Sivu 1/1

Pakkoruotsi viivyttää valmistumista, työvoimapula pahenee

Lähetetty: 10.10.2021 12:59
Kirjoittaja Uusi kielipolitiikka
Muilla Pohjoismailla on varaa Suomea paljon parempiin julkisiin palveluihin, koska niillä työllisyys on paljon korkeampi. Parempi työllisyys tietää enemmän verotuloja ja vähemmän tulonsiirtoja työttömille tai varhain eläköityneille.

Nyrkkisääntönä voidaan pitää, että kaksi työtöntä lisää merkitsee, että on varaa palkata yksi työntekijä vähemmän julkisiin palveluihin –­ siis 50 000 työtöntä leikkaa julkisista palveluista 25 000 työntekijää. Huonompi työllisyys merkitsee vähemmän opettajia, koulukuraattoreita, vanhustenhoitajia tai sairaanhoitajia – ja kuoppaisempia teitä.

Hyvinvointiyhteiskunnan ystävä haluaa edistää korkeaa työllisyyttä. .

Miten tämä liittyy kielikoulutukseen?

Esimerkiksi siten,että rakennusmestareista on pulaa,mutta silti opintoja jumittaa pakkoruotsivaatimus.

Jos et suorita työn kannalta täysin turhia pakkoruotsiopintoja,et valmistu etkä työllisty,koska et ole pätevä ilman ruotsin kielen todistusta.

Pakkoruotsilla on täten suora syy-yhteys työllisyysasteeseen ja koko maan hyvinvointiin.


RKL tarjoaa opiskelijajäsenilleen räätälöityä virkamiesruotsin tukiopetusta pienryhmä valmennuksena. Koulutus toteutetaan verkko-opetuksena.
https://rakennustaito.fi/miksi-rakennus ... -valmistu/

Re: Pakkoruotsi viivyttää valmistumista, työvoimapula pahenee

Lähetetty: 11.10.2021 20:02
Kirjoittaja Weeku
Niin sanottu "Pakkoruotsi" on vielä pientä järjesttömyydessään "Virkamiesruotsiin" verrattuna.

Ongelma nimittäin on myös muilla AMK:n opintolinjoilla, esimerkiksi sairaanhoto-opinnoissa. Sieellä on varmsti satoja ellei tuhansia "Virkamiesruotsia" vaille valmiita sairaan- ja lähihoitajia. Samaan aikaan olemme valmiit tuomaan tuhansia sairaanhoitajia Thaimaasta ja opettamaan heille suomea, kustannus erään arvion mukaan n. 15 000€ sairaanhoitaja. Erona suomalaiseen sairaanhoitajaan on, että Thamaalaisen sairaanhoitajan ei tarvitse suorittaa "Virkamiesruotsia", mutta suomalaisen sairaanhoitajan täytyy vaikka muuten toimisivat samassa työpaikassa tehden samaa työtä potilaiden hyväksi.

Perutuslain 6:s pykälä kuuluu: "Ketään ei saa ilman hyväksyttävää perustetta asettaa eri asemaan sukupuolen, iän, alkuperän, kielen, uskonnon, vakaumuksen, mielipiteen, terveydentilan, vammaisuuden tai muun henkilöön liittyvän syyn perusteella." Kuitenkin kielen perusteella opiskelijamme asetetaan eri asemaan ulkomaisiin tutkinnonsuorittajiin verrattuna. Tämän poliitikkomme hyväksyvät niin Persuista Vassareihin ilomielin, yksikään poliitikko ei ole kyseistä järjettömyyttä asettanut kyseenalaiseksi.