Sivu 1/1

Trolli nr. 1 = YLE

Lähetetty: 09.11.2018 15:35
Kirjoittaja Weeku
YLE ei petä. Nyt trollataan oikein kunnolla "Täällä ei mietitä kumpaa kotimaista kieltä puhutaan – Se avaa oven Tanskan, Ruotsin ja Norjan työmarkkinoille" https://yle.fi/uutiset/3-10496158
Ja kaikki tämä verorahoilla :twisted: .

Re: Trolli nr. 1 = YLE

Lähetetty: 10.11.2018 01:08
Kirjoittaja Hillevi Henanen
Pitäisi vielä löytyä yhteistyökunta lopuille 261 suomenkieliselle kunnalle. Ruotsienemmistöisiä kuntia Mustasaaren jälkeen jäljellä 14 ja osassa niistäkin on kielitilanne lähes fifty-fifty, eivätkä kieliryhmät edes kuntien sisällä tee yhteistyötä, joten herää kysymys, että olisiko mahdollisesti lähdetty merta edemmäs kalaan.

Re: Trolli nr. 1 = YLE

Lähetetty: 10.11.2018 06:35
Kirjoittaja NRR
Tämä oli vähän myöhästynyt Svenska dagen -juttu. Ruotsin opiskelu on siis romahtanut ja se kertotaan tällaisen "yksi onnistunut leiri"-kokemuksen kautta. Samaa sarjaa kaikki Svenska dagen -jutut: yksi ruotsiksi opiskellut maahanmuuttaja, yksi ruotsinkielisen isoisoäidin kunniaksi ruotsinkieliseen kouluputkeen nostettu, ...

Hienoa on se, että jopa Yle antaa kommentoida:
"Kielten opiskelu kannattaa aina. Myös ruotsin."

Tyhjä joutava fraasi. Fakta on, että aikaa ja resursseja on vain rajallisesti ja pakko on miettiä, miten paljon niitä käytetään mihinkin.

On valtavasti ylimitoitettua että viisi miljoonaa suomalaista pakotetaan opiskelemaan ruotsia kaikilla kouluasteilla, vaikka suuri enemmistö ei sitä taitoa aidosti tarvitse koskaan koulun ja opiskelun ulkopuolella. Sen sijaan tarvitaan kipeästi monia muita taitoja paljon enemmän, mutta niiden opetukseen ei riitä resursseja tarpeeksi. Mm matematiikan taidot ovat liian monilla huolestuttavan heikot, ja on ongelma, kun pitäisi ymmärtää esimerkiksi, kuinka nopeasti pikaluoton korot nousevat pilviin. Yleensä reaaliaineiden opiskelu on paljon tärkeämpää kuin monien eri kielten opiskelu.
Toimittaja Tiia Korhosen tulisi seuraavaksi paneutua syvällisemmin Suomen kielipolitiikkaan ja rehellisesti kertoa kaikille suomalaisille, miten olemme tulleet tähän tilanteeseen. Minkälainen on ollut suomen kielen ja suomenkielisten kohtalo ruotsalaisuuden aikana ja miksi 74% suomenkielisistä vastustaa pakko- ja virkamiesruotsin vaatimusta. Useimmat asiaan perehtyneet pyrkivät jo löytämään ratkaisuja pakkoruotsi- ongelmaan, eikä levittämään kuvitelmaa, että kaikille pakollinen ruotsi olisi hyödyllinen vaihtoehto.

Re: Trolli nr. 1 = YLE

Lähetetty: 11.11.2018 16:25
Kirjoittaja Uusi kielipolitiikka
Svenska YLE lähetti lauantaina obs- keskustelun, missä valitettiin, varmaan noin 103. kerran, että palvelua ei saa ruotsiksi.

RKP on 50 vuotta pitänyt ykköstavoitteenaan suomenkielisten täydellistä pakkoruotsitusta, jolloin toimivien ruotsinkielisten palvelujen kehittäminen on jäänyt täysin sivuosaan.

RKP on pettänyt suomenruotsalaiset, mutta propagandassa syylliseksi leimataan suomenkielinen enemmistö, joka ei alistu nöyryyttävään palvelijaroooliinsa! Toki nöyrtyä pitää pakkoruotsin tunneilla, koska muuten valmistuminen estetään.

Mutta sen jälkeen nöyryytetyt palvelijat eivät enää palvele!