Sivu 1/1

Aaltolan vuoro olla osaamatta ruotsia ja korjata asiaa ylistämällä ruotsin yhteyttä länteen

Lähetetty: 08.01.2024 08:10
Kirjoittaja NRR
Ei pressallekaan pakkoruotsia!

Marin kieltäytyi ruotsista, Orpolle piti ruotsinkielinen kysymys toistaa ja hän vastasi englanniksi. Nyt Aaltola osoitti ruotsittomuutensa, mutta heittäytyi ylistämään ruotsin merkitystä suomeksi.

Kauanko näytelmää jatketaan?
Kauanko huippupoliitikkomme joutuvat häpeilemään, etteivät osaa ruotsia, ja lupailemaan maan asioiden hoidon lomassa käyvänsä ruotsintunneilla.

Kuinka alistettuja me olemme?
Mika Aaltola hämmentää lasten presidenttitentissä: Ei vastaa ruotsiksi esitettyyn kysymykseen Luokan edessä -ohjelmassa.

--- Linnea kysyy Aaltolalta ruotsiksi, mitä hän tekisi ensimmäiseksi, jos hänestä tulisi presidentti.

Tähän kysymykseen Linnea ei saa kuitenkaan vastausta. Sen sijaan Aaltola takellellen alkaa puhua ruotsin kielen merkityksestä ja asemasta Suomessa, kunnes myöntää, ettei kieli kuulu hänen vahvuuksiinsa.

– Minun ruotsini ei ole riittävän hyvä, mutta osaan lukea ja pystyn ymmärtämään ruotsia. Mutta minun täytyy oppia ruotsia, Aaltola myöntää toisella kotimaisella.

Sitten kieli vaihtuu suomeen. Linnean varsinaiseen kysymykseen Aaltola ei edelleenkään vastaa, vaan jatkaa kielipohdinnalla.

– Ruotsin kieleni ei ole kaikkein paras. Kun puhutaan monimutkaisista asioista, puhun mieluummin suomeksi. Suomi on kaksikielinen maa ja se on meille kaikille tavattoman tärkeää. Kysymys ei ole ainoastaan kielipolitiikasta vaan tulevaisuuden suunnasta. Länteen päin tässä ollaan menty ja ruotsin kieli on tässä kaikessa ollut meille kaikille tärkeä ja rakas, Aaltola vakuuttelee.
https://www.iltalehti.fi/tv-ja-leffat/a ... fd928c066e