Tänään on 15.12.2017 18:52
Aloita uusi ketju Vastaa viestiin  [ 7 viestiä ] 
Kirjoittaja Viesti
Lukematon viestiLähetetty: 04.11.2017 10:20 

Liittynyt: 10.02.2013 16:38
Viestit: 6436
Hesari nostaa otsikoihin RKP:n syytöksen:

Siniset: Ruotsin kielestä vapaaehtoinen aine lukioon – Rkp: Ehdotus on ”ummehtunutta nationalismia”

https://www.hs.fi/politiikka/art-2000005434885.html

No niin, vasta muutama päivä sitten kielten valinnanvapaus oli venäjämielistä propagandaa ja nyt "ummehtunutta nationalismia". Tämä on sitä "molempiparempi"-puhetta. ;)

Kieltenopetuksen mahdollisuuksista ja merkityksestä erilaisten, erilaisista taustoista tulevien ja erilaisia tavoitteita ja taipumuksia omaavien nuorten kohdalla ei keskustella. Ei liioin verrata meidän pakkoon sidottua kielikoulutustamme muiden maiden valinnaisuuteen perustuvaan koulutukseen.

Mutta hyvä, että pakkoruotsin ylläpitäjäksi ja opetusken uudistamisen jumittajaksi selkeästi nostetaan RKP ja sen ummehtunut leimaa&pelottele&lobbaa-politiikka.


Ylös
 Profiili  
 
Lukematon viestiLähetetty: 04.11.2017 13:17 

Liittynyt: 17.03.2017 15:39
Viestit: 109
Lainaa:
Henriksson toivoo, etteivät muut hallituspuolueet tue sinisten oikkuja: ”Riittää, että heillä on viisi ministeriä. He eivät saa sanella Suomen kielipolitiikkaa.”


:lol:

RKP on sanellut Suomen kielipolitiikan viimeiset 50 vuotta ja mihin se on johtanut? Ruotsin kieltä inhotaan kouluaineista luultavasti eniten.


Ylös
 Profiili  
 
Lukematon viestiLähetetty: 04.11.2017 13:31 

Liittynyt: 17.03.2017 15:39
Viestit: 109
Lainaa:
”On omituista, ettei Terho ymmärrä, että kielitaidot ovat Suomelle kilpailuetu”, Henriksson ihmettelee tiedotteessaan.


Henrikssonilla taitaa olla jotain luetunymmärtämisvaikeuksia kun Terhohan nimenomaan puhui monipuolisen kielitaitojen tuomasta edusta. Sen sijaan Henriksson vetää yhtäläisyysmerkin ruotsin ja kielitaitojen välille.

Lainaa:
Henriksson viittaa myös sinisten alhaisiin kannatuslukuihin, joiden mukaan puolueen tulevaisuus on synkkä. Henrikssonin mukaan Sininen tulevaisuus käykin nyt epätoivossaan Suomen kaksikielisyyden kimppuun: ”Suomi tarvitsee vähemmän ummehtunutta nationalismia ja enemmän yhteyksiä maailmaan.”


On tää kyllä hauskaa. Terho ei ehdottanut kielten opiskelun lopettamista, vaan monipuolistamista. Jos tuo ei ole yhteyksien luomista maailmalle, niin mikä sitten? Pakkoruotsiin käpertyminen vasta sitä nurkkakuntaista nationalismia onkin.

Lainaa:
Henrikssonin mukaan Pohjoismaiden neuvoston juuri päättynyt kokouskin osoitti, että pohjoismaisella yhteistyöllä on suomalaisten vahva kannatus.


Suurin osa kansasta kysyy, että mikä h**metin PN, joten mistäs Henriksson tietää, että sillä on vahva kannatus? Jos tuo kokous jotain osoitti, niin sen, että kielten tasa-arvoistamisessa on pohjoismaissa vielä paljon työtä, myös Suomessa.


Ylös
 Profiili  
 
Lukematon viestiLähetetty: 04.11.2017 16:58 

Liittynyt: 10.02.2013 16:38
Viestit: 6436
Viimeisin kommentti:

Oikeat prosenttiluvut [ruotsinkielisten määrälle Suomessa] näkyvät olevan 4,9 % manner-Suomessa. Yksikielistä Oolantia ei tarvitse noteerata kaksikielisyysasiassa. Lähinpään kymmeneen prosenttiin pyöristettynä lukema on siis nolla, mutta sanotaan nyt että noin 5% on melkoisen oikea. EU:ssa suositeltu kaksikielisyyden alaraja on 20%. Kaksikielisyyden aika Suomessa alkaa olla ohi näillä lukemilla

Yhteistyö pohjoismaissa edellyttäisi molemminpuolisuutta. Pohjoismaisten kokousten kieli Suomessa olisi sen mukaan suomi, onhan eduksi että puhutaan paikallista kieltä. Kuinka paljon pohjoismainen yhteistyö lisääntyisikään, jos noissa muissakin maissa olisi opiskeltava suomea yhteistyön mahdollistamiseksi! Jokaisessa pohjoismaassa puhutaan omaa kieltä, joista osa on sukua ruotsinkielelle. Kaikissa niissä kyllä pärjää paremmin englannilla kuin suomenruotsilla (jota meillä opetetaan).

Tuntuu että ruotsinkielipakkoa meillä puolustetaan nimenomaan tunne- eikä järkiperustein.

Jokainen voi opetella ruotsia vapaaehtoisesti jos haluaa ja kokee tarvitsevansa. Olen itsekin opiskellut ruotsin vapaaehtoisesti kuten muutamia muitakin kieliä.


Ylös
 Profiili  
 
Lukematon viestiLähetetty: 04.11.2017 17:02 

Liittynyt: 10.02.2013 16:38
Viestit: 6436
pjl69 kirjoitti:
Henriksson vetää yhtäläisyysmerkin ruotsin ja kielitaitojen välille.
5
”Suomi tarvitsee vähemmän ummehtunutta nationalismia ja enemmän yhteyksiä maailmaan.”

On tää kyllä hauskaa. Terho ei ehdottanut kielten opiskelun lopettamista, vaan monipuolistamista. Jos tuo ei ole yhteyksien luomista maailmalle, niin mikä sitten? Pakkoruotsiin käpertyminen vasta sitä nurkkakuntaista nationalismia onkin.


Niinpä!


Ylös
 Profiili  
 
Lukematon viestiLähetetty: 09.11.2017 04:18 

Liittynyt: 27.02.2011 16:43
Viestit: 1095
Kävin viskaamassa tällaisen Henrikssonin Facebook-avaukseen:

Lainaa:
Ettekö te koskaan lue kielivapauttajien argumentteja? Omanne on kumottu jo kauan sitten, mutta yhä vain te toistelette niitä. 1) Kauppakumppani: ruotsiksi voi käydä kauppaa yhden maan kanssa, englanniksi satojen maiden - myös Ruotsin kanssa. Ruotsalaiset firmat nimittäin osaavat englantia, koska Ruotsissa on pakkoenglanti. Pakkoenglanti olisi siis paljon perustellumpi kuin pakkoruotsi. 2) Pakkoruotsi ei mitenkään liity Suomen kaksikielisyyteen. Ruotsi saa edelleen olla toinen kansalliskieli ja virallinen kieli niillä alueilla, joissa asuu tietty osuus ruotsinkielisiä; suomenkielisten ruotsin pakollisuus on näistä täysin irrallinen taso. 3) Virkamiesruotsin vaatimukset ovat nykyäänkin pelkkä vitsi: oikeasti kukaan ei osaa ruotsia sillä tasolla kuin sitä vaaditaan. http://jaska.puheenvuoro.uusisuomi.fi/1 ... itaitotaso Toivoisin, että kielipakottajat vihdoinkin perehtyisivät keskustelussa esitettyihin argumentteihin ja ymmärtäisivät, ettei ruotsin pakollisuuden poistaminen vaikuta muihin tasoihin mitenkään eikä ole hyökkäys ruotsinkielisiä vastaan - asiahan koskee pelkästään suomenkielisten kielivalintoja. http://jaska.puheenvuoro.uusisuomi.fi/1 ... politiikka


Ylös
 Profiili  
 
Lukematon viestiLähetetty: 09.11.2017 04:23 

Liittynyt: 10.02.2013 16:38
Viestit: 6436
Kiitos!

Mitä järjettömämpiä ovat pakottajien puheet sitä selvemmin tunnen, että he puolustavat omiensa etuoikeuksia: ruotsinkielisten jatkokoulutuspaikat, virkamiespaikat ja kieliasiantuntijatehtävät ovat aivan oleellisia heidän asemalleen ja tulevaisuudelleen...


Ylös
 Profiili  
 
Näytä viestit ajalta:  Järjestä  
Aloita uusi ketju Vastaa viestiin  [ 7 viestiä ] 


Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: lpo ja 7 vierailijaa


Et voi kirjoittaa uusia viestejä
Et voi vastata viestiketjuihin
Et voi muokata omia viestejäsi
Et voi poistaa omia viestejäsi

Etsi tätä:
Hyppää:  
Keskustelufoorumin moottorina toimii phpBB® Forum Software © phpBB Group
Käännös, Lurttinen, www.phpbbsuomi.com