Sivu 1/1

Niin suomen- kuin ruotsinkieliset joutuvat tinkimään tunnekokemuksesta, että Suomi olisi jotain ennalta määrättyä.

Lähetetty: 22.07.2019 12:38
Kirjoittaja NRR
Niin suomen- kuin ruotsinkieliset joutuvat tinkimään tunnekokemuksesta, että Suomi olisi jotain ennalta määrättyä.

Suomi on nyt iso mosaiikki.

Tänne mahtuu erilaisia kokemuksia suomalaisuudesta, erilaisia etnisyyksiä sisusuomalaisuudesta skandinaavisuuteen, saamelaisuudesta karjalaisuuteen, romaneista maahanmuuttajien suomalaisuuskokemukseen.

Nyt on joustettava monella tapaa ja etsittävä yhteistä hyvää.

Pakkoruotsi ei palvele tätä monimuotoista maata ja sen monimuotoisia kansalaisjoukkoa millään tavalla. Ruotsinkielisen edunvalvonnankin pitäisi jo pystyä hyväksymään tämä. Pakkoruotsi estää nuorisoa kehittymästä tavalla, johon heillä olisi oikeus: määritellä itse ne kulttuuriset siteet, joita haluavat painottaa. Yhteisyys Pohjolan ja Euroopan tasolla saavutetaan englannilla, jolla saavutetaan myös maailmanlaajuiset tieteen ja harrastusten verkostot.

Re: Niin suomen- kuin ruotsinkieliset joutuvat tinkimään tunnekokemuksesta, että Suomi olisi jotain ennalta määrättyä.

Lähetetty: 22.07.2019 15:08
Kirjoittaja SJONS
Englannin kielellä saavutetaan hyvinkin siteen Pohjoismaihin ja Eurooppaan, mutta sillä ei pystytä säilyttämään suomenruotsalaisten erityisasemaa täällä 95%:sti suomenkielisessä Suomessa!

Onko kenelläkään tietoa siitä, miten pitkällä uusi Kansalliskielistrategia on? Viimeksi (2011) Rkp:llä ja Magmalla olivat pykälät valmiina, vain Ahtisaaren siunaus puuttui!

Suomalaisuuden Liiton pitäisi nyt nostaa esiin oma Kielipoliittinen ohjelmansa ja antaa se esim. opetusministeri Anderssonille ja oikeuministeri Henrikssonille käteen!