Tänään on 25.11.2017 08:38
Aloita uusi ketju Vastaa viestiin  [ 2 viestiä ] 
Kirjoittaja Viesti
 Viestin otsikko: Ilman suomea - ilman työtä
Lukematon viestiLähetetty: 10.11.2017 16:57 

Liittynyt: 14.10.2013 20:18
Viestit: 981
Maahanmuuttajan kommentti: Ilman suomen kielen osaamista ei Suomessa saa työtä.
https://svenska.yle.fi/artikel/2017/11/ ... inget-jobb
Lainaa:
Att integrera sig på svenska i Helsingforstrakten är svårt. Det är en fråga som många finlandssvenska organisationer blundar för.
Kotiutuminen ruotsiksi Helsingin seudulla on vaikeaa. Tämä on kysymys jolta monet suomenruotsalaiset organisaatiot sulkevat silmänsä.

Silti pyritään maahanmuuttajia huijaamaan ruotsiksi kotiutumiseen, vaikka tiedetään että osalle heistä aiheutetaan ylivoimaisia vaikeuksia. Artikkelin Ahmed Hassan tuntee tilanteen hyvin, koska hän on yrittäjä joka työkseen hakee työpaikkoja maahanmuuttajille.
Lainaa:
Ahmed Hassan vet vad han pratar om – han driver nämligen ett företag som hjälper invandrare att hitta jobb, och arbetsgivarna kräver alltid att den sökande ska kunna finska, men är inte intresserade av kunskaperna i svenska.
Ahmed Hassan tietää mistä puhuu - hänellä on yritys joka auttaa maahanmuuttajia löytämään työtä, ja työnantajat vaativat aina, että hakija osaa suomea, mutta eivät ole kiinnostuneita ruotsin kielen taidosta.

Pakkoruotsin vastineeksi esitetään pakkosuomea ja ollaan olevinaan ymmärtämättä sitä, että pakkoruotsi on keinotekoinen este muille kieliryhmille kun taas suomen kielen pakollisuus johtuu siitä, että se sattuu olemaan maan pääkieli. Kun on tunnustettava, että ruotsi ei maan pääkieli ole eikä siitä sellaista ole koskaan tulossa, niin mikä muu tahansa kuin suomen kieli kelpaisi.
Kommenttiosiossa toistuvasti mollataan suomen kieltä, ja kas kummaa, parjattu pakkoenglanti nostetaan vaihtoedoksi.
Lainaa:
Samhället skulle vinna mycket på att frångå finskan i businessammanhang och satsa till 100% på engelska. Finskan kan man ju använda där hemma istället. Ta modell av t.ex. Singapore där engelskan är det de facto businesspråket medan även malay, tamil och mandarin är officiella språk. Skulle vara mycket enklare att locka utländska experter att flytta hit om man också kan sköta vardagen på engelska och få jobb på engelska.
Yhteiskunta voittaisi paljon luopumalla suomesta liike-elämässä ja satsaamalla 100%:sesti englantiin. Suomea voi sen sijaan käyttää siellä kotona. Otetaan mallia vaikka Singaporesta, jossa englanti on todellinen liike-elämän kieli kun taas malaiji, tamili ja mandariini ovat virallisisa kieliä. Ulkolaisten asiantuntijoiden houkutteleminen tänne olisi paljon yksinkertaisempaa jos myös arkipäiväiset asiat ja työn saanti hoituisivat englanniksi.


Ylös
 Profiili  
 
Lukematon viestiLähetetty: 10.11.2017 18:02 

Liittynyt: 14.10.2013 20:18
Viestit: 981
Ahmed Hassanilla on takuulla mielenkiintoinen näköalapaikka RKP:ssa hiukan laajemmasta kulmasta kuin rkpläisillä yleensä.
Hän on syntynyt Suomessa, ja panostaa edelleen suomen kielen taitoonsa.
Lainaa:
Hassan kan läsa skriva och tala finska, men ville gå in för att målmedvetet utveckla sitt språk. Numera köper han till exempel böcker på finska för att öka sitt ordförråd.
Hassan osaa lukea, kirjoittaa ja puhua suomea, mutta haluaa määrätietoisesti kehittää kielitaitoaan. Nykyään hän esim. ostaa suomenkielisiä kirjoja laajentaakseen sanavarastoaan


Ylös
 Profiili  
 
Näytä viestit ajalta:  Järjestä  
Aloita uusi ketju Vastaa viestiin  [ 2 viestiä ] 


Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Google [Bot] ja 1 vierailijaa


Et voi kirjoittaa uusia viestejä
Et voi vastata viestiketjuihin
Et voi muokata omia viestejäsi
Et voi poistaa omia viestejäsi

Etsi tätä:
Hyppää:  
Keskustelufoorumin moottorina toimii phpBB® Forum Software © phpBB Group
Käännös, Lurttinen, www.phpbbsuomi.com