Jari Tervon tölväisy vuodelta 2013

Tähän foorumiin voi liittää lehtien kielipoliittisia kirjoituksia.
Viesti
Julkaisija
Eero Nevalainen
Viestit: 1388
Liittynyt: 17.11.2008 23:14
Paikkakunta: Nurmijärvi
Viesti:

Jari Tervon tölväisy vuodelta 2013

#1 Lukematon viesti Kirjoittaja Eero Nevalainen » 09.02.2016 16:38

En tiedä onko tätä jaettu täällä aiemmin, mutta...

http://yle.fi/uutiset/jari_tervo_huoles ... en/6578702

Itse luin tämä vasta äskettäin, ja ikävä kyllä tästä näkee taas sen miten meidän pitää olla todella varovaisia sen suhteen, että aseita ei saisi antaa käteen. Ikävä kyllä pakkoruotsikeskustelussa näkee joskus tilanteita joissa keskustelija ei oikeastaan auta meitä ollenkaan, varsinkaan kun otetaan huomioon että tätä kysymystä yritetään niputtaa jatkuvasti sellaiseksi, että "väärän mielipiteen" omaava ihminen on välittömästi kyseenalainen. Tämähän taisi olla jonkin RKP:n kansanedustajan mielestä ihan se strategiakin.

Kysehän on tietysti identiteettipolitiikasta, joten siltä pohjalta näkemykset voivat joskus leimahtaa. Suomenruotsalaisille tietysti se sallitaan, koska he tekevät sen omasta fiinistä ylemmyydentunteisesta asemastaan käsin, ja kivittävät sivistymättömiä -- siis niitä jotka määritelmän mukaisesti purkavat jotain ongelmiaan kun eivät ymmärrä ruotsin hienoutta. Valitettavasti meidän pitää sitten vain sietää ja ottaa se vastaan, koska vastareaktio ainakin siltä pohjalta että meitä ei saa kohdella näin ei ole sallittu, koska se on juuri vääränlaisen oikeudentunnon osoittamista.

Onhan tuo aika katkeraa, kun esimerkiksi homoliitot ovat minusta ihan ok, ja maahanmuuttokysymyksistäkin periaatteessa voisi keskustella ihan järkevästi (mutta se ei ole sallittua).

Eero Nevalainen
Viestit: 1388
Liittynyt: 17.11.2008 23:14
Paikkakunta: Nurmijärvi
Viesti:

Re: Jari Tervon tölväisy vuodelta 2013

#2 Lukematon viesti Kirjoittaja Eero Nevalainen » 09.02.2016 16:48

Olen muuten ollut todella pettynyt Tervoon siinä mielessä, että vaikka hän osaa kritisoida vaikkapa kommunismia ja muita totalitaristisia systeemejä varsin hyvin, hän kuitenkin sitten kuuluu tähän tietyllä tavalla junttaavaan establismenttiin oikein mielellään.

Vastaa Viestiin