Stubb haluaa kieltenopetusta ekalle

Tähän foorumiin voi liittää lehtien kielipoliittisia kirjoituksia.
Viesti
Julkaisija
Eero Nevalainen
Viestit: 1388
Liittynyt: 17.11.2008 23:14
Paikkakunta: Nurmijärvi
Viesti:

Stubb haluaa kieltenopetusta ekalle

#1 Lukematon viesti Kirjoittaja Eero Nevalainen » 29.04.2014 19:56

http://hbl.fi/nyheter/2014-04-29/600146 ... ng-i-ettan

Eikä tietenkään mikä tahansa kieltenopetus kelpaa, suomenkielisille kielen on oltava ruotsi.

Ilmeisesti ruotsinkieliset saavat sitten opiskella rauhassa jotain muuta kuin suomea, ennen kaikkea ruotsinkielisellä Pohjanmaalla "jossa ei tarvita suomea", koska kyllähän me heille palvelut tuotamme?

Tämä tasa-arvohan saa ihan uusia ulottuvuuksia.

Pakkoruotsittajien on vaan ihan mahdotonta tajuta, että tässäkin vaan omitaan suomenkielisten kieltenopetuksesta yksi paikka juuri ruotsille -- ja vielä ihan parhaasta iästä, ainakin argumentin itsensä mukaan. Juuri tämähän on meidän kielivapauden kannattajien ongelma, oli kyse pakollisesta ruotsista sitten missä kohtaa opetusta tahansa.

Koko tuo idea siitä että lapset pitää "omia" nuorena on jotenkin vaan erityisen tympeä: Jos ruotsi nyt vaan oikeasti ei ole sitä mitä sen väitetään olevan ja aikuiset ihmiset sanovat sen ääneen ja tahtovat omien lastensa opiskelevan toisin, niin sitten tullaan vaan sanomaan että me olemme vääränlaisia ja meitä pitää "ohjata" oikeampaan suuntaan... jotenkin voin oikein kuvitella sen tietynlaisen mielihyvän mitä ruotsinkieliset saavat tämmöisestä käyttäytymisestä, kun se oma kieli-identifikaatio on niin pyhä. Toiset ovat sitten ihan välineitä, mikä heidän paikkansa elämässä onkin...

TK
Viestit: 2516
Liittynyt: 19.11.2008 01:26

Re: Stubb haluaa kieltenopetusta ekalle

#2 Lukematon viesti Kirjoittaja TK » 03.05.2014 19:38

Stubbin näkemykset Suomen kielipolitiikasta ovat niin suunnattoman epärealistisia, että niihin on vaikea oikeastaan vastata mitään.

Vastaa Viestiin