Sivu 1/1

Pakkoruotsittajat vahvoilla virkamieskoneistossa?

Lähetetty: 07.01.2017 22:38
Kirjoittaja NRR
Toisella palstalla eräs politiikan aktiiviksi tunnustautuva kirjoittaja kertoo jutelleensa pakkoruotsista erään kokoomuskansanedustajan kanssa:
Wallinheimo toki melko kokeneena kansanedustajana tietää, ettei virkamiesruotsin sen paremmin kuin pakkoruotsinkaan poisto vaadi perustuslain muuttamista. --- Se, että hän pitää muutoksen saamista kielilakeihin ainakin lyhyellä aikataululla liki mahdottomana, todistaa minusta vain hänen realistista asennettaan tähän asiaan. Hän tietää, kuinka vahvoihin asemiin pakkoruotsin tukijat ovat kaivautuneet Suomen virkamieskoneistossa.
Tässä selittyisi myös kielikokeilun jarrutus. Poliitikot siis tietävät, että kyseessä on tahallinen jarrutus, mutta niin vahvalta taholta, ettei sitä vastaan kannata edes yrittää toimia?

Re: Pakkoruotsittajat vahvoilla virkamieskoneistossa?

Lähetetty: 16.08.2017 04:13
Kirjoittaja NRR
Opetusneuvos puhui keväällä televisiossa varsin suoraan: ruotsin pakollisuus on tabu, josta on vaikea puhua - vasta eläkkeelle jäätyään heillä hesarissa kirjottaneilla opetusneuvoksilla oli mahdollisuus sanoa asiasta jotain, sillä ruotsin asema on poliittinen kysymys ja virkamiehen on oltava samaa mieltä hallinnon linjan kanssa tai oltava hiljaa!!!

On siis turha toivoa, että virkamieskunnasta voisi nousta kritiikkiä pakkovirkaruotsille - vai onko?