Tänään on 15.12.2017 15:02
Aloita uusi ketju Vastaa viestiin  [ 16 viestiä ]  Mene sivulle 1, 2  Seuraava
Kirjoittaja Viesti
Lukematon viestiLähetetty: 29.10.2017 09:23 

Liittynyt: 19.09.2010 17:26
Viestit: 16
Hetken harkitsin tämän linkittämistä NRR:n asiallisen postauksen alle Haataisesta, mutta päädyin sitten kuitenkin tekemään oman topicin, kun koskee koko vaaleja eikä vain yhtä ehdokasta.

IL kirjoittaa "analyysissään" näin:

(Pastesin mielestäni relevanteimmat kohdat, boldasin suomenruotsalaisia vastaan kohdistuvan "vihapuheen" ja "pakkoruotsikeskustelun aktivoimisen", mutta tosiaan noista muista pasteamistani kohdista voi päätellä että kaikenlainen poliitikkojen ja viranomaisten toimien kritisoiminen on myös "hybridivaikuttamista", ja tottakai yritämme vahingoittaa täällä myös Suomen ja Ruotsin välejä, lietsoa eripuraa eri kansanryhmiemme keskuuteen ynnä muuta "hienoa"...

Analyysin perusteella lienee "selvä" että minäkin täällä palkattuna Pietarin trollina kirjoittelen; NRR:stä puhumattakaan! :roll:

Ans kattoo koska saadaan ensimmäiset syytteet Orwellin malliin tällaisista "valtionvastaisista" ajatuksista ja puheista mitä täälläkin tuodaan ilmi.. :? )

http://www.iltalehti.fi/politiikka/2017 ... 6_pi.shtml

"Presidentinvaalit ja Venäjä

Venäjän on väitetty sotkeutuneen muun muassa Yhdysvaltain presidentinvaaleihin ja Katalonian kansanäänestykseen. Ennakointiverkosto kehottaa varautumaan Venäjän vaikuttamispyrkimyksiin.


Listaus on koostettu kansallisen asiantuntijaverkoston vastauksista.

1. Sosiaalisen ja perinteisen median operaatiot:

- Väärän informaation levittäminen, vaihtoehtoisten totuuksien tarjoaminen ja ennen kaikkea epäluottamuksen kylväminen valtaapitävien kykyyn toimia poliittisina päättäjinä.

2. Suomalaisten vaikuttajien hyödyntäminen:

- Perinteisten vaikuttaja-agenttien toiminta kohdistetaan yhteiskunnan korkeimmille tasoille, päätöksentekijöihin ja valtamediaan. Provokaattoreita käytetään erityisesti kiusanteossa sekä kansalaismielipiteen ohjailussa; tässä suhteessa sosiaalinen media on pääroolissa.

...

7. "Ahvenanmaan separatismin" narratiivin (kertomus) ja kielteisen julkisuuden lietsominen suomenruotsalaisia vastaan.

- Myös pakkoruotsikeskustelu aktivoitaneen myötämielisen ehdokkaan toimesta.


..

Informaatiovaikuttamisen tavat ja tavoitteet

Analyysissä on myös listattu informaatiovaikuttamisen tavat. Aihepiiriä tutkinut sotatieteiden tohtori Saara Jantunen määritteli informaatiovaikuttamisen kyvyn 2016 eduskunnan hallintovaliokunnan kuulemisessa kyvyksi "tuottaa psykologisia vaikutuksia kaikilla mahdollisilla keinoilla - myös fyysisillä teoilla."


1. Erilaisen "valeuutisten" tyrkyttäminen tiedotusvälineisiin sekä puhtaasti virheelliset asiat sekä kärjistetysti tai tietystä näkökulmasta kirjoitetut jutut.

2. Mainonta ja viestintä sosiaalisessa mediassa.

3. Päättäjien energian suuntaaminen toisarvoisiin asioihin ja kohuihin.

4. Sisäinen keskustelu sosiaalisessa mediassa.

- Keskusteluun tulee vääristelyjä ja valheita aiheista tai henkilöistä, analyysissä todetaan.

..

3. Kansallisen yhtenäisyyden murtaminen.

- Äärilaitojen kiihdyttäminen on yllyttäjille hyvästä vaikka jutut olisivat keskenään ristiriitaisia.

4. Median uskottavuuden heikentäminen.

5. Naapurimaan kansalaisten ja heidän heimoveljiensä tuntojen manipuloiminen kielteisiksi Suomea kohtaan.

..


8. Suomen välien vahingoittaminen erityisesti Ruotsiin ja Viroon, mutta myös yleisesti länsimaihin.

..


11. Vaikuttaja pääsee kokeilemaan minkälaiset keinot tuovat tulosta juuri Suomessa (ja mitkä keinot eivät toimi).

12. Viranomaisten uskottavuuden heikentäminen.

..

Mikä turvallisuuskomitea?


Turvallisuuskomitea on kokonaisturvallisuuteen liittyvä ennakoivan varautumisen pysyvä ja laajapohjainen yhteistoimintaelin.

Turvallisuuskomitea toimii puolustusministeriön yhteydessä. Sen tehtävänä on avustaa valtioneuvostoa ja ministeriöitä. Turvallisuuskomitea toimii tarvittaessa yhteiskunnan eri häiriötilanteissa asiantuntijaelimenä. Turvallisuuskomitean puheenjohtajana toimii puolustusministeriön kansliapäällikkö Jukka Juusti. Komitean jäsenet koostuvat lähinnä eri ministeriöiden kansliapäälliköistä.

Turvallisuuskomitean ennakointiverkoston analyysistä uutisoi ensimmäisenä Helsingin Sanomat."


Viimeksi muokannut petril päivämäärä 29.10.2017 09:40, muokattu yhteensä 1 kerran

Ylös
 Profiili  
 
Lukematon viestiLähetetty: 29.10.2017 09:36 

Liittynyt: 10.02.2013 16:38
Viestit: 6435
Toimittaja Mika Koskinen Iltalehdessä:
Lainaa:
Valtiollisen turvallisuuskomitean ennakointiverkosto on laatinut laajan selvityksen, jossa tuodaan esiin Venäjän tavoitteet ja tavat, joilla Venäjä mahdollisesti pyrkii vaikuttamaan Suomessa tammikuussa käytäviin presidentinvaaleihin.
---
"Ahvenanmaan separatismin" narratiivin (kertomus) ja kielteisen julkisuuden lietsominen suomenruotsalaisia vastaan.

- Myös pakkoruotsikeskustelu aktivoitaneen myötämielisen ehdokkaan toimesta.

---

http://m.iltalehti.fi/politiikka/201710 ... 6_pi.shtml

Aivan uskomatonta!
Odotan, että hengitykseni tasaantuu...


Ylös
 Profiili  
 
Lukematon viestiLähetetty: 29.10.2017 09:40 

Liittynyt: 10.02.2013 16:38
Viestit: 6435
Edellä mainitun jutun lopussa:
Lainaa:
Mikä turvallisuuskomitea?

Turvallisuuskomitea on kokonaisturvallisuuteen liittyvä ennakoivan varautumisen pysyvä ja laajapohjainen yhteistoimintaelin.

Turvallisuuskomitea toimii puolustusministeriön yhteydessä. Sen tehtävänä on avustaa valtioneuvostoa ja ministeriöitä. Turvallisuuskomitea toimii tarvittaessa yhteiskunnan eri häiriötilanteissa asiantuntijaelimenä. Turvallisuuskomitean puheenjohtajana toimii puolustusministeriön kansliapäällikkö Jukka Juusti. Komitean jäsenet koostuvat lähinnä eri ministeriöiden kansliapäälliköistä.

Turvallisuuskomitean ennakointiverkoston analyysistä uutisoi ensimmäisenä Helsingin Sanomat.


Hesarin jutussa, toimittajana Paavo Teittinen, asiaa ei ole käsitelty pakkoruotsin kannalta, lopussa faktaruutu:
Lainaa:
9 tapaa, joilla presidentinvaaleihin voidaan yrittää vaikuttaa

Sosiaalisen ja perinteisen median operaatiot

Suomalaisten vaikuttajien hyödyntäminen

Poliitikkojen tukeminen ja mustamaalaaminen

Tietomurrot

Voittajan avustaminen

Vaalikeskustelun ajaminen vaikuttajaa hyödyttävään tilanteeseen

Kielteisen julkisuuden lietsominen suomen­ruotsalaisia vastaan

Äänestystulosten ­kyseenalaistaminen

Ääritapauksessa salamurha tai terrori-isku

https://www.hs.fi/politiikka/art-2000005426871.html

Koska en ole kiinnostunut näistä vaaleista, tämä teksti meni minulta ohi.


Ylös
 Profiili  
 
Lukematon viestiLähetetty: 29.10.2017 09:55 

Liittynyt: 10.02.2013 16:38
Viestit: 6435
Turvallisuusneuvosto (wikipedia): Turvallisuuskomitean jäseninä ovat tasavallan presidentin kanslian kansliapäällikkö, pääministerin toimikaudeksi nimitetty valtiosihteeri, ulkoasiainministeriön, oikeusministeriön, sisäministeriön, puolustusministeriön, valtiovarainministeriön, opetus- ja kulttuuriministeriön, maa- ja metsätalousministeriön, liikenne- ja viestintäministeriön, työ- ja elinkeinoministeriön, sosiaali- ja terveysministeriön sekä ympäristöministeriön kansliapäälliköt, Rajavartiolaitoksen päällikkö, poliisiylijohtaja, pelastusylijohtaja, tullin pääjohtaja, Pääesikunnan päällikkö sekä Huoltovarmuuskeskuksen toimitusjohtaja. Tällä hetkellä Turvallisuuskomitean puheenjohtajana toimii Puolustusministeriön kansliapäällikkö Jukka Juusti ja varapuheenjohtajana valtiosihteeri Paula Lehtomäki. Turvallisuuskomitean sihteeristön pääsihteerinä toimii Vesa Valtonen.

Mikä on turvallisuusneuvoston ennakointiverkosto - pelkkä kansalaisfoorumi?

Lainaa:
Valtioneuvoston kanslia ja Sitra koordinoivat yhteistyössä kansallisen ennakointiverkoston toimintaa ja tukevat suomalaista ennakointityötä ja verkostoitumista. Kansallinen ennakointiverkosto kokoaa yhteen suomalaiset ennakointitiedon tuottajat. Verkosto on ennakoijien keskustelu- ja koordinaatiofoorumi, jonka tavoitteena on edistää tulevaisuutta koskevan tiedon ja näkemysten käyttöä päätöksenteossa. Päämääränä on nostaa suomalaisen yhteiskunnan uudet haasteet ja mahdollisuudet keskusteltaviksi, tutkittaviksi ja päätettäviksi.

Tule mukaan kansalliseen ennakointiverkostoon!

Valtioneuvoston kanslia ja Sitra kokoavat kansallista ennakointiverkostoa, joka on avoin kaikille ennakointitoiminnasta ja sen kehittämisestä kiinnostuneille. Ennnakointiverkosto toimintaan voi osallistua Yammer-verkkoyhteisössä, joka toimii pääasiallisena yhteydenpito- ja työvälineenä.

Kuukausittaiset Foresight Friday -tapahtumat ovat kansallisen ennakointiverkoston järjestämiä säännöllisiä ja avoimia kohtaamistilaisuuksia. Tapahtumien teemat ja sisällöt vaihtelevat ja sisältävät mm. tulevaisuusaiheisia esityksiä, koulutusta ja verkostoitumista. Perjantaiaamuisin järjestettäviin tilaisuuksiin ovat tervetulleita kaikki ennakoinnista ja tulevaisuuden tutkimuksesta kiinnostuneet.


http://vnk.fi/ennakointi

Iltalehdessä:
Lainaa:
Turvallisuusneuvoston pääsihteeri Vesa Valtonen korostaa, että analyysi koostuu asiantuntijoiden mielipiteistä.

- Niiden pohjalta viranomaiset sitten tekevät oman arvionsa. Jos sieltä nyt poimitaan esimerkiksi hakkerointi, niin se on huomattavasti todennäköisempää kuin listan loppupäässä oleva hyvin teoreettinen salamurha, Valtonen taustoittaa.

Analyysi on keskeneräinen. Sen on määrä valmistua marraskuun loppuun mennessä.

Valtosen mukaan tarkoitus on, että asiantuntijaverkosto on mahdollisimman moniääninen.

- Sieltä tulee ideoita, joiden päälle tehdään viranomaisarvio.

Keitä asiantuntijaverkoston jäsenet ovat?

- Siellä on esimerkiksi viranomaisia, tutkijoita, elinkeinoelämän, median ja järjestöjen edustajia, jotka ovat perehtyneet hybridi- ja informaatiovaikuttamiseen. Laaja joukko aika lailla laidasta laitaan. Tärkeintä on saada aikaan se moniäänisyys, Valtonen sanoo.

Kansalliselle asiantuntijaverkostolle annettiin tehtäväksi arvioida, millä tavoin ja millä tavoittein Suomen vaaleihin pyrittäisiin vaikuttamaan. Lisäksi verkosto pohti, millä tavoin informaatiovaikuttaminen yleisesti Suomessa toteutettaisiin, ja mitkä olisivat pääasialliset tavoitteet.


Ihan oikeasti - näin järjetöntä tekstiä ja täysin hämärä tausta, mutta tosi komea nimike!
Mitä tämä on?


Viimeksi muokannut NRR päivämäärä 29.10.2017 11:17, muokattu yhteensä 2 kertaa

Ylös
 Profiili  
 
Lukematon viestiLähetetty: 29.10.2017 10:18 

Liittynyt: 14.10.2013 20:18
Viestit: 1034
Kannattaa lukea Iltalehden kommentit.
Lainaa:
Kirjotitte sitten tämän venäjän nähtäväksi!! Olisitte vielä piirtänyy kartan missä suomi on


Ylös
 Profiili  
 
Lukematon viestiLähetetty: 29.10.2017 11:11 

Liittynyt: 10.02.2013 16:38
Viestit: 6435
Hillevi Henanen kirjoitti:
Kannattaa lukea Iltalehden kommentit.
Lainaa:
Kirjotitte sitten tämän venäjän nähtäväksi!! Olisitte vielä piirtänyy kartan missä suomi on


Hah!

Mutta oikeasti - nämä ruotsinkielisen edunvalvontakoneiston puumerkit virallisenkuuloisissa julkaisuissa eivät koskaan jää vain siihen. Tämän jälkeen yksi jos toinen pakkoruotsin puolustaja vetoaa siihen, että "pakkoruotsikeskustelu on turvallisuuspoliittisessa analyysissä todettu venäjänmieliseksi propagandaksi". Tällä kuitataan vielä monta asiallista keskustelunavausta.


Ylös
 Profiili  
 
Lukematon viestiLähetetty: 29.10.2017 11:22 

Liittynyt: 07.01.2015 13:02
Viestit: 588
Lainaa:
Komitean jäsenet koostuvat lähinnä eri ministeriöiden kansliapäälliköistä.


Eiköhän siitä porukasta löydy joku suomenruotsalainen, joka sai oman puumerkkinsä "uhka-arvioon"...

Liitytään nyt äkkiä siihen NATOON, niin ei enää tarvi käyttää russofobiaa pakkoruotsin pönkittämiseen.


Ylös
 Profiili  
 
Lukematon viestiLähetetty: 29.10.2017 13:42 

Liittynyt: 17.03.2017 15:39
Viestit: 109
Kukahan tässä eniten pyrkii vaikuttamaan vaaleihin, Venäjä vai ne tahot, jotka kirjoittavat tuollaisia roska-artikkeleita.


Ylös
 Profiili  
 
Lukematon viestiLähetetty: 30.10.2017 20:51 

Liittynyt: 10.02.2013 16:38
Viestit: 6435
Onneksi saatiin aika korkean tason arvio tästä uhka-analyysistä:

Lainaa:
Moni presidenttiehdokkaista pitää vastuuttomina viime päivinä esiin tulleita turvallisuuskomitean tilaamia asiantuntija-arvioita Suomen vaaleihin kohdistuvista uhkista.

-  Tänään saatiin hyvä esimerkki trollauksesta, kun trollausta ehkäisevän komitean asiantuntijaporukka antoi omia mielipiteitään julki, sanoi esimerkiksi jatkokautta hakeva presidentti Sauli Niinistö.


Ylös
 Profiili  
 
Lukematon viestiLähetetty: 31.10.2017 20:22 

Liittynyt: 10.02.2013 16:38
Viestit: 6435
Tasavallan Presidentin näkemys saa kritiikkiä RKP:n kansanedustajalta, joka tviittaa:

"On vähintäänkin erikoista, että TP kokee tarvetta vähätellä #Turvallisuuskomitean arviota."


Ylös
 Profiili  
 
Lukematon viestiLähetetty: 01.11.2017 07:38 

Liittynyt: 10.02.2013 16:38
Viestit: 6435
NRR kirjoitti:
Tasavallan Presidentin näkemys saa kritiikkiä RKP:n kansanedustajalta, joka tviittaa:

"On vähintäänkin erikoista, että TP kokee tarvetta vähätellä #Turvallisuuskomitean arviota."


Kyseessä oli siis valtiollisen turvallisuuskomitean ennakointiverkoston keskeneräinen asiakirja, mutta RKP:lle se on "Turvallisuuskomitean arvio".

Tästä on olematon matka siihen, että ruotsinkielisen edunvalvontakoneiston liturgiassa "pakkoruotsikeskustelu on Turvallisuuskomitean arviossa todettu venäjänmieliseksi propagandaksi".


Ylös
 Profiili  
 
Lukematon viestiLähetetty: 01.11.2017 12:48 

Liittynyt: 14.10.2013 20:18
Viestit: 1034
Pannaanpa korvan taakse tulevaisuuden tarpeisiin, että Niinistö kutsui tätä "arviota" hyväksi esimerkiksi trollauksesta.

Median, ja varsinkaan hesarin kielikysymyksen uutisointi ei ole aikoihin enää hätkähdyttänyt, mutta tuli nyt kumminkin mieleen, että joku ulkomaalainen voisi ihmetellä sitä, että miksi tällainen äänestys julkistetaan juuri suurimmassa suomenkielisessä päivälehdessä. (Jos siis olisi tietoinen asiasta.)


Ylös
 Profiili  
 
Lukematon viestiLähetetty: 01.11.2017 12:54 

Liittynyt: 16.03.2013 12:07
Viestit: 405
Juuri kun kuvittelee, että pohja on saavutettu, tulee joku ja yllättää:

Jos jokainen ei opiskele jokaisessa oppilaitoksessa pakolla ruotsia, tulee Putin ja hybridivaikuttaa

En ole mikään pedagogis-didaktinen latenttitalentti, mutta maallikkona väittäisin tehokkaamman keinon olevan esimerkiksi englannin opettelu, mediakriittisyyden harjoittelu tai vain sen kauan kadonneen maalaisjärjen käyttökiellon kumoaminen.


Ylös
 Profiili  
 
Lukematon viestiLähetetty: 03.11.2017 07:00 

Liittynyt: 10.02.2013 16:38
Viestit: 6435
Ulkopoliittisen instituutin Aaltoila rauhoittelee tänään Hesarin vieraskynässä pelkoja Venäjän sotkeutumisesta Suomen presidentinvaaleihin. Samalla hän kuitenkin kuvaa mahdollisen puuttumisen askelia tavalla, joka tekee epäilyttävää myös normaalista kriittisyydestä.

Epäilyttävän vaikuttamisen vaiheet:

1. Erityisesti pyritään herättämään epäilyksiä ammattimaista mediaa ja vallitsevaa eliittiä kohtaan sekä samaistamaan näitä toisiinsa.
2. Arkaluonteisen tiedon varastaminen luottamuksellisista keskusteluista, kuten sähköposteista.
3. Vuodot. Vuodetun tiedon tenhovoima on lisääntynyt Wikileaksin ja Edward Snowdenin tekemien vuotojen yhteydessä.
4. Tiedon valkopesu arvostettujen medioiden kautta.
5. Viides vaihe on yhteistoiminta. Yhteistoimintasuhteet perustuvat usein vuosien työlle, jolla luodaan suhteita ehdokkaisiin ja heidän taustatahoihinsa. Yhteistoiminta voi myös olla opportunistista ja lyhyt­aikaista, ja se voi rakentua yhteisten taktisten intressien varaan.

https://www.hs.fi/paakirjoitukset/art-2 ... 34391.html


Tässä on vain se ongelma, että valtapopulismi käyttää samankaltaista portaikkoa. Arkaluonteisen eli oikeastaan valtarakenteiden pimeän puolen paljastamisen sijaan käytetään julkista mutta tarkoitushakuisesti laadittua näennäistietoa tai pelkästään arvovaltaista mutu-tuntumaa. Vuotojen sijaan käytetään tulvia, vääristynyttä disinformaatiota vyörytetään valtamedioissa. "Yhteistoiminta" on normaalia poliittista ja hallinnollista lobbausta mutta myös esimerkiksi vaalirahaa tai tukea viranhaussa tai tutkimusrahoitusta.

Median kyky keskittyä esittelemään tilannetta on hukassa. Paine toisaalta klikkausjournalismiin ja toisaalta poliittiseen korrektiuteen on kova.


Viimeksi muokannut NRR päivämäärä 03.11.2017 07:49, muokattu yhteensä 1 kerran

Ylös
 Profiili  
 
Lukematon viestiLähetetty: 03.11.2017 07:45 

Liittynyt: 10.02.2013 16:38
Viestit: 6435
Minua kylmää se, että oudon raportin uutisointi esim. Hesarissa oli niin kylmän rauhallista, ikään kuin keskeneräinen asiakirja olisi varsin ymmärrettävä, eikä mikään taho kysellyt, miksi pakkoruotsikeskustelun nostaminen olisi venäjämielisyyttäja tai miksi Venäjän tai jonkin muun ulkomaan agendalla olisi kielteisen julkisuuden lietsominen suomen­ruotsalaisia vastaan

Nyt keskeneräisen asiakirjan oudot heitot jätettiin itsestäänselvyyksinä ilmaan.


Ylös
 Profiili  
 
Näytä viestit ajalta:  Järjestä  
Aloita uusi ketju Vastaa viestiin  [ 16 viestiä ]  Mene sivulle 1, 2  Seuraava


Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 6 vierailijaa


Et voi kirjoittaa uusia viestejä
Et voi vastata viestiketjuihin
Et voi muokata omia viestejäsi
Et voi poistaa omia viestejäsi

Etsi tätä:
Hyppää:  
Keskustelufoorumin moottorina toimii phpBB® Forum Software © phpBB Group
Käännös, Lurttinen, www.phpbbsuomi.com