vapaakielivalinta.fi
https://vapaakielivalinta.fi/forum/

Molempi parempi -videolla Enbuske palaa ruotuun
https://vapaakielivalinta.fi/forum/viewtopic.php?f=13&t=3041
Sivu 1/1

Kirjoittaja:  NRR [ 12.10.2017 21:44 ]
Viestin otsikko:  Molempi parempi -videolla Enbuske palaa ruotuun

Enbuske: Viimeisen 150 vuoden aikana ruotsin kieli on ollut kiva vihollinen niille, jotka hakevat poliittisia irtopisteitä.

Kuulemma ihan fiksuillekin ihmisille tulee yllätyksenä, että ruotsin kieli on ollut niin merkityksellinen historiassa ja että suomen kielikin on olemassa ruotsinkielisten ansioista.

Hänestä on käsittämätöntä, ettei joku antaisi hänen lastensa äidinkielen olla enää maan virallinen kieli. – Eikä enää minkäänlaista kritiikkiä pakkoruotsia kohtaan. Sen sijaan Suomen kauneimmat sanat ovat hänestä "vainoharha" ja "öykkäri".

Kirjoittaja:  NRR [ 12.10.2017 21:50 ]
Viestin otsikko:  Re: Molempi parempi -videolla Enbuske palaa ruotuun

Kielen kautta ymmärtää kulttuuria, todistaa englantilaisvanhemmille Suomessa syntynyt elokuvaohjaaja, joka on käynyt ruotsinkielisen koulun. Hänestä meillä on negatiivinen asenne ruotsia ja sen opiskelua kohtaan. Ennakkoluulot ruotsia kohtaan johtuvat väärästä historiankäsityksestä, missä pieni ruotsinkielinen eliitti on pitänyt valtaa maassa. Mutta sehän ei ole totta, myös ruotsinkieliset ovat olleet köyhiä, kalastajia esimerkiksi. Ymmärtääkseen Suomea on kuitenkin ymmärrettävä molempia kieliä.

Kirjoittaja:  NRR [ 12.10.2017 21:54 ]
Viestin otsikko:  Re: Molempi parempi -videolla Enbuske palaa ruotuun

Ruotsissa kasvanut nuori todistaa: Pakkoruotsia kannatan, koska se on Suomessa pitkä perinne ja muutenkin siitä on hyötyä ja kouluikäisenä sitä ei ymmärrä ja suurin osa ei valitsisi sitä.

Kirjoittaja:  NRR [ 12.10.2017 21:59 ]
Viestin otsikko:  Re: Molempi parempi -videolla Enbuske palaa ruotuun

Ruotsinkielisen kanssa avioitunut ja siten kaksikielistynyt suomalaisnainen kokee kaksikielistymisensä olleen merkittävä muutos hänessä: ”mä luulen, että mä olen muuttunut kaksikielisyyden myötä, koska olen joutunut tekemään kielen kanssa töitä ja olen oppinut uusia kulttuureja ja olen avoimempi ja ihan varmasti empaattisempi, koska olen joutunut katsomaan muita ihmisiä ja ymmärtämään, että olemme kaikki erilaisia…"

Ja että nämä pakkoruotsin puolestapuhujat kokevat olevansa muita empaattisempia, on kyllä ihan uskomaton suoritus...

Kirjoittaja:  NRR [ 12.10.2017 22:05 ]
Viestin otsikko:  Re: Molempi parempi -videolla Enbuske palaa ruotuun

Tässä siis makupaloja videoista, joita kaupataan ruotsinopettajille materiaaliksi pakkoruotsinopiskelun motivointiin. Olet päässyt maksamaan näiden teosta, sillä oikeusministeriö on osallisena...

Kirjoittaja:  pjl69 [ 12.10.2017 22:41 ]
Viestin otsikko:  Re: Molempi parempi -videolla Enbuske palaa ruotuun

Enbuske on brändännyt itsensä niin älyköksi, että kompastelee yhtenään omaan nokkeluuteensa... tuskin tietää itsekään, mitä mieltä hän on eri asioista.

Kirjoittaja:  pjl69 [ 12.10.2017 22:43 ]
Viestin otsikko:  Re: Molempi parempi -videolla Enbuske palaa ruotuun

Niin joo ja toivottavasti lapset ja nuoret nauravat noi motivointivideot pihalle...

Kirjoittaja:  Ajatuspaja [ 13.10.2017 16:52 ]
Viestin otsikko:  Re: Molempi parempi -videolla Enbuske palaa ruotuun

suomen kielikin on olemassa ruotsinkielisten ansioista. >>

Tällaisen naivismin jälkeen on ihan pakko kehottaa valtakunnanälykköä tutustumaan ruotsinkielisten kunniakkaaseen historiaan, jonka olennaisena osana oli kallonmittausmatkat Suomeen..

Mitenkähän naivistin olisi niissä mittauksissa käynyt ?

Tai laitetaan tämä romantikkopoika sen kuuluisan ruotsalaisen polkupyöränkorjaajan viereen munasillaan seisomaan..

Poika voisi sitten julkisesti pohtia, millä kielellä ne ajatukset Suomeen tuotiin..ja minkäkieliset ajoivat samaa agendaa Suomessa.

Ei ehkä tästä sen enempää..

Riittää, kun googlaat Retzius,Lundborg, Federley, tai käyt katsomassa elokuvan Saamelaisveri!

Kyllä siinä vauhdissa turha romantiikka varsin nopeasti katoaa..

PS.
1918 oli myös rotusodan aikaa!

http://kemppinen.blogspot.fi/2008/01/ru ... -rotu.html

https://www.aamulehti.fi/paakirjoitukse ... -23777554/

Lainaa:
Finlandia-palkittu tietokirjailija Tapio Tamminen valottaa teoksessaan Kansankodin pimeämpi puoli Ruotsin synkkää historiaa. Tamminen kuvailee, kuinka nationalistisen huuman valtaan joutunut kansakunta kirjoitti historiansa uusiksi, keksi itselleen myyttisen menneisyyden ja humaltui omasta erityisyydestään. Sitä seuranneet tapahtumat edustivat sulaa hulluutta.

1870-luvulla ruotsalaiset rotutohtorit tekivät Suomeen kenttämatkan. Lääkärit, fysiologit ja antropologit matkustivat Hämeeseen mittaamaan elävien ja kuolleiden suomalaisten pääkalloja. Havainnot olivat uraauurtavia. Tutkimusten perusteella tyypillinen suomalainen on saamaton, hidas, raskastekoinen, kömpelö ja vanhoillinen. Nämä kallotutkimukset vaikuttivat osaltaan siihen, että rotutieteestä tuli eksakti tiede.

1920-luvulla Ruotsissa puolestaan järjestettiin perverssi missikilpailu, jossa etsittiin ruotsalais-germaanisen rodun ihannetyyppiä. Voittajaksi selviytyi eräs Åberg- niminen polkupyöränkorjaaja.

Ruotsissa haluttiin myös rajoittaa "eugeenisesti epäilyttävien" vanhempien lisääntymistä. Uskottiin, että jos rodut saisivat sekoittua vapaasti, moraali, hallinto, lait ja kulttuuri rappeutuisivat.

Kirjoittaja:  NRR [ 13.10.2017 21:21 ]
Viestin otsikko:  Re: Molempi parempi -videolla Enbuske palaa ruotuun

Enbuske vastaa hämmästykseemme itse iltalehden kolumnissa:
Lainaa:
Riittäisipä oma rohkeuteni edes hitusen samaan rehellisyyteen. Mutta olen huora ja hovinarri, jonka on mielisteltävä valtaa. --- Vain upporikas, köyhä tai hullu on vapaa. Me muut olemme orjia.

Kirjoittaja:  Jaska [ 17.10.2017 08:37 ]
Viestin otsikko:  Re: Molempi parempi -videolla Enbuske palaa ruotuun

Itse asiassa Enbuske ei millään lailla ottanut kantaa pakkoruotsiin vaan siirsi maalia ja puhui ruotsin kielen virallisesta asemasta. Ikään kuin pakkoruotsin vastustajat automaattisesti vastustaisivat myös ruotsin kielen virallisuutta.

Sivu 1/1 Kaikki ajat ovat UTC + 2 tuntia [ DST ]
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
https://www.phpbb.com/