Ylöjärven uutiset

Tähän foorumiin voi liittää lehtien kielipoliittisia kirjoituksia.
Viesti
Julkaisija
Eero Nevalainen
Viestit: 1388
Liittynyt: 17.11.2008 23:14
Paikkakunta: Nurmijärvi
Viesti:

Ylöjärven uutiset

#1 Lukematon viesti Kirjoittaja Eero Nevalainen » 22.09.2013 19:19

http://ylojarvenuutiset.fi/2013/09/20/k ... duskuntaan

Onhan se kiva miten meidät aina maalataan emotionaalisiksi ja/tai epämotivoituneiksi ja sitten päästetään ruotsinope ääneen lataamaan kaikki kliseet jotka kai nykyään sitten pitää jo kokeissakin vastata oikeina vastauksina. Tuo täti ei varmaan koskaan oikeasti ole tutustunut koko keskusteluun, eikä kiinnostakaan, kun ne oikeat mielipiteet luetaan jostain "näin teet ruotsin opiskelusta kivaa"-julkaisusta jonka maksajana on Folktinget.

Tuo epäilemättä itsenäisesti ajattelevien tyttöjen tekemä juliste kruunaa kaiken. Jos ruotsi ei ole sinulle pakkopullaa (mikä siis ilmeisesti on se ainoa hyväksyttävä selitys sille että ei kannata pakkoruotsia ja opiskele sitä innolla), niin sitten vaadit kouluihin suorastaan lisää pakkoa jotta kukaan ei voi edes valita niin, että ei opiskelisi ruotsia. Kyllä minä tiedän että tytöissä on paljon tuollaista sovinnaisuus-mukautuvaisuus-laumasieluisuutta.

Mitä pelättävää noilla olisi siitä että toiset lukisivat jotain muuta?

NRR
Viestit: 9800
Liittynyt: 10.02.2013 15:38

Re: Ylöjärven uutiset

#2 Lukematon viesti Kirjoittaja NRR » 22.09.2013 19:58

Ruotsinopettajaparat on lähetetty yliopistolta maailmalle ilman, että oman aineen paikkaa ja oikeutusta olisi lainkaan pohdittu - avoimesti. Se ei ole tavallista muiden aineenopettajien kohdalla, kyllä tässä on ihan omanlainen kuvionsa.

Akateemisten sumea logiikka oman leivän ja oman mission kannalta keskeisissä asioissa ei ole mitään uutta. Esimerkiksi tietty uskonnollinen tai poliittinen tausta saa ihmisen perustelemaan mitä oudoimpia asioita mitä merkillisimmillä tavoilla omasta akateemisesta koulutuksesta ja ns. tieteellisyydestään huolimatta.

Huomasitkin jo tämän keskustelun:
http://vapaakielivalinta.fi/forum/viewt ... =13&t=1425

Siinähän professori harmittelee, kun puhutaan pakkoruotsista eikä pakkomatematiikasta ja lupaa, että kun hänen pakkoruotsinopettajansa lähtevät kouluihin, kaikki muuttuu. Tämän on muuten jo ehtinyt kuulla tosi monta kertaa. Kukaan, joka on ollut pedagogisen kehittämisen kanssa tekemisissä ei kuitenkaan aikuisten oikeasti usko taikasauvoihin opetuksessa, sellaisia ei ole koskaan ollut - paitsi valikoidut ryhmät, joissa pysyy kaukana elämän realiteeteista.
Viimeksi muokannut NRR, 22.09.2013 20:24. Yhteensä muokattu 1 kertaa.

NRR
Viestit: 9800
Liittynyt: 10.02.2013 15:38

Re: Ylöjärven uutiset

#3 Lukematon viesti Kirjoittaja NRR » 22.09.2013 20:15

Täytyy muistaa, miten varovaisia muitten kielten opettajien ja kielikoulutuksen kehittäjienkin on oltava puhuessaan pakkoruotsista.

Tämän hienovaraisemmin pakkoruotsin vastustusta ei voi ilmaista - eikä tämän avoimemmin: [Kielten opetusneuvos] Mustaparta näkee tulevaisuudessa paljon parannettavaa kielikoulutuksen osalta. ”Toivoisin, ettei olla ainakaan jumituttu ihan samoihin asemiin kuin nyt”, Mustaparta sanoo. Uudessa tuntijakoesityksessä on hänen mielestään asioita, jotka ovat edelleen ratkaisemattomia. ”Mun mielestä on kaksi kysymystä, joita pitäisi miettiä tosissaan ja etsiä nykyistä parempia ratkaisuja.” Toinen näistä on avoin ja vilpitön keskustelu siitä, millaiset opetusjärjestelyt turvaisivat parhaiten ruotsinkielisen väestön lakisääteiset palvelut, toinen on maahanmuuttajien äidinkielten opetus. Mustaparta sanoo surevansa sitä, että maahanmuuttajista puhutaan usein rikkautena, mutta ”sitten kun se rikkaus on meillä käsillä, niin me ei käsitetä, että tuossa se on.” Hän pitää positiivisena kehityksenä sitä, että maahanmuuttajien äidinkielen on tarkoitus tulla arvosanaksi todistukseen, mutta toivoo myös, että sillä kielellä pystyisi tulevaisuudessa korvaamaan jonkun muun kielen opintoja.
http://www.kieliverkosto.fi/article/per ... astattelu/

Vastaa Viestiin