Sinisten periaateohjelma

Tämä alue on avoin kaikille rekisteröityneille käyttäjille. Muille alueille voivat kirjoittaa vain yhdistyksen jäsenet.
Viesti
Julkaisija
pjl69
Viestit: 287
Liittynyt: 17.03.2017 14:39

Sinisten periaateohjelma

#1 Lukematon viesti Kirjoittaja pjl69 » 23.08.2018 20:58

https://www.sininentulevaisuus.fi/periaateohjelma/
Suomalaisen osaamisen ja kulttuurin puolesta
...
Sininen tulevaisuus on osa historiallista suomalaisuusliikettä, joka edistää ja vahvistaa suomen kielen asemaa. Sininen tulevaisuus kannattaa kielivapautta kaikilla opintoasteilla.
En käynyt täikammalla tota periaateohjelmaa läpi, mutta löysin ainoastaan tuon lainatun kohdan kielipolitiikkaa koskien. Kannattaa kyllä kielivapautta, mutta ajaako myös? Kovin suuressa roolissa kielipolitiikan uudistaminen ei sinisilläkään tunnu olevan jos se on typistynyt yhteen lauseeseen.

NRR
Viestit: 7989
Liittynyt: 10.02.2013 15:38

Re: Sinisten periaateohjelma

#2 Lukematon viesti Kirjoittaja NRR » 24.08.2018 05:26

Siniset menettivät hallituksessa keskeisistä ministeripaikoista huolimatta kielikokeilun, vaikka se oli merkitty yhdeksi hallituksen kärkihankkeista - ei ihme, että koko teemasta on sittemmin oltu hiljaa.

Toisaalta myös perussuomalaisille oli tärkeämpää varmistaa sinisten tuho kuin pakkoruotsin purku.

Yksikään valtakunnan tason poliitikko ei ole ollut kiinnostunut pitämään pakkoruotsin purkua ja kieltenopetuksen kohtuullistamista pääteemanaan ja keräämään faktaa teemaan liittyen. Vaalien teemat haetaan muualta ja koulutuspoliittinen slogan "lisää kieliä - vähemmän ydintaitoja, ajatteluntaitoja sekä oppilaiden erilaisuuden kunnioitusta" on omaksuttu läpi kentän.

pjl69
Viestit: 287
Liittynyt: 17.03.2017 14:39

Re: Sinisten periaateohjelma

#3 Lukematon viesti Kirjoittaja pjl69 » 24.08.2018 10:52

Nyt olisi aika kuitenkin pitää kielipolitiikasta meteliä, pakottaa muut puolueet onttoon ja tyhmään liturgiaansa, jotta äänestävä yleisö näkisi millaisista voimista on kyse. Vaikenemalla pelataan vain vastustajan pussiin ja demaritkin saavat puuhastella vapaasti vaietuissa asioissa eivätkä ihmiset näe miten suomenkielisten vastainen puolue on kyseessä. Ei luulis heidän kannatuksensa huitovan yli 20 prosentissa muuten kuin sen ansiosta, että äänestäjillä on muut asiat mielessä ja kukaan ei ole haastanut demareita kielipolitiikassa.

Ettei Sampo Terhokin ole alkanut vaikenemaan asiasta "yhden asian poliitikoksi" leimautumisen pelossa.

Ja senkin takia epäonnistuneesta kielikokeilusta pitäisi keskustella vaikenemisen sijasta, että syyt kielikokeilun epäonnistumiselle nousisivat julkisuuteen. Nyt ne vain hautautuvat ja unohtuvat.

NRR
Viestit: 7989
Liittynyt: 10.02.2013 15:38

Re: Sinisten periaateohjelma

#4 Lukematon viesti Kirjoittaja NRR » 24.08.2018 14:30

Juttelin eilen tutun vasurin kanssa, joka ei tosiaankaan kannata pakkoruotsia. Hän kuulemma äänestäisi mieluiten Li Anderssonia mutta joutuu tyytymään helsinkiläisenä Silvia Modigiin. Nämä molemmat ehdokkaat ovat innokkaita pakkoruotsin kannattajia, puolustavat sitä valhein ja ivaavat järjettömästi pakon kriitikkoja. Kysyin miksi? No siksi. Ovat kuulemma yhtä vihaisia kuin hänkin.

Politiikka ostetaan usein imagotyön pohjalta. Asiakysymykset ovat silloin toissijaisia. Kielikysymyksestä on ylipäätään tehty ei-toivottu teema. On oikeastaan aivan sama, sanooko poliitikko tai äänestäjä, että "pakkoruotsista voitaisiin luopua" vai että "pakkoruotsia voi koulutusputkessa olla". Joka tapauksessa molempien tulee viileällä asenteella osoittaa ymmärtävänsä, että pakkoa pitelee sellainen poliittinen voima, ettei siihen ole kenelläkään mitään sanomista. Leimautumisen pelosta vaietaan. Innokkuus pakkoruotsin kritisoinnin kohdalla johtaa aina leimautumiseen: yhden asian ihminen, ruotsinvihaaja, antihumanisti, kansallisuuskiihkoilija, rasisti,...

SJONS
Viestit: 338
Liittynyt: 22.11.2017 12:24

Re: Sinisten periaateohjelma

#5 Lukematon viesti Kirjoittaja SJONS » 24.08.2018 20:40

Pitäsiskö lähteä liikeelle kertomalla mistä Ruotsin Språkförsvaretin sivustolla kirjoitetaan. Ruotsissa tilanne on oman kielen eli ruotsin suhteen pahempi kuin Suomessa. Englanti jyrää ruotsin kaikkialla. Koulujen opetusohjelmiin yritetään saada muita kieliä, saksaa, ranskaa ja espanjaa. Herätys suomenkieliset!

Ruotsissa on miltei kolmannes kansasta sellaisia, joista joko molemmat tai toinen vanhemmista on ulkomaalaistaustainen. He käyttävät mieluummin englantia. Koulussa ensimmäinen ja usein ainoa vieras kieli on englanti. Kun ruotsalainen ja tanskalainen kohtaavat, he puhuvat englantia. Yliopistokieli on englanti. Luentokieli on englanti.

Ruotsin esimerkki voisi herättää suomenkieliset! Meille juputetaan ja tuputetaan ruotsia, vaikka ruotsi alkaa olla mennyttä Ruotsissakin. Me suomalaiset olemme ainoa kansa, joka yrittää säilyttää ruotsin kieltä ja meidät vieläpä pakotetaan siihen. Meitä on vain 5 milj. ja meidän oma kielemme on meidän varassamme. Miksi meidät velvoitetaan huolehtimaan naapurimaan kielen säilyttämisestä?

Lisäksi suomenruotsalaisten kieli kuulostaa ruotsalaisista kummalliselta murteelta. Mitä kieltä se on? Oletko kotoisin Tornionjokilaaksosta, kysytään suomenruotsalaisilta tai pannaan opiskelemaan riikinruotsia samaan ryhmään maahanmuuttajien kanssa.

Näitä juttuja pitäisi pytyä kertomaan ensiksikin meidän poliitikoillemme ja lisäksi tiedotusvälineissä kaikille suomenkielisille. Tosiasiat voisivat herättää päättäjämme, jotka rahasta eli lahjonnalla tekevät tyhmyyksiä!

Svenska ylellä Jens Berg ja Hb:ssä Olav Melin kirjoittavat, että heidän mahdollisuutensa pitää kiinni oikeuksistaan on jo menetetty! Rkp tietää, mutta yrittää pitää kulissia yllä. Erityisesti Sdp on luvannut Rkp:lle tukensa.

Pakko- ja virkamiesruotsin vaatimuksen tolkuttomuus pitää ottaa rohkeasti esille eduskuntavaaleissa!

Vastaa Viestiin