Hallitusohjelman sitovuus demokratiaongelma

Tämä alue on avoin kaikille rekisteröityneille käyttäjille. Muille alueille voivat kirjoittaa vain yhdistyksen jäsenet.
Viesti
Julkaisija
Sees
Viestit: 2029
Liittynyt: 10.06.2009 05:43

Hallitusohjelman sitovuus demokratiaongelma

#1 Lukematon viesti Kirjoittaja Sees » 27.02.2012 18:41

Linkki artikkeliin, jossa oikeusoppineet soimaavat kuntauudistusta demokratian puutteesta, suuruuden katteettomasta ihailusta ja sokeasta hallitusohjelmaan nojaamisesta.

http://yle.fi/uutiset/kotimaa/2012/02/j ... 91209.html

Eräällä palstalla tämä artikkeli oli nostettu osaksi kielipoliittista keskustelua, mielestäni aivan oikein. Vaikka siis tämä artikkeli koskettaa vain kuntauudistusta, siinä käsitellään samaa ongelmaa, joka muovaa kielipolitiikkaamme:

Hallinto-oikeuden professori Olli Mäenpää naurahtaa: --- ilmeisesti vain Kaikkivaltias voisi alentaa hallitusohjelman velvoittavuutta. --- maassa pystytään muuttamaan jopa perustuslakia ja EU:n perussopimuksia voidaan rukata. Hallitusohjelmaan sen sijaan ei mikään pysty. Eikä siitä voida poiketa. Se on minusta ongelma demokratiassa.

Pakon puoltajat ovat nimenomaan käyttäneet tätä taktiikkaa. He ovat saaneet haluamansa hallitusneuvotteluissa suljettujen ovien takana. Sitten kelpaa vinoilla meille kielivapauden kannattajille, että näin asiat hoidetaan demokratiassa. No meillä hoidetaan, mutta se ei todellakaan ole demokratiaa vaan demokratian irvikuva, aivan kuten tässä oikeusoppineet toteavat!

Olen jo pitkään ajatellut, että tässä pakkoruotsikysymyksessä on oikeammin kyse demokratiatestistä, löytyykö meiltä demokratiaa vai ei.

Hannu Jussi
Viestit: 1108
Liittynyt: 02.04.2011 19:32

Re: Hallitusohjelman sitovuus demokratiaongelma

#2 Lukematon viesti Kirjoittaja Hannu Jussi » 27.02.2012 20:57

"Olen jo pitkään ajatellut, että tässä pakkoruotsikysymyksessä on oikeammin kyse demokratiatestistä, löytyykö meiltä demokratiaa vai ei."

Sees, kysymyksesi on vastaus.

Vastaa Viestiin