivottavasti hän saa jatkaa.

Huomioni kiintyi näihin sanoihin:
NRR kirjoitti:
Pohjalaista ja minua on syytetty ruotsi-penseydestä, mitä syytöksiä olemme yrittäneet parhaamme mukaan torjua.


Huomatkaa, että hän on uudelleenmuotoilut sanat ruotsiviha ja ruotsinsyöjä ja puhuu "ruotsi-penseydestä". Ihan ovela veto ja sitten paljon kaunista sanottavaa ruotsista päälle. Taitava sanankäyttäjä - mutta tuota on tullut kokeiltua eikä se toimi.

Viimeksi he joutuivat nostamaan esille sen mainostoimiston luoman muka "tavallisen suomenkielisen" prosuomenruotsalaisuuskamppanjan. Mitähän tapahtuu nyt.


Ylös
 Profiili  
 
Lukematon viestiLähetetty: 26.07.2017 14:08 

Liittynyt: 10.02.2013 16:38
Viestit: 6597
Pohjalaisen pääkirjoitus siitä, miten Vaasan kielitaitovaatimukset karkoittavat pätevät hakijat:

https://www.pohjalainen.fi/mielipide/p% ... -1.2349767


Ylös
 Profiili  
 
Näytä viestit ajalta:  Järjestä  
Aloita uusi ketju Vastaa viestiin  [ 5 viestiä ] 


Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Google [Bot] ja 1 vierailijaa


Et voi kirjoittaa uusia viestejä
Et voi vastata viestiketjuihin
Et voi muokata omia viestejäsi
Et voi poistaa omia viestejäsi

Etsi tätä:
Hyppää:  
cron
Keskustelufoorumin moottorina toimii phpBB® Forum Software © phpBB Group
Käännös, Lurttinen, www.phpbbsuomi.com