Sampo Terhon vaaliblogi pakkoruotsista

Tämä alue on avoin kaikille rekisteröityneille käyttäjille. Muille alueille voivat kirjoittaa vain yhdistyksen jäsenet.
Viesti
Julkaisija
pjl69
Viestit: 337
Liittynyt: 17.03.2017 14:39

Sampo Terhon vaaliblogi pakkoruotsista

#1 Lukematon viesti Kirjoittaja pjl69 » 31.03.2019 15:23

https://blogit.iltalehti.fi/sampo-terho ... ivapautta/

16 kohdan lista pakkoruotsin perusteiden kestämättömyydestä. Ehkä joku keksii lisääkin.

Kommenttiosiossa näyttää olevan tärkeämpää haukkua ja halveksia Terhoa kuin puhua itse asiasta.

NRR
Viestit: 8449
Liittynyt: 10.02.2013 15:38

Re: Sampo Terhon vaaliblogi pakkoruotsista

#2 Lukematon viesti Kirjoittaja NRR » 31.03.2019 17:44

Perussuomalaisten anteeksiantamattomuus panee miettimään, mikä ongelma siellä muhii.

Mutta keskustelun oleellisin kirjoitus on tämä:
Opiskelen amiksessa [tarkoittanee ammattikorkeaa] toista vuotta tietojenkäsittelyä. Kolmannen vuoden keväällä aivan opintojen loppuvaiheessa eli kaksi ja puoli vuotta opintojen aloittamisen jälkeen opintosuunnitelmassa tulee pakollisena aineena eteen AMMATTIRUOTSI (virkamiesruotsi).

Jotkut opiskelijat menevät jatko-opintoihin suoraan lukiosta jotkut paljon myöhemmin; ehkä 40-60 kymppisinä koska oppimisen täytyy olla jatkuvaa ja aloja täytyy sillointällöin vaihtaa.

Itse olen 40-kymppinen, joten lukion ja yläasteen ruotsin kielen opinnoistani on aikaa yli 20 vuotta. En ole elämäni aikana koskaan käyttänyt pakko-oppimaani ruotsin kielen”taitoa” mihinkään.

Kuitenkin noin vuoden kuluttua minun oletetaan suoriutuvan 5 op:n AMMATTIRUOTSINKIELEN opinnoista 🙂 Tilanne vastaa sitä että minun täytyisi oppia (tai jo valmiiksi osata) sujuvasti vaikka Arabian kieltä.

Hassua sekin että ruotsin kieltä pitää opiskella vielä korkeakouluissakin vaikka sitä on pakolla jo opiskeltu ylä-asteella ja lukiossa ainakin 6 vuotta – ja täysin turhaan!

Olen jo päättänyt että keskityn ainoastaan ohjelmointiopintoihin ja jätän kaiken muun poliittisin tarkoitusperin meille pakko tyrkytettävän huuhaan tekemättä – pitäkää tunkkinne. Ei tässä maassa ole missään mitään järkeä.
Tähänkin tuli vielä katkeruutta siitä, että siniset eivät saaneet kielivapautta yhtään edistettyä - ja sitä kyllä olen itsekin ihmetellyt. Sekä Lindströmin (ps, siniset) että Häkkäsen (kok), molemmat pakkoruotsin kriitikkoja vaaleissa, oikeusministerikaudella olisi ollut mahdollisuus selvityttää virkapakkoruotsin purku yleisistä tutkintoehdoista. Mitään ei tapahtunut. Mitään tietoja ei ole tihkunut siitäkään, mikä estää asiaan tarttumisen edes selvityksen tasolla. Voidaan vain arvailla.

Vastaa Viestiin