Onko tämä totta?

Keskustele virkojen kielitaitovaatimuksista, eri kielten asemasta Suomessa ja palvelujen saamisesta eri kielillä.
Viesti
Julkaisija
NRR
Viestit: 9801
Liittynyt: 10.02.2013 15:38

Onko tämä totta?

#1 Lukematon viesti Kirjoittaja NRR » 07.01.2017 22:34

Muualla netissä kirjoitetaan näin:

Jokunen aika sitten sekä Turussa että Tampereella oltiin täyttämässä kahta professuuria. Kummassakin tapauksessa toinen hakijoista oli suomenkielinen suomalainen ja toinen oli ulkomaalainen, brasilialainen ja yhdysvaltalainen hakija. Kummassakin tapauksessa tuo ulkomaalainen myös valittiin. Ratkaisevana tekijänä molemmissa tapauksissa oli suomenkielisten hakijoiden puuttuva osoitus ruotsin kielen taidosta. Koska tämä oli osa viran kelpoisuusehdoista, niin se esti suomenkielisen hakijan valinnan. Tietenkään nuo kumpikaan valituksi tulleet eivät osanneet ruotsia, muttei sitä heiltä vaadittukaan, hehän olivat ulkomaalaisia.

Jotenkin minusta tuntuu, ettei sellainen henkilö, joka on suorittanut tohtorin tutknnon, ja saanut niin monta kirjoitustaan ulkomaisiin tiedelehtiin, että häntä harkitaan vakavasti professorin virkaan, ole älyllisesti kovin rajoittunut. Mutta se, joka hävisi Tampereen hakuprosessin, kertoi, että hän pyrkii jatkossa ulkomaille työskentelemään, hänellä ei oman ilmoituksensa mukaan ole aikaa uhrattavaksi ruotsin opiskeluun.
Jos tuo on totta, niin silloin tulevaisuudessa yhä useampaan professuuriin ovat ensi sijassa päteviä suru-kaksikieliset tai ulkomaalaiset...