Mikä on persujen varapuheenjohtajan todellinen kanta pakkoruotsiin?

Tämä alue on avoin kaikille rekisteröityneille käyttäjille. Muille alueille voivat kirjoittaa vain yhdistyksen jäsenet.
Viesti
Julkaisija
Uusi kielipolitiikka
Viestit: 2179
Liittynyt: 08.12.2017 17:48
Paikkakunta: Global
Viesti:

Mikä on persujen varapuheenjohtajan todellinen kanta pakkoruotsiin?

#1 Lukematon viesti Kirjoittaja Uusi kielipolitiikka » 04.07.2019 17:30

Politiikan tutkija Riikka Purra 2015.
Mikä on varapuheenjohtaja Purran linja 2019 ?
Tahot, jotka vaativat ruotsin kielen koulutuksellista ja yhteiskunnallista alasajoa muodostavat samanmielisen rintaman näiden globalisti-monikultturistien kanssa, vaikka heidän perusteensa mielipiteilleen ovat usein täysin erilaiset ja keskenään ristiriitaiset.

Ruotsi-viha ei kuitenkaan sada Suomi-laariin – se sataa globaalin ”kielettömyyden” laariin. -

-- Toisaalta kunnollisen kielen – niin äidinkielen kuin toisen kotimaisen tai vieraiden – kouluvaatimuksista luopuminen heikentää monien lasten, erityisesti alempien yhteiskuntaluokkien, mahdollisuutta osallistua yhteiskuntaan.

Paitsi että kaikkien kielten oppiminen on tämän asian kannalta merkittävää, on

ruotsin kielellä myös muita funktioita.

Ruotsin kielen vastustamistakin leimaa paikoin yliromantisoitu kansanomaisuus – siinä jälleen kerran karu ja kova suomipoika kohtaa fiinin ruotsiherran ja aikoo tällä kertaa voittaa.

Kaikenlaisen elitismin vastustaminen on muotia, samaan aikaan kun todelliset erot kansanosien välillä kasvavat – demokratiakin tuntuu toimivan sitä paremmin, mitä ruohonjuurimaisempia tosiasioita se koneistostaan sylkee.

En ymmärrä, miksi korkeista standardeista, arvoista, oppineisuudesta, laajasta osaamisesta ja ihanteista pitäisi luopua. ---


Otaksukaamme, että pakkoruotsi poistuisi.

Tämän jälkeen näyttäisi selvältä, että erityisesti alempien yhteiskuntaluokkien, joissa on alempi koulutustaso, lasten ruotsin kielen opiskelu vähenisi merkittävästi. Toisaalta ylemmissä luokissa muutos ei olisi läheskään niin suurta.

Koska ruotsin kielen vaatimukset yhteiskunnan monissa tehtävissä eivät vielä pitkään aikaan häviäisi, olisivat ruotsia opiskelleet huomattavassa etulyöntiasemassa niin jatko-opintojen kuin ammatinvalinnankin suhteen. -

-- Virkakelpoisuusvelvollisuuksien muuttaminen ruotsin suhteen avaisi myös tien muille löysennyksille: mitä väliä on tutkinnoilla, akateemisuudella, millään paperinpalalla, ollaan kaikki vaan tasa-arvoisia.

--- Toisaalta koska iässä, jossa ruotsin kieltä tavallisesti aletaan opiskella, ihminen on melkoinen huntalo, joka ei ymmärrä omaa parastaan eikä osaa ajatella kovin pitkäjänteisesti, seuraukset olisivat mahdollisesti myös yleisesti huomattavat. ---


Ruotsin kielen opiskelu ei vähennä muiden kielten opiskelua. Mitä enemmän kieliä ihminen osaa, sitä yksinkertaisempaa hänen on oppia niitä lisää. Pelkkä englannin opiskelu ei missään nimessä voi olla tarpeeksi

--- Kielipolitiikkaa täytyy lähestyä osin pragmaattisesti, osin normatiivisesti.

Normatiivisuus liittyy ensisijaisesti edellä käsittelemääni kulttuurisen ja yhteiskunnallisen perinnön vaalimiseen.

Toissijaisesti se liittyy näkemykseen vähemmistöpolitiikasta. Tämä peruste on kuitenkin heikkenemässä nimenomaan käytännöllisten syiden vuoksi: ruotsinkielisten määrä vähenee suhteessa uusiin kieliryhmiin.

Ihminen, joka ei näe mitään lisäarvoa perinteessä, historiassa tai kulttuurissa, voi oikeutetusti olla sitä mieltä, että vaikkapa somalin kieli on nousemassa ruotsin rinnalle tai ohi.

Minä sen sijaan en missään nimessä ole tätä mieltä --- Vähemmistöpolitiikka on kuitenkin merkittävää myös silloin, kun vähemmistö ei ole niin sanotusti ”uhri”.

En usko, että ruotsinkielisyys (tai ”ruotsalaisuus”) Suomesta häviäisi, vaikka se menettäisikin asemansa, mutta mielestäni tätä ei tulisi kuitenkaan edesauttaa.

Päinvastoin, ruotsinkieliseen vähemmistöön liittyy lukuisia hyvin positiivisia ja kannatettavia seikkoja, joista suomenkielisen enemmistön sietäisi ottaa mallia.
Ruotsinkieliset voittavat suomenkieliset esimerkiksi avioliittojen pysyvyydessä, terveydentilassa ja onnellisuudessa. -

-- Ymmärrän toki, että yksikään edellä tarjoamani argumentti ruotsin kielen aseman säilyttämisen puolesta ei nykyaikaisen eetoksen mukaan ole validi – jokainen voidaan kumota erinäisillä rationaalisuutta edustavilla argumenteilla, ja näitä ruotsin lyöjillä rutkalti riittää.

Se, mitä omastani jäljelle jää, ei kuitenkaan ole irrationaalisuutta, vaan kykyä tarkastella maailmaa ja yhteiskuntaa hyväksi havaitun sabluunan kautta.

Kaikkea ei voi eikä pidä redusoida siihen, miltä tällä hetkellä näyttää tai tuntuu tai mikä on helppoa ja kätevää.

Vastustan ruotsin kielen alasajoa ensisijaisesti konservatiivisista syistä.

Vaikka sen poistamisesta olisi todennäköisesti myös jotakin hyötyä, olisivat haitat suuremmat.


Mikä oleellisinta, se mahdollistaisi yhä laajamittaisemman yhteiskunnallisen ja kulttuurisen homogeenisyyden rapauttamisen liberalismin ja ”kansanomaisuuden” hengessä.
Lähde: NRR 3.6.2015
Tuli vastaan myös politiikantutkijan blogi, jossa aluksi ollaan pakkoruotsimyönteisiä ja lopuksi vain vihaisia siitä, etteivät jotkut suostu näkemään pakkoruotsissa mitään hyvää: http://riikkapurra.net/2015/06/01/oi-le ... sin-kieli/

Linkki ei johda enää artikkeliin, mutta onneksi aina valpas NRR on tallentanut tämänkin tekstin..

TK
Viestit: 2509
Liittynyt: 19.11.2008 01:26

Re: Mikä on persujen varapuheenjohtajan todellinen kanta pakkoruotsiin?

#2 Lukematon viesti Kirjoittaja TK » 04.07.2019 18:21

Mikä on Purran kanta pakkoruotsiin ja mikä on perussuomalaisten puolueen kanta pakkoruotsiin?
Persut ovat olleet hyvin vaitonaisia pakkoruotsin suhteen puolueen hajaannuksen jälkeen. Eduskuntavaaleissa pakkoruotsi-teemaa ei pidetty ollenkaan esillä.

Mikä on persujen kanta pakkoruotsiin tällä hetkellä? Jos vastausta ei kuulu, asia on tulkittavissa niin, että persut ovat siirtyneet pakkoruotsin kannattajiksi Purran tapaan.

NRR
Viestit: 9792
Liittynyt: 10.02.2013 15:38

Re: Mikä on persujen varapuheenjohtajan todellinen kanta pakkoruotsiin?

#3 Lukematon viesti Kirjoittaja NRR » 05.07.2019 01:40

Perussuomalaisiin on otettu paljon uutta porukkaa esim. eduskuntavaaliehdokkaiksi, erityisesti akateemisia, joilla on pakkoruotsiin joko välinpitämätön tai enemmän myönteinen kuin kielteinen kanta. Vain maahanmuuttokanta on puolueella yhteinen.

Perussuomalaisissa on muutama arvostamani pakkoruotsikriitikko, joiden olisi varsin helppoa tuottaa materiaalia muille pakkoruotsin kritiikin perusteista - jostain syystä näin ei ole tehty. Ehkä nyt mietitty linja nimenomaan oman tiedotuksen lisäämiseen voi tuoda tähän muutoksen.
Viimeksi muokannut NRR, 05.07.2019 01:53. Yhteensä muokattu 1 kertaa.

NRR
Viestit: 9792
Liittynyt: 10.02.2013 15:38

Re: Mikä on persujen varapuheenjohtajan todellinen kanta pakkoruotsiin?

#4 Lukematon viesti Kirjoittaja NRR » 05.07.2019 01:42

Perussuomalaisten Riikka Purra oli ennen vaaleja rastinut Uudenmaan vaalikoneeseen sen miedomman pakkoruotsikriittisyyden: "Jokin toinen kieli on säilytettävä pakollisena eikä vapaaehtoisuutta tai valinnaisuutta saa lisätä, koska lasten ja nuorten kielitaito kapeutuu muutenkin - samalla kun englannin ylivalta ulottuu kaikkialle. Kielen ei kuitenkaan tarvitse olla ruotsi."

Merkittävä askel häneltä.

Mutta puhe englannin ylivallasta ei kuulosta minusta hyvältä.

Muutaman vuoden takaisissa teksteissä näkyi muitakin pakkoruotsin kannattajien sloganeita:
- pakkoruotsi on muka "tasa-arvoteko", koska muuten vähemmän koulutettujen kotien lapset valitsisivat itsensä ulos viroista
- ruotsi ei ole poissa mistään, kielet vain vahvistavat toisiaan

Toisaalta hän on Kirkkonummelta. Sellainen tekee vammaa sielulle.

Keskustelijana hän ei ollut millään lailla halukas ajattelemaan asiaa uudestaan. Mitä selvemmin hän jäi alakynteen perusteluineen, sitä henkilökohtaisemmin hän tölvi toisen näkökulman esittäjää.

SJONS
Viestit: 727
Liittynyt: 22.11.2017 12:24

Re: Mikä on persujen varapuheenjohtajan todellinen kanta pakkoruotsiin?

#5 Lukematon viesti Kirjoittaja SJONS » 05.07.2019 09:18

Riikka Purra on itse akateemisesti sivistynyt henkilö, joka valmistelee väitöskirjaa.

Suomen tulevista kieliopinnoista päättivät yliopiston vararehtorin johdolla henkilöt, joilla kaikilla on takanaan akateeminen loppututkinto.

Vain noin puolet Suomen peruskoululaisista suuntaa lukioon. Heistäkään kaikki eivät suinkaan saavuta akateemista loppututkintoa tai tee työuraansa vastaavissa tehtävissä. Suuri osa peruskouluaisista suuntaa ammatillisille aloille, jossa tärkein kieli on englanti.

Keskustelin Riikka Purran kanssa hänen bolginsa keskustelupalstalla ja myös sähköpostin välityksellä. Yritin perustella pakollisen ruotsin tarpeellisuutta tai oikeammin tarpeettomuutta ja alisteisuutta pienen kielivähemmistön vaatimuksille. Lopulta Purra poisti pakollista ruotsia käsittelevät blogit!

Oman käsitykseni mukaan kansalaiset uskovat ja luottavat siihen, että Perussuomalaiset on se puolue, joka edes yrittää tehdä pakkoruotsille jotakin!!! Perussuomalaisten kannattajakunta suhtautuu KIELTEISIMMIN pakollisen ruotsin palauttamiseen ylioppilaskirjoituksiin (HS:n gallup). PS:n varapuheenjohtajana Purran ja PS:n pitäisi ottaa sekä pakko-että virkamiesruotsin vaatimus perusteellisen tarkastelun kohteeksi. Mielestäni ainakaan Purra ei ole sisäistänyt koko kielikysymystä riittävän syvällisesti. Hän hyväksyy Rkp:n ajatukset, kuten moni tavallinen tallaaja eli suhtautuu asiaan välinpitämättömästi (niin on hyvä kuin on....)!

Suomenkieliset, jotka vastustavat ruotsin kielen pakollisuutta kaikilla koulutusasteilla ja virkavaatimuksissa eivät ole JUNTTEJA, vaan nimenomaan akateemisesti sivistyneitä kansalaisia!

Uusi kielipolitiikka
Viestit: 2179
Liittynyt: 08.12.2017 17:48
Paikkakunta: Global
Viesti:

Re: Mikä on persujen varapuheenjohtajan todellinen kanta pakkoruotsiin?

#6 Lukematon viesti Kirjoittaja Uusi kielipolitiikka » 05.07.2019 12:51

Purra ei tässä ole pääasia, vaan tuli esille sen takia, että hänestä tuli varapuheenjohtaja ja on todennäköistä, että hän pyrkii puheenjohtajaksi jossain vaiheessa.

Pääasia on tuo teksti, joka on pilkottava osiin ja analysoitavaksi kappale kerrallaan.

On epäselvää, oliko tekstin alkuperäinen jäsentely noin kömpelö, vai puuttuuko siitä joitain osia..

Oli miten oli, käydään se läpi pala kerrallaan.
Tahot, jotka vaativat ruotsin kielen koulutuksellista ja yhteiskunnallista alasajoa muodostavat samanmielisen rintaman näiden globalisti-monikultturistien kanssa
Tämä muistuttaa Stefan Wallinin retoriikkaa dominoefektistä.

Mikä "taho" muka vaatii ruotsin kielen "yhteiskunnallista alasajoa"?
Voiko joku nimetä sellaisen tahon?

Järkeistäminen vaatii järjestelmän alasajoa, mutta ei itse kielen alasajoa.

Myöskään koulutuksen alasajoa ei vaadita, vaan vaaditaan tässäkin järkeistämistä. Tarjotaan siis kansalle pohdittavaksi kilpaileva vaihtoehto ruotsin kielen koko ajan lisääntyvän velvoittavuuden vastapainoksi.

Mihin suuntaan kehitämme Suomen kielipolitiikkaa? Se on kysymys.

On tässä hieman vaikea toteuttaa tai edes ehdottaa politiikan järkevöittämstä, kun vihreät nimittävät meitä junttipersuiksi ja persut globalisti-monikultturisteiksi..

Eppu Normaali lauloi aikoinaan "pioneereista ja faskisteista"..
Pioneereille olen fascisti / Ja fascisteille pioneeri / Kaikki pikku runkkarit huutaa lokeroistaan / Jos et ole puolellamme, olet meitä vastaan

Uusi kielipolitiikka
Viestit: 2179
Liittynyt: 08.12.2017 17:48
Paikkakunta: Global
Viesti:

Re: Mikä on persujen varapuheenjohtajan todellinen kanta pakkoruotsiin?

#7 Lukematon viesti Kirjoittaja Uusi kielipolitiikka » 05.07.2019 13:01

Ruotsi-viha ei kuitenkaan sada Suomi-laariin – se sataa globaalin ”kielettömyyden” laariin. -
Ei ruotsin kielen järjetön ylikorostaminen sada millään lailla Suomi-laariin, ellei sitten tavoitteena ole Norden-liittovaltio tai paluu Ruotsin suurvalta-aseman aikaan..jolloin suomenkielisillä ei ollut mitään kielellisiä oikeuksia, ei edes oikeutta käydä koulua suomen kielellä. Myöskään Norden kontekstissa ei tulisi kuuloonkaan vaatia edes 25%n vähemmistökielen pakko-opiskelua skandinaavienemmistöltä..

Kielettömyys?

Nykyinen kielipolitiikka johtaa "kielettömyyteen", kun maahanmuuttajien äidinkieliä ja kielitaitoa ei nähdä kielivarannon kannalta minkään arvoisena vaan se jää käyttämättä, kun he pinnistelevat pakkoruotsin tutkinto-vaatimuksen kanssa, vaikka heidän osaamistaan pitäisi voida hyödyntää esim vientimarkkinoilla. Venäläisten osalta tässä on jotenkin onnistuttu, mutta Suomessa puhutaan kymmeniä muita eri kieliä, jotka jäävät hyödyntämättä, kun ykkösprioriteetti on se myyttinen ruotsin kielen todistus, vaikka itse työssä ei ruotsia tarvitsisi lainkaan.

Uusi kielipolitiikka
Viestit: 2179
Liittynyt: 08.12.2017 17:48
Paikkakunta: Global
Viesti:

Re: Mikä on persujen varapuheenjohtajan todellinen kanta pakkoruotsiin?

#8 Lukematon viesti Kirjoittaja Uusi kielipolitiikka » 05.07.2019 13:08

äidinkielen kuin toisen kotimaisen tai vieraiden – kouluvaatimuksista luopuminen heikentää monien lasten, erityisesti alempien yhteiskuntaluokkien, mahdollisuutta osallistua yhteiskuntaan.
Tässä on oltava selkeä prioriteetti.

Oma äidinkieli saatava ensiksi haltuun, jotta pärjää yhteiskunnassa ja voi osallistua siihen. Esim me osallistumme täysipainoisesti tähän yhteiskuntaan omalla äidinkielellä, emme millään muulla kielellä.

Toiseksi tärkein kieli on englanti. Sillä ei osallistuta tähän yhteiskuntaan, vaan kansainvälisyyteen..

Nämä kaksi perusvalmiutta on oltava kunnossa ennen kuin aletaan tyydyttää suomenruotsalaisten tarpeita.

Ruotsin kieli oli avain yhteiskuntaan osallistumiseen noin sata vuotta sitten, siis sata vuotta sitten Tässä mielessä tutkija tarrautuu maailmaan, jota ei enää ole.

Ruotsivaatimuksen poistaminen siis lisää monien lasten mahdollisuuksia pärjätä Suomessa ja kansainvälisesti, ei suinkaan vähennä.

SJONS
Viestit: 727
Liittynyt: 22.11.2017 12:24

Re: Mikä on persujen varapuheenjohtajan todellinen kanta pakkoruotsiin?

#9 Lukematon viesti Kirjoittaja SJONS » 07.07.2019 19:34

Riikka Purran teksteistä paistaa demari Lipposen perustelu ruotsin kielen pakollisuuden puolesta. Lipponen näki, että pakollinen ruotsi antaa kaikille mahdollisuuden hakeutua valtion ja kuntien virkoihin. Suomen- ja ruotsinkielisistä tulee pakkoruotsin ansiosta tasa-arvoisempia! Ei tule!

Pakollinen ruotsi koulutuksessa ja virkavaatimuksissa antaa vain ja ainoastaan suomenruotsalaisille lokoisat oltavat. (Närpiössä vain 4% lukiolaisista suoritti ylioppilastutkinnossa pitkän suomen!) He eivät opettele suomea. Miksi suomenkielisten olisi osattava ruotsia?

Purra ei toistaiseksi hyväksy, että ruotsin kieli voidaan poistaa virkavaatimuksista. Pakkoruotsia ei ole tarvittu ennen "yliopistoruotsia" ja Magman "suomenruotsalaisilla on oikeus vaatia palveluja" hokemaa kuin korkeimpiin virkoihin. Ylioppilastutkinnossa se toki on ollut kautta aikojen.

Rkp on vuosia etsinyt Perussuomalaisista henkilöitä, joita voidaan haastaa oikeuteen vähemmistön syrjinnästä ja vihapuheesta. Rkp on siinä onnistunut erinomaisesti! Oletan, että Purra pelkää syyllistämistä. Toisaalta Purra ei tajua, että kaikki eivät opi, halua oppia, eivätkä tarvitse ruotsia. Ruotsi on alaistava oppiaine. Ruotsin osaaminen ei yksin sivistä ketään. Kaikki eivät myöskään tarvitse muuta kuin välttämättömän englannin, kunhan eduskunta poistaa ruotsin kielen koulutus- ja virkavaatimuksista.

Ruotsin kielen muuttaminen valinnaiseksi ei vähennä ruotsin kielen eikä myöskään suomenruotsalaisten arvoa ja arvostusta! Heillä on Suomessa erityisen lokoisat oltavat.

Riikka Purra on perehtynyt maahanmuuttokysymyksiin! Nyt hän on Perussuomalaisten varapuheenjohtaja, puolueen, jonka monet kannattajat kokevat ainoaksi suomenkielisten suomalaisten puolueeksi. Hänen pitää laajentaa osaamistaan ja syventyä suomenkielisten suomalaisten historiaan ja asemaan Ruotsin vallan aikana ja sen jälkeen.

Pohjoismaiseen pääkielimalliin tutustuminen, Ruotsin kielilaki ja EU:n vähemmistökielisuositus ym.voisivat herättää uusia ajatuksia Suomen kielipolitiikasta!

TK
Viestit: 2509
Liittynyt: 19.11.2008 01:26

Re: Mikä on persujen varapuheenjohtajan todellinen kanta pakkoruotsiin?

#10 Lukematon viesti Kirjoittaja TK » 07.07.2019 22:24

Purra näyttää puolensa valinneen. Ihan lipposlaista äärikielipoliittista pakkoruotsia ihannoivaa kantaa hän näyttäisi edustavan.
Ei tule mieleen yhtään kovaa pakkoruotsittajaa, joka olisi vaihtanut mielipiteitään pakkoruotsin suhteen.

Miten tämä vaikuttaa tai on jo vaikuttanut persujen kannatukseen? Arvelisin, että jos pakkoruotsin poistamista olisi pidetty eduskuntavaaleissa aktiivisesti esillä puolueen todellisena ja uskottavana vaatimuksena, niin Halla-aho olisi nyt pääministeri.

pjl69
Viestit: 637
Liittynyt: 17.03.2017 14:39

Re: Mikä on persujen varapuheenjohtajan todellinen kanta pakkoruotsiin?

#11 Lukematon viesti Kirjoittaja pjl69 » 07.07.2019 22:34

Miksihän Purra on sitten siivonnut vanhan lennä riennä ruotsin kieli-blogikirjoituksensa pois netistä? Aikooko se ajella jatkossa sammutetuin lyhdyin tässä asiassa?

SJONS
Viestit: 727
Liittynyt: 22.11.2017 12:24

Re: Mikä on persujen varapuheenjohtajan todellinen kanta pakkoruotsiin?

#12 Lukematon viesti Kirjoittaja SJONS » 08.07.2019 20:28

Perussuomalaisten entinen varapuheenjohtaja Laura Huhtasaari uskaltautui mainitsemaan, että pakollinen ruotsi olisi syytä muuttaa valinnaiseksi. Vähän aikaa kului ja alkoi kova räykytys Huhtasaaren gradusta ja sitä jatkui ja jatkui kunnes Huhtasaari siirtyi Brysseliin. Edelleenkin viittaus graduun nousee joissakin keskuteluissa esiin. Rkp harrastaa tahallista mustamaalausta ja syytteiden nostamista jos ei ihan omissa nimissään, niin joku muu hoitaa tehtävän!

Uskon ja luulen, että Purra pelkää joutuvansa seuraavaksi Rkp:n ajojahdin uhriksi, jos hän erehtyy sanomaan poikkipuolisen sanan ruotsista tai edes käyttämään sanaa "pakkoruotsi". Lisäksi Purra on erityisen lahjakas, joka ei välttämättä ymmärrä, että kielet saattavat tuottaa melko suurellekin oppilasjoukolle vaikeuksia. Purra ei myöskään ehkä huomaa ruotsinkielisten etuoikeutettua asemaa meihin muihin nähden. Ruotsin oppiminen on Purrasta niin vähäpätöinen juttu, ettei kannata moisen asian takia hermostuttaa kielivähemmistön edustajia.

NRR
Viestit: 9792
Liittynyt: 10.02.2013 15:38

Re: Mikä on persujen varapuheenjohtajan todellinen kanta pakkoruotsiin?

#13 Lukematon viesti Kirjoittaja NRR » 08.07.2019 21:43

SJONS kirjoitti: 08.07.2019 20:28 Ruotsin oppiminen on Purrasta niin vähäpätöinen juttu, ettei kannata moisen asian takia hermostuttaa kielivähemmistön edustajia.
Jos se olisi hänestä niin vähäpätöinen juttu, niin hän ei olisi tuhlannut päiviä puolustaakseen pakkoa blogissaan...

En usko, että pelkää RKP:tä, vaan toivoo saavansa RKP:n politiikkaan (muuten kuin pakkoruotsin osalta) suivaantuneiden ruotsinkielisten ääniä kotiseudullaan Kirkkonummella.

SJONS
Viestit: 727
Liittynyt: 22.11.2017 12:24

Re: Mikä on persujen varapuheenjohtajan todellinen kanta pakkoruotsiin?

#14 Lukematon viesti Kirjoittaja SJONS » 09.07.2019 14:47

Riikka Purralla on siis samat motiivit puolustaa pakkoruotsia kuin Kokoomuksen Raija Vahasalolla!

Uusi kielipolitiikka
Viestit: 2179
Liittynyt: 08.12.2017 17:48
Paikkakunta: Global
Viesti:

Re: Mikä on persujen varapuheenjohtajan todellinen kanta pakkoruotsiin?

#15 Lukematon viesti Kirjoittaja Uusi kielipolitiikka » 25.07.2019 15:58

Jatkan pohdiskelua nyt kahden viikon digipaaston jälkeen..
ruotsin kielellä myös muita funktioita.

Ruotsin kielen vastustamistakin leimaa paikoin yliromantisoitu kansanomaisuus – siinä jälleen kerran karu ja kova suomipoika kohtaa fiinin ruotsiherran ja aikoo tällä kertaa voittaa.
Tälle asetelmalle on todella pitkät juuret..

Luin tauolla isoisäni kotiseudun historiaa.

Sitä leimasivat ruotsalaisen valloittajan harjoittama ankara verotus ja sotaväen pakko-otot.

Jopa minä opin uutta. Moni paikkakunnan talonpojista joutui ruokkimaan ruotsalaista valloittajaa - ihan konkreettisesti.

Paikkakunnalla oli Ns. akatemiatiloja, jotka joutuivat veroluonteisesti, ilman korvausta rahtaamaan ruokaa, polttopuuta ja muita tarvikkeita satojen kilometrien päähän Turkuun, jotta Åbo Akademi sai työntekijänsä tarpeet tyydytettyä 1600- luvulla.

Ruotsalaisuus on riistänyt suomalaisuutta vuosisatojen ajan. Ei siinä ole mitään romanttista, eikä sitä riistoa ole meille mitenkään hyvitetty, vaan päinvastoin. Kun kerran on alettu riistää, riisto jatkuu ja jatkuu.

Pakkoruotsi on symboliarvoltaan tämän riiston jatkumoa 2000-luvulla.
Riistäjinä ovat valloittajakansan jälkeläiset ja riiston kohteena suomalaisten talonpoikien ja torppareiden jälkeläiset..

Pitäisikö minun riistettyjen jälkeläisenä edelleen lammasmaisesti tyytyä edelleen riistettävän asemaan?

Vastaa Viestiin