Sivu 1/1

Blogijulkaisu - Soininvaaran aloitus vuodelle 2016

Lähetetty: 26.01.2016 20:34
Kirjoittaja NRR
Haluan nostaa Soininvaaran pakkoruotsikritiikin lehtipalstalle, jotta mahdollisimman moni näkisi linkin ja vierailisi sivulla:
http://www.soininvaara.fi/2016/01/03/su ... -menestya/
Kun raudan tuottamisesta on siirrytty sisällön tuottamiseen, pienen kielialueen rasitteet korostuvat.

Olennaista on, että hyvällä insinööriosaamisella pärjäsi ennen, mutta ei pärjää enää. Hyvä insinööriosaaminen on edelleen edellytys menestykselle, mutta yksin se ei enää riitä. ---
Pieni kielialueemme tarjoaa aika kapoisen pohjan sisällön tuotannolle. Englantia äidinkielenään puhuvilla on tässä valtaisa etumatka. Muilla suuria kansainvälisiä kieliä puhuvilla mailla on etuna se, että opiskeltuaan englantia, he osaavat kahta kansainvälistä kieltä, suomalaiset vasta yhtä. Ovat siis kahta kieltä opiskeltuaan yhtä ummikkoja kuin mitään kieliä opiskelematon englantilainen tai jenkki.
Soininvaara siis tuntuu sanovan, että jos tähän asti meillä onkin ollut varaa panna nuoret opiskelemaan kieliä muista kuin hyötylähtökohdista, niin enää ei ole. Ehkä täällä on ollut varaa olla osaamatta kieliä (ja pakkoruotsihan on nimenomaan opetuksen järjettömällä kohdentamisella tuotettua kielitaitodottomuutta), koska asiaosaaminen kovissa tieteissä on ollut niin ratkaisevaa. Se on oleellista edelleenkin, mutta jatkossa tarvitaan myös lingua francan eli englannin erittäin hyvää taitoa ja tarvitaan kulttuurisiltoja erilaisiin kielialueisiin, joilla avarretaan omaa kulttuurista tietämystä ja mahdollisuutta luoda uudenlaista sisältöä, uutta kulttuuria.

Postauksen keskusteluosiossa on tällä hetkellä yli 400 viestiä...

Re: Blogijulkaisu - Soininvaaran aloitus vuodelle 2016

Lähetetty: 31.12.2018 10:05
Kirjoittaja NRR
Ja näin 2016!