Tänään on 15.12.2017 15:04
Aloita uusi ketju Vastaa viestiin  [ 13 viestiä ] 
Kirjoittaja Viesti
Lukematon viestiLähetetty: 12.11.2017 08:46 

Liittynyt: 10.02.2013 16:38
Viestit: 6435
Entinen presidenttimme molempiparempi-videolla tekee tiettäväksi virallisen identiteettityön tavoitteen: hänkin on enemmän pohjoismaalainen, nordbo kuin suomalainen, finne.

Että sellainen ihanne Suomi100-juhlille.

Kuulemma jokaisen kuuluu osata sekä suomea että ruotsia Suomessa....


Ylös
 Profiili  
 
Lukematon viestiLähetetty: 12.11.2017 09:03 

Liittynyt: 10.02.2013 16:38
Viestit: 6435
Joitakin vuosia sitten hän kirjoitti avoimen kirjeen hesarissa ruotsin kielen puolesta yleensä ja pakkoruotsin erityisesti. Silloin ruotsi oli kuulemma tie suomalaisuuden syvempään ymmärtämiseen ja pääsyyn osingoille maailmalla skandinaavien osaksi tulevasta good willistä.

Nyt tavoite on kirkastunut: pohjoismaisuus ohittaa suomalaisuuden!

Tähän pakkoruotsi-identiteettityö pyrkii.


Ylös
 Profiili  
 
Lukematon viestiLähetetty: 12.11.2017 09:52 

Liittynyt: 07.01.2015 13:02
Viestit: 588
Niinistö sentään antaa meille toisinajattelijoille oikeuden omaan identiteettiin, vaikka muuten onkin syvästi rähmällään svekomaanien edessä.


Lainaa:
Juhlimme tänä vuonna sata vuotta täyttävää Suomea. Sinä aikana Suomi ja suomalaiset ovat käyneet läpi paljon, melkeinpä kaiken. Jokainen sukupolvi on tehnyt valtavasti töitä Suomen ja yhteisen hyvän eteen. Nyt voimme ylpeinä todeta, että Suomi on yksi maailman menestyneimmistä maista. Kenraalin sanoin: ”Suomi on hyvä maa. Se on paras maa meille suomalaisille.”
Tänään juhlimme sitä, että Suomessa on oikeus puhua ruotsia ja sitä, että Suomi on kaksikielinen maa, on aina ollut. Läntisen Euroopan arvot tulivat meille ruotsalaisen kruunun ja kirkon kautta. Noista vuosisatojen takaisista ajoista lähtien ruotsin kieli on ollut olennainen osa suomalaisuutta, elämäntapaamme ja yhteiskuntaamme.
Ruotsin kieli sitoo meidät vahvasti Pohjolaan. Sen ansiosta pohjoismaiden väliset suhteet ovat ainutlaatuisia. Pohjoismainen malli on vahva brändi, ja siinä on myös paljon hyödyntämätöntä potentiaalia. Uskon, että sen avulla voimme saada vielä paljon hyvää aikaiseksi.
Ruotsin kieli on etumme, jonka haluamme säilyttää ja jota haluamme vaalia. Kielistrategian mukaan jokaiselle Suomessa asuvalla on oikeus oppia maan toista kansalliskieltä, suomea tai ruotsia. Minulle kuten suurimmalle osalle suomalaisista on täysin luonnollista, että olemme kaksikielinen maa. Kansalaistaitoa on, että osaamme myös toisen kansalliskielemme perusteet.
Kielen tekee eläväksi ja väkeväksi sen käyttäjät. Tove Janssonin ja Lasse Pöystin kaltaiset kielentaitajat, ja kulttuuri ylipäätänsä, on siksi tärkeää. Meille, jotka emme puhu ruotsia äidinkielinä, tärkeintä on uskaltaa – vaikka sanat välillä saattavat tässä kurkkuun tarttuakin…..
* * *
Oikeus käyttää omaa kieltään, suomea tai ruotsia on oikeus, jonka perustuslaki turvaa. Äidinkieli ja sillä ymmärretyksi tuleminen ovat jokaisen ihmisen identiteetin ydintä. Se voi kuulostaa itsestään selvältä, mutta sitä se ei kuitenkaan aina ole. Minun viestini on; ruotsin kieli on tärkeä vuoden jokaisena päivänä, ei vain ruotsalaisuuden päivänä.
Mukavaa illan jatkoa kaikille!http://www.tpk.fi/Public/default.aspx?c ... ture=fi-FI


Kielistrategian!!! mukaan (ei siis mikään absoluuttinen totuus)
jokaiselle Suomessa asuvalla on oikeus oppia maan toista kansalliskieltä, suomea tai ruotsia. Minulle kuten suurimmalle osalle suomalaisista on täysin luonnollista, että olemme kaksikielinen maa.

"Kansalaistaitoa on, että osaamme myös toisen kansalliskielemme perusteet."

Myös ensiaputaito on kansalaistaito, uimataito on kansalaistaito jne. Mutta ilman niitäkin on lupa olla kansalainen! Svekomaanisessa ajattelussa kansalaisuus riistetään, jos ei alistu svekomaanien komentoon!

Niinistö on selvästi suvaitsevampi kuin Ahtisaari.Hän suvaitsee myös suomenkielisten mielipiteenvapautta.


Ylös
 Profiili  
 
Lukematon viestiLähetetty: 12.11.2017 10:10 

Liittynyt: 07.01.2015 13:02
Viestit: 588
Identiteetistä...luterilaisuus ja kristinusko ylipäätään on ruotsin kieltä huomattavasti vahvempi yhteisen identiteetin nimittäjä, mutta silti siihenkään ei pakoteta, vaan meillä on omantunnonvapaus..uskonnonvapaus

Pakkoruotsi loukkaa omantunnonvapauttamme!

Lainaa:
Opetusministeri Sanni Grahn-Laasonen vieraili kirkolliskokouksessa tiistaina 7.11.2017.

Grahn-Laasonen korosti puheessaan luterilaisuuden ja reformaation merkitystä suomalaisen sivistyksen ja lukutaidon kehittymiseen ja siihen, millaisessa yhteiskunnassa tänään elämme.

”Luterilaisuuteen liittyi alusta lähtien vahva pedagoginen ulottuvuus: kansa piti opettaa lukemaan ja Jumalan Sana oli tarjottava kansan omalla kielellä”, Grahn-Laasonen totesi.

”Lukemisen, lukutaidon ja äidinkielen välinen yhteys rakentui Suomessa näin jo hyvin varhain. Tänä päivänä jokaisen oikeus omaan kieleen ja kulttuuriin on kirjattu sivistyksellisinä oikeuksina perustuslakiimme.”

”Globaalissa ja digitaalisessa maailmassamme myös lukutaidolle asetetaan jatkuvasti uusia vaatimuksia: kyetäksemme ymmärtämään ja selvitäksemme arkielämästä meidän on pystyttävä vastaanottamaan, tulkitsemaan ja myös itse tuottamaan yhä monimuotoisempia tekstejä. Lukutaito on laajentunut monilukutaidoksi, monipuoliseksi tekstien tuottamisen ja vastaanottamisen taidoksi.”

”500 vuotta reformaation jälkeen monipuolinen lukutaito on Suomessa jokaisen oikeus, ihmisenä olemisen perusta ja yhä enemmän myös demokratian ja osallisuuden kivijalka. Monipuolinen lukutaito on valmiutta kehittyä ja kasvaa ihmisenä sekä valmiutta osallistua aktiivisena toimijana oman yhteisön ja koko yhteiskunnan kehittämiseen”, ministeri Grahn-Laasonen sanoi.

”Evankelis-luterilainen kirkko on myös aina edustanut Suomessa sivistystä. Papit ovat usein olleet paikkakuntansa ainoat korkeakoulutetut, jotka toivat seurakuntalaisille paitsi Sanan hedelmiä, myös levittivät uusia ideoita ja innovaatioita esimerkiksi maataloustekniikassa. Virsikirja ja perheraamattu olivat useimpien suomalaisperheiden ensimmäiset kirjat. Ne kertoivat painetun sanan voimasta, arvovallasta, jopa pyhyydestä. Evankelis-luterilainen kirkko on ollut voima sivistyksen puolesta. Tuo sama sivistystahto ja sivistysusko takaavat Suomen menestyksen myös tulevaisuudessa”, Grahn-Laasonen totesi.

Kirkon viestintä


https://www.seurakuntalainen.fi/uutiset ... lottuvuus/


Ylös
 Profiili  
 
Lukematon viestiLähetetty: 12.11.2017 10:20 

Liittynyt: 10.02.2013 16:38
Viestit: 6435
Ajatuspaja kirjoitti:
Niinistö sentään antaa meille toisinajattelijoille oikeuden omaan identiteettiin, vaikka muuten onkin syvästi rähmällään svekomaanien edessä.
Lainaa:
--- Kansalaistaitoa on, että osaamme myös toisen kansalliskielemme perusteet.
---
Kielen tekee eläväksi ja väkeväksi sen käyttäjät. Tove Janssonin ja Lasse Pöystin kaltaiset kielentaitajat, ja kulttuuri ylipäätänsä, on siksi tärkeää. Meille, jotka emme puhu ruotsia äidinkielinä, tärkeintä on uskaltaa – vaikka sanat välillä saattavat tässä kurkkuun tarttuakin…..

http://www.tpk.fi/Public/default.aspx?c ... ture=fi-FI

Okei. Kun aiemmat eliitin käyttämät sanat
- ruotsi on yleissivistystä
- suomalaisilla on kaksikielinen dna
- ruotsi on avain suomalaisuuden syvempään ymmärtämiseen
...
ovat ottaneet kansaa päähän ja raskaasti, nyt kokeillaan "ruotsi on kansalaistaito"-meemin lanseerausta. Ei sekään osu kohdalleen. Ruotsi voi olla korkeintaan kansallinen vähemmistökieli ja sellaisena osalle läheinen ja tärkeä, muille saamen kielten kaltaista eksotiikkaa.

Kyllä puheenkirjoittajat yrittävät hakea uusia keinoja...


Ylös
 Profiili  
 
Lukematon viestiLähetetty: 12.11.2017 10:32 

Liittynyt: 11.02.2013 11:46
Viestit: 156
Hienoa Ahtisaari! Ole ylpeästi oma itsesi. Eihän tässä töki mikään muu kuin teidän leirinne halu väkisin sovittaa pienen vähemmistön identiteettiä suurelle enemmistölle. Kuulutte samaan leiriin seksuaalisen suuntautumisen pakolla "eheyttäjien" joukkoon. Sekö on sitä teidän ylpeilemäänne länsimaalaisuutta?


Ylös
 Profiili  
 
Lukematon viestiLähetetty: 12.11.2017 10:33 

Liittynyt: 16.03.2013 12:07
Viestit: 405
Vai on jokaisen osattava ruotsia. Asiahan on varsin helppo selvittää yksinkertaisella ihmiskokeella: Vapautetaan kaupunkiluontoon ihminen joka osaa suomea mutta ei ruotsia ja seurataan hänen selviytymistään esimerkiksi kameroiden välityksellä. Sitten verrokkina toinen, joka osaa ruotsia mutta ei suomea.
Tuon kokeen jälkeen voimme oikeasti lausua, onko välttämätöntä osata Suomessa ruotsia.


Ylös
 Profiili  
 
Lukematon viestiLähetetty: 12.11.2017 10:35 

Liittynyt: 07.01.2015 13:02
Viestit: 588
Huomaa kuitenkin tärkein ero svekomaanien (nordistien) viestinnän, kirkon viestinnän ja nykyisen presidentin viestinnän välillä.
Vain svekomaanien viestintä pyrkii edelleen alistamaan suomenkielistä väestöä! Se piirre on säilynyt vuosisadasta toiseen..

Svekomaanit (nordistit) haluavat määritellä suomalaisuuden suomenkielisiltä kysymättä, suomenkielisiä alistamalla ja pomottamalla.

Kirkolla ei sellaista mahdollisuutta enää ole, vaikka aikoinaan sekin toki pomotti kansaa aivan vastaavalla tavalla kuin pakkoruotsittajat tänään.
Kirkolta on alistamismahdollisuus otettu pois,
ja aivan vastaavasti svekomaaneilta on alistamismahdollisuus otettava pois..

Se saadaan pois, kun suomenkielisiä aletaan kuunnella myös kielipolitiikassa! Tähän asti on kuunneltu vain ruotsinkielisiä, ja heidän ääntään käyttää svekomaanit eli RKP ja Folktinget!
Svekomaanien ääni on edelleen se kuuluvin ääni!
Siihen on saatava muutos!


Ylös
 Profiili  
 
Lukematon viestiLähetetty: 12.11.2017 11:18 

Liittynyt: 07.01.2015 13:02
Viestit: 588
Lainaa:
Evankelis-luterilainen kirkko on myös aina edustanut Suomessa sivistystä. Papit ovat usein olleet paikkakuntansa ainoat korkeakoulutetut, jotka toivat seurakuntalaisille paitsi Sanan hedelmiä, myös levittivät uusia ideoita ja innovaatioita esimerkiksi maataloustekniikassa. Virsikirja ja perheraamattu olivat useimpien suomalaisperheiden ensimmäiset kirjat. Ne kertoivat painetun sanan voimasta, arvovallasta, jopa pyhyydestä. Evankelis-luterilainen kirkko on ollut voima sivistyksen puolesta. Tuo sama sivistystahto ja sivistysusko takaavat Suomen menestyksen myös tulevaisuudessa”, Grahn-Laasonen totesi.


Ylös
 Profiili  
 
Lukematon viestiLähetetty: 12.11.2017 11:20 

Liittynyt: 07.01.2015 13:02
Viestit: 588
Lainaa:
Evankelis-luterilainen kirkko on myös aina edustanut Suomessa sivistystä. Papit ovat usein olleet paikkakuntansa ainoat korkeakoulutetut, jotka toivat seurakuntalaisille paitsi Sanan hedelmiä, myös levittivät uusia ideoita ja innovaatioita esimerkiksi maataloustekniikassa. Virsikirja ja perheraamattu olivat useimpien suomalaisperheiden ensimmäiset kirjat. Ne kertoivat painetun sanan voimasta, arvovallasta, jopa pyhyydestä. Evankelis-luterilainen kirkko on ollut voima sivistyksen puolesta. Tuo sama sivistystahto ja sivistysusko takaavat Suomen menestyksen myös tulevaisuudessa”, Grahn-Laasonen totesi.


Voisiko Sanni selittää, miksi Suomessa sallitaan kansakunnan identiteetin kannalta niinkin merkittävän asian kuin kristinuskon sulkeminen pois kansalaisen omasta elämästä, mutta kollektiivisen kokemuksemme kannalta huomattavasti irrelevantimpaa ruotsin kieltä ei saa sulkea pois kansalaisen omasta elämästä ?

Naisen logiikkaa ?


Ylös
 Profiili  
 
Lukematon viestiLähetetty: 13.11.2017 14:51 

Liittynyt: 10.02.2013 16:38
Viestit: 6435
On ihan selvää, että suomalaisissa on sekä umpisuomalaisia (itä/länsi/pohjoinen/etelä/maaseutu/kaupunki-painotuksin), slaavilaisuutta perimässään helliviä, skandinaavisuuttaan korostavia, maahanmuuttajataustaansa säilyttäviä, niitäkin, jotka kokevat olevansa ensisijaisesti eurooppalaisia tai maailmankansalaisia - mutta he sanovat sen ikään kuin osana omaa persoonaansa, velvoittamatta ketään mihinkään, antamatta ymmärtää, että suomalaisuuden pitäisi muillakin antaa sijaa jollekin korkeammalle etnisyydelle.

Nyt entinen nobelpalkittu demaripresidentti nostaa oman (norjalaisjuurien ja pitkän ulkomailla oleskelun muovaaman) ei-ensiksi-suomalaisen etnisyytensä ikään kuin malliksi muille ja kertoo oman käsityksensä suomalaisuudesta, jossa kaikkien on osattava ruotsia.

Ja tämä Suomi100-juhlavuoden verovaroin kustannetulla videolla, jota on tarkoitus käyttää kouluilla oppilaiden maailmankuvan muovaamiseen. Ihan uskomatonta!


Ylös
 Profiili  
 
Lukematon viestiLähetetty: 13.11.2017 18:47 

Liittynyt: 01.11.2013 04:43
Viestit: 590
NRR kirjoitti:
Nyt entinen nobelpalkittu demaripresidentti nostaa oman (norjalaisjuurien ja pitkän ulkomailla oleskelun muovaaman) ei-ensiksi-suomalaisen etnisyytensä ikään kuin malliksi muille ja kertoo oman käsityksensä suomalaisuudesta, jossa kaikkien on osattava ruotsia.


Hiukan erilainen asenne kuin toisella entisellä presidentillämme, marsalkka Mannerheimillä, joka piti itseään "finnenä" ja ymmärsi, että suomi on tärkein kieli suomalaisille ja kansan yhtenäisyydelle Suomessa, vaikka itse oli todellinen kosmopoliitti ja osasi useampaa kieltä. Ehkä hänellä oli itsetunto sen verran hyvällä mallilla, että osasi arvostaa muitakin kuin omiaan. (En tiedä, ehkä Pietarissa oli myös arvostettu suomalaisia enemmän kuin Skandinaviassa. Puolassa ainakin hänestä pidettiin juuri suomalaisuutensa takia, tosin vertailukohtana olivat venäläiset.)


Ylös
 Profiili  
 
Lukematon viestiLähetetty: 13.11.2017 20:31 

Liittynyt: 14.10.2013 20:18
Viestit: 1034
rationalisti kirjoitti:
Hienoa Ahtisaari! Ole ylpeästi oma itsesi. Eihän tässä töki mikään muu kuin teidän leirinne halu väkisin sovittaa pienen vähemmistön identiteettiä suurelle enemmistölle. Kuulutte samaan leiriin seksuaalisen suuntautumisen pakolla "eheyttäjien" joukkoon. Sekö on sitä teidän ylpeilemäänne länsimaalaisuutta?

Erinomainen vertaus, rationalisti!
Onhan hän monipuolinen Herra! Ulkomailla ansainnut kannuksia rauhanpalkinnon verran, ja kotimaassa sementoinut kahden suurimman (joista vain toinen on suuri) kansanryhmän välille raastavan kieliriidan, jossa mikään enemmistön uhraus ei ole liian suuri.


Ylös
 Profiili  
 
Näytä viestit ajalta:  Järjestä  
Aloita uusi ketju Vastaa viestiin  [ 13 viestiä ] 


Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Google [Bot], Yahoo [Bot] ja 7 vierailijaa


Et voi kirjoittaa uusia viestejä
Et voi vastata viestiketjuihin
Et voi muokata omia viestejäsi
Et voi poistaa omia viestejäsi

Etsi tätä:
Hyppää:  
Keskustelufoorumin moottorina toimii phpBB® Forum Software © phpBB Group
Käännös, Lurttinen, www.phpbbsuomi.com